Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Antivirus-beveiliging e.d.
Geplaatst op 4 januari 2019 om 11:18 door Hella1

Ik heb een iPad en een iPhone. Tot nu toe heb ik aangenomen, dat Apple hierop automatisch voor beveiliging zorgt. Ik ga nu toch twijfelen of dit wel klopt. Hoe kan ik mijn iPad/iPhone beveiligen?

4 reacties
MaritaA zegt:

Dat kan niet en hoeft niet er zijn geen virussen voor deze apparaten (besturingssysteem) Kan je de namen van Virussen voor iOS noemen?

Ja het klopt dat Apple dit goed iin de gaten houdt.

Dus wat zich zelf antivirus software noemt voor iOS, is slechts het bewaren van contacten of het kunnen "wipen" van het toestel op afstand bij verlies of diefstal, of ouderlijk toezicht in stellen, en nog een paar van dit soort zaken, die standaard in het Apple systeem zit ingebakken, het heeft ook niets met antivirus te maken.
Ik heb hier regelmatig deze vraag hier voorbij zien komen, ( ik ben ruim 5 jaar beheerder van de Apple club) Ook nog nooit (uiteraard) een melding van een virus!
Kijk eens goed op de website van een maker wat """antivirus""" voor IOS doet, (specificaties) als je die al kan vinden blijkt het het door mij hierboven geschrevene te zijn of zijn het opeens de specificaties voor Android. (daar is het wel zinnig om antivirus te hebben)

Soms met surfen kan je wel eens een pop up krijgen dat je uiteraard de gelukkige winnaar van een....Apple apparaat bent. Lariekoek natuurlijk. Niet klikken, maaar doe je dat wel, gebeurt er niets.
Maar dat is geen virus, dat is een add on. Die je door he wissen van cookies en websitegevens in de instellingen van Safari kwijtraakt.

4 januari 2019 om 11:41.
Hella1 zegt:

Marita, hartelijk dank. Ik behoef dus op mijn Apple-apparaten geen extra beveiliging te plaatsen.
Mijn abonnement voor PC en laptop (W.10) ga ik dus bij Kaspersky ook niet verlengen!

4 januari 2019 om 12:05.
MaritaA zegt:

Op windows apparaten zou je Windows defender aan kunnen zetten, dat is gratis en als ik het hoor en lees, een goed antivirusprogramma.
Op Windows moet je echt een antivirusprogramma hebben..

Vraag dat even in de windows club.
Dit is de Apple club en antwoorden zijn gerelateerd aan de daarop draaiende besturingssystemen.
Ik beantwoord puur je vraag en dat gaat om een iPhone en iPad!

4 januari 2019 om 13:06.
Hella1 zegt:

Dank! Zal ik doen!

4 januari 2019 om 15:13.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club