Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Definitief verwijderen van boeken uit iBooks.
Geplaatst op 23 juli 2018 om 14:30 door amaro

Ik wil een aantal boeken op mijn MAC HIGH SIERRA verwijderen.
Hoe moet ik dit aanpakken?

5 reacties
Miax zegt:

Amaro,
Boeken die niet via de iBooks store gekocht zijn, kan je verwijderen uit iBooks. Klik met je rechter muisknop op het boek, dat je wilt verwijderen en dan verschijnt er een rolmenuutje, onderaan staat verwijder.
Boeken die in icloud staan (boeken met een wolkje erin) kan je in iBooks verbergen, niet verwijderen (zo ver ik het heb kunnen achterhalen).
Verbergen gaat door in iBooks rechts bovenaan te gaan staan op "sorteer op" in het rolmenu dat dan verschijnt staat verberg iCloud-boeken.

Succes Mia

24 juli 2018 om 15:35.
MaritaA zegt:
24 juli 2018 om 15:40.
avatar
Ex-lid zegt:

Even een aanvulling op Miax: Ondanks dat de verwijzing van MaritaA naar de Apple Support pagina over dit onderwerp het antwoord 100% geeft, kan de alinea over de bij Applestore gekochte iBooks voor enige verwarring zorgen:

Door deze ebooks (als je ze hebt gedownload) op dezelfde manier uit je bibliotheek te verwijderen maak je schijfruimte vrij. Daarna blijven de boeken inderdaad staan met een wolkje bovenin.

Met wolkje nemen de iBoks dan geen schijfruimte meer in. Als je op het wolkje klikt kan je ze weer opnieuw downloaden uit de AppleStore.

24 juli 2018 om 16:29.
amaro zegt:

Boeken die ik wil verwijderen op verbergen klikken vind ik wel een beetje vreemd.
Maar verder duidelijk!

25 juli 2018 om 12:51.
MaritaA zegt:

Ik begrijp Amaro dat dat wat vreemd overkomt. Daarom een toelichting.
Want deze verbazing hoor ik heel vaak en is best heel begrijpelijk tot je weet hoe Apple denkt (en soms voor je beslist)

Het verbergen geldt overigens alleen voor aankopen van boeken via de iBooks Store.

Het is vergelijkbaar als een app vanuit de App store installeren op een Apparaat,
Ik noem express het woord kopen niet, je krijgt n.l van Apple een soort van "licentie" om het te mogen gebruiken, voor een bepaald aantal apparaten (per Apple id)
Zolang het verkrijgbaar is en in de Apple store, iBooks Store, iTunes Store blijft staan, kan je alles weer opnieuw downloaden, mocht je het b.v. ooit "verwijderd" hebben, het e.e.a. is verbonden met je Apple id.


Ik zet express verwijderd tussen aanhalingstekens, omdat het (net als hierboven het voorbeeld van de Originele iBooks aankopen), niet echt verwijderd wordt, maar wel verborgen kan worden, als je je er aan ergert.
Vandaar dat Miax terecht vermeldde, dat echte iBooks niet verwijderd kunnen worden, maar wel verborgen kinnen worden.

Heb je ooit zelf een E book ingeladen in iBooks (dus niet gekocht in de iBooks Store), geldt daarvoor dat verwijderen wèl heel letterlijk is. Weg is dan weg.

Resumerend: iets wat je niet ziet (verborgen) lijk je niet te hebben....("verwijderd")

25 juli 2018 om 12:59.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club