Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Achtergrond instellen op iPad 2
Geplaatst op 15 februari 2014 om 23:07 door Noor.W
Op de iPad2 wil ik als achtergrond een foto van mijn auto zetten. De foto is liggend. Als ik hem instel als achtergrond mis ik een deel van de voorkant en ook van de achterkant. Dit geeft rijproblemen 😕. Hoe krijg ik de foto van de complete auto als achtergrond? Is dat wel mogelijk?
5 reacties
Truus zegt:
Je zou de foto pas kunnen maken met een bewerkingsprogramma maten 1024 x 786 pixels
16 februari 2014 om 10:55.
MaritaA zegt:
Naar aanleiding van het bovenstaande bericht is hier een verwijzing naar dit probleem van 54 pagina's.

Het schijnt een soort van "bug" te zijn sinds IOS 7 op iPad en iPhone, die met allerlei trucjes niet op te lossen valt. Mij is het althans niet gelukt, ondanks het resizen in goede fotoprogramma's.
Parallax effect aan en uit in instellingen, hielp ook niet, schermafbeelding maken van het gewenste formaat, helpt ook niet.

Hopelijk is er iemand, die de oplossing heeft??
en dan...
heel precies kan uitleggen, hoe het gelukt is.
17 februari 2014 om 10:04.
Noor.W zegt:
Dank voor jullie reacties. Met resize is het mij ook niet gelukt. Ik denk idd. dat het niet lukt en leg me er (voorlopig) bij neer; de auto rijdt nog en dát is het belangrijkste. Hartelijke groet, Noor
18 februari 2014 om 11:47.
Marixius zegt:
In een fotobewerkingsprogramma kies je een vierkant canvas bijvoorbeeld 2048x2048. Van de foto die je als achtergrond wilt hebben maak je de langste zijde eveneens 2048 (resize met behoud van aspect ratio). Vervolgens plak je je aangepaste foto gecentreerd in het vierkante canvas. Afhankelijk of je een staande of een liggende foto hebt, zul je dus aan boven- en onderzijde, of aan de linker of rechterzijde een niet gebruikte rand hebben. Deze rand kun je eventueel zelf inkleuren. Als je deze vierkante foto als achtergrond gebruikt zal het goed worden weergegeven. Een liggende foto kun je vooraf roteren. De achtergrond foto zal niet het volledige scherm van de iPad beslaan omdat het dock vrij blijft van de achtergrondfoto.
Helaas werkt de verplaats en wijzig grootte functie niet! Dit is kennelijk een bug van iOs7.
Maar met bovengenoemde workaround moet het dus lukken om een foto in zijn geheel af te beelden.
19 februari 2014 om 11:25.
Noor.W zegt:
Beetje laat, maar nogmaals dank voor de reacties. Het zou grappig geweest zijn, maar niet écht belangrijk. Ik heb nu een andere foto als achtergrond. Hartelijke groet, Noor
24 februari 2014 om 10:46.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club