Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Cheatsheet app
Geplaatst op 27 augustus 2018 om 17:39 door Anita61

Goedemiddag, ik kwam op icreatemagazine een artikel tegen over de cheatsheet app. Ik heb deze gedownload op de iMAc (High Sierra), alleen weet ik nu niet hoe ik 'm open krijg. Als ik dubbelklik op de app onder programma's gebeurt er niets. Als ik de app wil verwijderen krijg ik de melding dat het programma open staat en niet te verwijderen is. Hoe moet ik dit oplossen?
Alvast bedankt voor de reacties

6 reacties
avatar
Ex-lid zegt:

Cheatsheet app voor MacOS laat handige toets-combinaties zien door de CMD-toets (⌘) even ingedrukt te houden. Cheatsheet wordt automatisch in de achtergrond gestart bij opstarten (i)Mac. Je kunt het programmaatje sluiten door op het tandwieltje onderaan (in het Cheatsheet venster) te klikken als je de toets-combinaties op het scherm ziet en Quit te kiezen. Als het programmaatje is afgesloten kan je Cheatsheet vanuit je Programma’s map in de prullenbak slepen. Prullenbak legen en herstarten.

27 augustus 2018 om 18:12.
Anita61 zegt:

Hartelijk dank voor je snelle reactie. Er verschijnt helaas geen Cheatsheet venster met toetscombinaties, het programma is blijkbaar geopend maar ik zie niets op mijn iMac scherm. Afsluiten middels het tandwieltje gaat dus niet. Ik doe blijkbaar iets niet goed. Bij het downloaden werd aangegeven dat de applicatie zichzelf in de progamma folder kon plaatsen.
Wat nu?

27 augustus 2018 om 19:02.
avatar
Ex-lid zegt:

Da's vreemd, maar lost niets op.

1. Open het programma Activiteitenweergave;
2. Klik op tabblad 'Geheugen';
3. Zoek naar Cheatsheet;
4. Klik op het kruisje links boven;
5. Kies maar meteen voor geforceerd afsluiten;

Dan zou het programma moeten zijn gesloten en daarna weer uit de Programma map slepen naar de prullenbak (of rechts klikken > Verplaats naar Prullenbak).

Als voorbeeld sluit ik een schermafbeelding bij van als voorbeeld Voorvertoning sluiten:

27 augustus 2018 om 19:38.
MaritaA zegt:

Oorzaak is waarschijnlijk dat bij:
systeemvoorkeuren>gebruikers en groepen>je eigen beheerdersaccount>inloggen> het "bewuste cheatsheet" op verbergen staat.
Staat het er niet dan toevoegen via het + (plusje) waarnaar je het kan afsluiten en verwijderen.

Om te kunnen verwijderen moet het niet op verbergen staan (geen v-tje)

PS echt de cmd ⌘ toets lang genoeg ingedrukt gehouden? Het duurt soms 5 tellen voor het opent!

27 augustus 2018 om 19:44.
Anita61 zegt:

nnsa ik heb het programma zoals je hebt beschreven geforceerd afgesloten en daarna opnieuw gedownload. Door de tip van MaritaA de cmd toets lang in te drukken, is het gelukt het programma op te roepen. Hartelijk dank allebei voor jullie hulp. Probleem is opgelost.

27 augustus 2018 om 20:47.
avatar
Ex-lid zegt:

Fijn dat het is opgelost en bedankt voor je terugkoppeling.

Komplimenten @MaritaA dat haar betere omschrijving van het gebruiken van de CMD-toets heeft geleid tot het kunnen gebruiken van het programma.

28 augustus 2018 om 08:00.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club