Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
eBook programma Calibre
Geplaatst op 18 november 2018 om 10:29 door Anita61

Goedemorgen, ik maak gebruik van Calibre voor mijn ebooks op de iMac (macOs Mojave 10.14.1). In het verleden was het zo dat als er een update verscheen, ik daarop kon klikken en gevraagd werd op je de update wilde installeren. Sinds de installatie van Mojave geeft het klikken op de update een webpagina met een foutmelding (404 Not Found). Mijn vraag is wordt, als ik het programma (opnieuw) installeer, de eerdere versie overschreven of wordt het programma opnieuw geïnstalleerd en moet ik al mijn boeken dan opnieuw in Calibre plaatsen?
Ik ben benieuwd naar de reacties.

9 reacties
avatar
Ex-lid zegt:

Ik denk dat dit een 'bugje' is. De laatste versie van Calibre is 3.34.0

Hierbij de officiële Calibre site om de laatste versie te kunnen downloaden. Zo'n gedownloade versie kunt U gewoon over de bestaande Calibre zetten, zonder uw boeken kwijt te raken.

BTW: waarom gebruikt U niet gewoon Boeken van Apple ?

18 november 2018 om 10:49.
Willem-B zegt:

Zojuist heb ik een oude versie van Calibre 3.19 getest voor een update op Mojave, een verse installatie van Mojave en op High Sierra. In alle gevallen kreeg ik een updatemelding naar de nieuwste versie, zie scherm.
Aanklikken van de update resulteerde in het opstarten van de standaard browser en Internetpagina van Calibre https://calibre-ebook.com/download_osx
In mijn geval was de standaard Browser zowel FireFox als Safari.
Mijn vermoeden is dat de blokkering in de browser wordt veroorzaakt.
Welke browser is uw standaard browser?
Ik kan helaas deze situatie niet reproduceren.
Ik gebruik Calibre alleen voor het converteren van boeken naar het gewenste formaat, lezen doe ik met de Apple Boeken App, zodat ik op alle apparaten dezelfde bladwijzers in iCloud kan gebruiken.

18 november 2018 om 14:19.
Anita61 zegt:

Hartelijk dank nnsa, via de Calibre site de laatste versie gedownload. Alles werkt zoals het hoort.
De tip om Boeken van Apple te gaan gebruiken neem ik zeker mee, ik ga me er eens in verdiepen. Indien Boeken ook geheugenruimte inneemt in iCloud, zal ik zeker met de gratis 5 gb niet toekomen en moeten bijkopen. Een reden om niet over te stappen, denk ik.

18 november 2018 om 14:24.
Anita61 zegt:
Bedankt WG-Beekhuis voor je reactie, je printscreen is dezelfde die ik krijg. Door te klikken op 'update verkrijgen' start Safari wel op maar geeft bovengenoemde foutmelding (404 not found). Het probleem kon worden opgelost m.b.v. het antwoord van nnsa (Calibre downloaden via officiële website).
18 november 2018 om 14:32.
avatar
Ex-lid zegt:

Thanks.

Addendum: Je hoeft de eBooks en pdf's in Apples's Boeken niet in iCloud op te slaan. Dat kan ook lokaal, net als het gebruik van Calibre.

18 november 2018 om 14:56.
Willem-B zegt:

Dan is de blokkade dus veroorzaakt in Safari of een andere beveiligingsinstelling. Bijvoorbeeld een Firewall instelling of een Extensie of Plug-in in Safari.

18 november 2018 om 16:29.
Willem-B zegt:

@Anita, zou je van de safari pagina nog een schermprint kunnen posten waarop ook de URL zichtbaar is. Ik zou graag nog even verder willen zoeken naar de oorzaak.

18 november 2018 om 17:02.
avatar
Ex-lid zegt:

De gegenereerde foutmelding betreft een "404" melding. Deze foutmelding Error 404 of Not Found (niet gevonden) is een van de HTTP-statuscodes. ... Wanneer een webpagina werd verwijderd door de sitebeheerder, zou in plaats van Error 404 de foutmelding Error 410 (gone) gebruikt moeten worden. In de praktijk gebeurt dit zelden en wordt hiervoor ook de code 404 gebruikt.

Ik zou er niet te veel tijd meer insteken, te meer omdat het momenteel is opgelost. Maar iedereen beslist natuurlijk zelf wat te doen met zijn/haar tijdsbesteding. Komt er bij de volgende update weer zo'n foutmelding dan is het vroeg genoeg om er op in te zoomen.

18 november 2018 om 17:43.
Anita61 zegt:

WG-Beekhuis, inmiddels is Calibre weer up to date. Bij een volgende update van Calibre zal ik een schermprint plaatsen waarbij de url ook zichtbaar is. Wordt vervolgd dus.
Allen hartelijk dank voor het meedenken.

18 november 2018 om 18:22.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club