Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Exporteer foto's
Geplaatst op 31 juli 2018 om 12:10 door Anna

Heeft iemand daar ook problemen mee: vanuit mijn Macbook pro lukt het niet om binnegekomen foto's vanuit mail of wetransfer te exporteren naar het program Foto's?

10 reacties
avatar
Ex-lid zegt:

Beste Anna, lukte het eerst wel en nu niet meer, of lukte het helemaal nooit ?

Een foto vanuit mail naar het programma Foto's exporteren gaat relatief eenvoudig. Eén van de methodes is om de foto(s) met de muis te selecteren en daarna met de rechter muisknop er op te klikken en te kiezen voor exporteer naar Foto's. Hetzelfde kom je tegen in het Deel-menu. Als er geen menu verschijnt met rechter muisknop, dan is dit niet ingesteld en moet je de CMD-toets gelijktijdig indrukken.

Foto's die je via WeTransfer binnen krijgt zijn 'ingepakt' in een Zip-bestand. Eerst uitpakken.
Weer met rechtermuisknop op het bestand en dan kiezen voor 'Open met..." > Archiveringsprogramma (standaard). Dubbel op (WeTransfer) zip bestand klikken werkt ook meestal.
De foto's worden dan uitgepakt en die kan je naar je programma Foto's slepen op de Programma icoon. Ze worden dan automatisch aan je Foto-biliotheek toegevoegd.
 

1 augustus 2018 om 10:53.
Anna zegt:

Dank nnsa, dit alles heb ik zo gedaan ja, maar ik bedoel dat het niet meer lukt na de update. Heb inmiddels gehoord dat ze er mee bezig zijn, dus afwachten.

1 augustus 2018 om 15:49.
avatar
Ex-lid zegt:

Bedankt voor je reactie Anna. Na welke update is het ‘fout’ gegaan ?

Afbeeldingen zouden altijd in het Fotoprogramma moeten kunnen wordn gesleept, of op de Applicatie icoon in het dock, of meteen naar een album, of via het menu Importeer... (zie bijlage).

Dit mag natuurlijk niet dis-functioneren na een update.

1 augustus 2018 om 16:01.
avatar
Ex-lid zegt:

En staat Importeren 'goed', volgens de bijlage (bij Voorkeuren) > onder Foto's menu ?:

1 augustus 2018 om 16:06.
Anna zegt:
Dank nnsa voor de snelle reactie, het staat bij mij allemaal zo en het heeft ook altijd perfect gewerkt. Ik krijg de foto's ook wel in Foto's maar inderdaad op een andere manier, na de laatste update is dat gebeurd. Iemand bij Apple had hetzelfde.
1 augustus 2018 om 16:28.
avatar
Ex-lid zegt:

Jij ook bedankt voor je reactie Anna. Misschien wil je nog even vermelden van welke update naar welke update het is "fout" gegaan ? (El Capitan naar High Sierra ?).

Het is mij (nog) niet duidelijk wat er nu precies verkeerd gaat, bij het overzetten van afbeeldingen naar de Foto's app op je Macbook.

1 augustus 2018 om 16:43.
Anna zegt:

Ik zit nu op MacOs High Sierra Versie 10.13.6 wat ik had weet ik niet meer.

1 augustus 2018 om 16:49.
avatar
Ex-lid zegt:

Dat is inderdaad de laatste versie. Maar het vermeldt nog steeds niet waarna de problemen zijn ontstaan en wat de problemen precies zijn. Maar dat vroeg je ook niet.

1 augustus 2018 om 17:05.
Anna zegt:

Nee Ik wilde weten of meerder mensen daar last van hadden, vervolgens heb ik de vraag aan Apple gesteld. De man die eerst heeft gekeken of alles goed op de Mac bij mij stond is verder gaan informeren en daar hoorde hij dat iemand hetzelfde had. Zo hoorde ik dat ze daar meteen mee aan de gang zouden gaan.

1 augustus 2018 om 17:11.
avatar
Ex-lid zegt:

Anna, bedankt voor de aanvulling / uitleg. Dan maar wachten op andere reacties. Ik heb nog niet gehoord / gelezen dat er problemen mee zijn, maar is natuurlijk niet uittesluiten dat ze er wel zijn. Hoor graag t.z.t. de oplossing.

Misschien heb je nog iets aan deze tip (afhankelijk van je ervarings-niveau).

1 augustus 2018 om 17:19.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club