Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Backup nas
Geplaatst op 29 december 2018 om 22:28 door penni349

Ik gebruik een iMac. Als backup staat mijn data grotendeels op een Synology DS116. Deze data wil ik op een externe harddisk, Seagate backup plus slim 2TB, zetten. Het is gebruikelijk dat data van de iMac op een extern apparaat kan worden geplaatst m.b.v. Time machine. Kan ik de data van de nas ook met TM naar de externe disk backuppen? Moet ik dan rekening houden met een bestandssysteem en zo ja, welk? Overigens is de Seagate HD geschikt voor gebruik op zowel Windows als Mac.
Graag uw reactie.

7 reacties
Willem-B zegt:
Wat bedoel je met "grotendeels" in dit verband?
Een TM back-up kan alleen een back-up maken van je Mac. Het is niet mogelijk om ook de gegevens van de Synology daarmee te back-uppen.
Als je de TM naar de Segate wilt backuppen dan begin je in feite met een nieuwe backup op een andere externe schijf.
De Synology NAS kun je dan weer hergebruiken oor andere doeleinden.
Zie ook de beschrijving van Apple support
Op zich biedt een Nas een bijkomstig voordeel omdat deze zich meestal op een andere locatie, bij de Router bevindt. Dat geeft dus extra veiligheid.
30 december 2018 om 08:59.
avatar
Ex-lid zegt:

De Synology heeft eigen BackUp apps om naar een externe schijf te backuppen.

30 december 2018 om 10:03.
penni349 zegt:

Ik heb het woord ‘grotendeels’ gebruikt omdat ik nog bezig ben met het overzetten en tegelijk ordenen van data (o.a. foto’s) van de iMac naar de nas. Het is verder niet relevant.
Voor de duidelijkheid: Mijn doel is om van de data die op de nas staat een backup te maken naar de harddisk (dus niet van de TM naar een extern geheugen).
Uit uw antwoord blijkt dat Time Machine hiervoor niet gebruikt kan worden.
Uit de 2 reacties maak ik op dat ik het beste een backupmogelijkheid van Synology kan gebruiken.
Daarvoor heb ik eerst het Paragonstuurprogramma voor macOS gedownload, alhoewel er een melding verschijnt dat deze software geblokkeerd is. Bij de installatiebeschrijving staat overigens aangegeven dat ook deze hobbel geen probleem is.
Verder heb ik het pakket “Hyper Backup” van Synology geïnstalleerd en verder doorlopen. Zie bijlagen voor download stuurprogramma en backupprogramma van Synology.
Dank voor de reacties.

4 januari 2019 om 16:28.
penni349 zegt:

Blijkbaar is er ruimte voor 1 bijlage. Hierbij nog de bijlage van het gebruikte stuurprogramma.

4 januari 2019 om 16:29.
avatar
Ex-lid zegt:

De meest voor de hand liggende methode bij het maken van een backup van Synology naar harddisk is om de externe harddisk aan te sluiten op de Synology via usb. Waarom Paragon gebruikt wordt ontgaat mij, maar mag natuurlijk voor een afwijkende formattering. Bij systeemvoorkeuren op de Mac bij Beveiliging en Privacy / Volledige Schijftoegang, dien je het Paragon programma toe te voegen bij de programma’s die volledige schijftoegang mogen hebben.
 

4 januari 2019 om 16:47.
penni349 zegt:

Volgens mij heb ik dat stuurprogramma (NTFS for Mac) nodig omdat ik met de mac werk vanwege het afwijkende format. Inmiddels heb ik een goede backup kunnen maken die afgelopen nacht wederom opnieuw geback-upt is. Het resultaat is positief.

4 januari 2019 om 17:00.
avatar
Ex-lid zegt:

Als je NTFS for Mac nodig hebt, is de schijf niet aan de Synology aangesloten. Maar als het naar jouw zin werkt, ook OK.

Of jouw Synology overweg kan met Apple HFS+, hangt van je model af.

4 januari 2019 om 17:17.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club