Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
avatar
Advies: gebruik 2FA voor Apple iCloud.
Geplaatst op 22 juni 2018 om 14:22 door Ex-lid

Recent was iCloud weer in het nieuws, waarbij bleek dat het inloggen vrij eenvoudig is te kraken. De meeste AppleID's bestaan als inlognaam uit het emailadres (p.puk@mac.com) en als je het wachtwoord niet weet kan je inloggen door een eerder ingevulde beveiligingsvraag te beantwoorden.

Gebleken is dat het in een aantal gevallen vrij eenvoudig is om via socialmedia en google achter het emailadres te komen én achter de antwoorden van de beveiligingsvragen (vb in welke stad bent u geboren etc.).

Nu is dit geen cursus hacken, maar meer bedoeld als bewustwording dat het echt niet zo ingewikkeld is als vaak wordt gedacht.

Daarom adviseer ik, voor zover nog niet gedaan, om bij je iCloud Apple account 2FA (two-factor-authentication) in te stellen.

Wat is 2FA?: dit is een extra 'beveiliging', door naast je inlognaam en wachtwoord, via een (zelfde of handiger ander) Apple apparaat dat al ingelogd is op jouw iCloud-account, toestemming te geven (of een code op te geven) voor toegang. De hacker beschikt niet over zo'n tweede apparaat.

Niet absoluut noodzakelijk, maar wel handiger is om over een tweede Apple apparaat en/of iPhone te beschikken.

Lees hier hoe je dat doet.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club