Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Filmpje downloaden (iMac)
Geplaatst op 3 augustus 2018 om 15:53 door LouiseH

Als ik een kook-video filmpje van Max-Vandaag wil downloaden om off line te bewaren krijg ik de mededeling dat ik een Video converter (FVD) moet downloaden en installeren.
Omdat ik niet weet wat ik hiermee "in huis haal" is mijn vraag:
Is dit betrouwbaar, of kan ik het beter op een andere manier aanpakken?
Zie screenshots (hopelijk kan ik er twee laten zien)

7 reacties
LouiseH zegt:

Geen twee gelukt, dus hier is de tweede:

3 augustus 2018 om 15:54.
PeterVoorz zegt:

FVD is een codex; een stukje software dat ervoor zorgt dat het videobestand dat u binnen haalt ook kan worden afgespeeld. Nu is FVD bij mijn weten Open Source software, d.w.z. zeggen iedereen mag er een variant van maken.

Nu vermoed ik dat u op uw iMac gebruikt maakt van Firefox en die heeft (blijkbaar) niet de mogelijkheid de video af te spelen binnen de browser. Ik kan het probleem niet reproduceren; ben geen lid van Max en heb geen Firefox op mijn Macbook, maar ik heb wel een oplossing.

Maak voor het afspelen van video's gebruik van het programma VLC. Ook dat is Open Source, maar gecontroleerd. VLC heeft alle benodigde software om video's af te spelen in zich, dus u hoeft niets apart te downloaden. U kun t dan rustig het filmpje binnen halen en vanuit de map Download afspelen met VLC.

4 augustus 2018 om 08:20.
LouiseH zegt:

Bedankt voor je reactie Peter.
Ik gebruik inderdaad Firefox, zowel op mijn iMac als Macbook.
VLC heb ik ook, daar speel ik allerlei gedownloade filmpjes mee af, b.v. van YouTube .
Het punt is dat ik die Max recept-video's niet kan downloaden zonder FVD eerst te downloaden en installeren. Ik krijg hem dus helemaal niet binnen.
Als FVD betrouwbare software is ga ik het maar installeren.
Overigens is het allemaal niet zo belangrijk hoor, die recepten staan er onder en ik kook toch op mijn eigen manier. Ik vind het vooral leuk om naar te kijken tussen alle wereld ellende door;-)
Het is de eerste keer dat ik met zo'n mededeling te maken krijg en vermoed dat het vaker voor kan komen, ook bij andere sites. M'n Mac slaat vast niet op hol als ik die software download. Ik ben gewoon nieuwsgierig of het werkt.
Zal het doen en laten weten!

4 augustus 2018 om 08:55.
avatar
Ex-lid zegt:

Er is toch wel enige 'voorzichtigheid' geboden bij het eventueel installeren van de FVD add-on voor FireFox. Zie de bijlage. Deze add-on maakt het downloaden van Flash content mogelijk en juist in die Flash video's kan allerlei 'rommel' zitten, lees malware.

Zie verder de bijlage.

@PeterVoorz: FVD is niet noodzakelijk voor het afspelen van de filmpjes in FireFox. Alleen voor downloaden.

4 augustus 2018 om 09:01.
LouiseH zegt:

Zojuist de fvd module gedownload en geïnstalleerd, moest natuurlijk wel even toestemming geven vanwege bij Apple onbekende uitgever. Browser moest daarna opnieuw worden opgestart.Video bestand gedownload, verscheen meteen en na een dubbelklik opende het in de VLC player.
Fluitje van een cent.... Reuze bedankt allen!

7 augustus 2018 om 11:47.
540062 zegt:

heb je het al een keer met de safari browser geprobeerd ? Verder ondersteun ik het advies van anderen om VLC te gebruiken

23 augustus 2018 om 14:14.
LouiseH zegt:

Nee, niet geprobeerd, zojuist opgestart en ik zag nergens een optie om net zo'n kook video te downloaden.

23 augustus 2018 om 16:51.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club