Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Overdracht info.
Geplaatst op 17 augustus 2018 om 12:25 door Paolo

Dag,
ik heb een oude IPad en die wil ik vervangen.
Hoe kan ik de info van de oude IPad gemakkelijk overzetten naar de nieuwere versie? Info zoals recepten en routes op Facebook, Epub boeken op Ibooks, contacten etc.

4 reacties
avatar
Ex-lid zegt:

Beste Paolo,

Als je van je oude iPad backup’s maakt via iCloud, dan kan je de meest recente backup vanuit iCloud terugzetten bij het ingebruik nemen van je nieuwe iPad. Dit is wel de meest handige methode. Een andere (meer omslachtige) methode is een backup maken via iTunes en die terugzetten bij installatie nieuwe iPad.

https://support.apple.com/kb/PH12520?viewlocale=nl_NL&locale=nl_NL

17 augustus 2018 om 13:25.
Freedom zegt:

Eigen Muzieknummers, boeken die NIET aangekocht zijn in iTunes of App Store komen niet in de reservekopie.
Eventuele eigen boeken of muzieknummers moet u via iTunes op de pc weer handmatig invoeren en synchroniseren met een nieuwe iPad

Eventueel kunt u de eigen boeken wèl in de iCloud opslaan.

17 augustus 2018 om 19:18.
avatar
Ex-lid zegt:

Alle content (data) die beschikbaar is / was op de oude iPad in iCloud, is ook beschikbaar in iCloud op de nieuwe iPad. Of die content bij Apple is aangeschaft is niet van belang, maar inderdaad laat bij Apple gekochte content zich gemakkelijker terugzetten via de reservekopie. Tip: zet uw data (eerst) in iCloud. Dat kan al met de oude / huidige iPad.

Als er gebruik wordt gemaakt van een Apple Music abonnement is alle muziek — en zijn alle afspeellijsten ook op de nieuwe iPad beschikbaar.

Wat zit er in de iCloud reservekopie ?

Inderdaad kan er extra na-werk nodig zijn zoals @Freedom aangeeft. Oude iPad dus nog even bewaren.

Een andere tip is misschien (afhankelijk van uw ervaring met iPad / iTunes) een keer binnen te lopen met uw (oude) iPad bij een inloop spreekuur die bij vele bibliotheken in nederland worden georganiseerd.

17 augustus 2018 om 19:29.
Freedom zegt:

Eigen muzieknummers komen in ÉÉRSTE instantie via iTunes niet in de iCloud maar op de iPad en komen dan niet in de reservekopie.
Dit i.v.m. het samenstellen van de bibliotheek en het maken van de afspeellijsten.
Eigen boeken etc. kan je “zelf” in de iCLoud zetten.

(Eigen muzieknummer kàn je eventueel ook op iCloud opslaan, máár dan kan je geen afspeellijsten maken om de nummers automatisch achter elkaar af te laten spelen)

17 augustus 2018 om 20:18.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club