Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Mac, Icloud
Geplaatst op 11 oktober 2018 om 06:35 door Hubertsimonn

Ik heb vernomen dat je uw hardere schijf van je Mac kan ontlasten en hierdoor vlugger werkt door alles in de Icloud te bewaren. Hoe weet je nu wat wel en wat niet is opgeslagen in de Icloud. Ik heb nu de gewoonte om regelmatig een back-up te maken op een externe harde schijf. Is er een cursus icloud voorzien bij Seniorweb of een iets uitgebreider cursus Mac want er is toch veel meer mogelijk met onze Mac maar je moet het weten? En dit is het probleem!

dank

4 reacties
RoyBosman zegt:

Op seniorweb staat een Online Cursus, die kent u? www.seniorweb.nl/cursussen/online-cursussen/starten-met-de-mac-(high-sierra)

11 oktober 2018 om 09:03.
Willem-B zegt:
De cursus vaan Seniorweb kan ik eveneens aanraden, daarnaast wil ik nog even ingaan op uw vragen.
Het maken van een Back-up op een externe harde schijf is heel verstandig. Hierdoor kun je altijd je bestanden terughalen als je die per ongeluk hebt verwijderd of als jouw interne harde schijf of SSD crasht. Ook bij een virusbesmetting is deze vorm van back-uppen een belangrijke beveiligingsmaatregel.

Daarnaast zijn er nog een paar interessante artikelen over het gebruik van de iCloud:
Apple: iCloud
Apple: Veel gestelde vragen over iCloud
Appletips: iCloud opslag beheren
iCulture: iCloud-fotobibliotheek: alles wat je moet weten
11 oktober 2018 om 13:35.
Hubertsimonn zegt:

In iCloud vind ik alles wat op het bureaublad vermeld staat maar op
mijn Mac Book sierra zijn er in “Finder” andere bestanden die vermoedelijk op mijn harde schijf staan op mijn Mac. Staan die ook in iCloud ? Zo ja, hoe vind ik die terug of moet er eerst iets anders gebeuen?: hartelijke dank

12 oktober 2018 om 06:27.
avatar
Ex-lid zegt:

Bij MacOS kunt U bij Systeemvoorkeuren / iCloud precies aangeven wat U in iCloud wil zetten qua data-bestanden. Niet meer en niet minder. In uw eigen systeem kunt U eventueel verder naar beneden scrollen voor uw keuze(s). Zie bijgaand voorbeeld:

12 oktober 2018 om 13:57.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club