Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Instelling van de functie "Niet storen" op mijn iPhone8 ?
Geplaatst op 31 december 2018 om 19:53 door LeoLok

Ik gebruik een iPhone 8, gebruik ik samen met mijn echtgenote.
Gebruik in de auto onder meer om te bellen: de contacten via Bluetooth, dan dus handsfree.
Gebruik van WhatsApp in de auto: de binnenkomende berichten geven geen signaal af. Dit is in het systeem om veiligheidsredenen geblokkeerd.
Maar dan wordt alleen maar gedacht aan de bestuurder die alleen in de auto zit. Dus niet in mijn situatie waarin mijn echtgenote het WhatsApp verkeer regelt.
Ergens in de instellingen zou deze blokkering moeten kunnen worden opgeheven.
Het heeft ook te maken met de functie "Locatievoorzieningen" waar het "slot" door aangestuurd wordt.
Op de iPhone bij "Instellingen" in het onderdeel "Niet storen" vrij uitgebreide informatie. Maar ik loop vast, kom er helaas niet uit.
Hopen dat iemand hiervoor de sleutel kent.
Hartelijke groet, Leo Lok.

3 reacties
Jan033 zegt:

Als de instelling ‘niet storen tijdens het autorijden’ aan staat en je wilt als passagier de iPhone gebruiken activeer je gewoon de home knop. Je krijgt dan op het scherm een bericht dat de iPhone gebrlokkeerd is omdat je aan het rijden bent, maar er verschijnt ook een melding met ‘ik ben niet aan het rijden’. Door op die melding te tikken hef je de blokkering op en kun je de iPhone gewoon gebruiken. In een rijdende trein werkt het trouwens op dezelfde manier.

31 december 2018 om 21:27.
LeoLok zegt:

Dag Jan,
Bedankt voor de snelle reactie.
Wordt je advies anders als het om een binnenkomende whatsapp gaat ? Het gaat mij om het signaal (geluid) zodra een whatsapp wordt ontvangen. Dat geluid hoor ik niet. Ook zijn bij mij de andere geluiden (aan/uit, etc.) op de iPhone geblokkeerd.
In de trein hoor ik echter wel het geluid van een whatsapp.
Wellicht dus iets geblokkeerd door gebruik maken van BT.
Ook denk ik dat de instelling van de "Locatievoorziening" een rol speelt.
Groet,
Leo Lok.

31 december 2018 om 22:31.
Jan033 zegt:

Ja, het heeft ongetwijfeld met de aktieve Bluetooth verbinding te maken. Zolang die aktief is gaat de iPhone er van uit dat hij met de bestuurder te maken heeft en niet met de passagier. Uit veiligheidsoverwegingen kan er dan alleen handsfree met het appataat gecommuniceerd worden en worden geen signalen doorgelaten van b.v. WhatsApp. De enige manier om via WhatApp te communiceren is dan om de Bluetooth verbinding uit te schakelen en , net als in de rijdende trein aan te geven dat je niet aan het rijden bent.

1 januari 2019 om 11:29.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club