Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Apple tv screensaver voor iMac
Geplaatst op 16 januari 2019 om 13:47 door Anita61

Goedemiddag, ik kwam op Appletips een artikel tegen over Apple tv screensavers voor de Mac (https://www.appletips.nl/apple-tv-screensavers-mac). Het leek me wel leuk om die te downloaden, ze zien er erg mooi uit. Je moet hiervoor naar GitHub.com en een zip file downloaden. Het ziet er allemaal wel vertrouwd uit maar ik ben toch onzeker of het wel veilig is. Kan iemand mij een advies geven?

2 reacties
Willem-B zegt:

GitHub is een van de grootste ontwikkelplatformen voor Open Source programmatuur en staat bekend als een betrouwbaar platform.
Microsoft heeft GitHub onlangs opgekocht, dat geeft ook wel aan dat het met veiligheid wel goed zit in de toekomst.
In de vakpers staan ook veel lovende kritieken over deze screensaver.

Wat deze screensaver betreft; het is een programma die video's van Internet ophaalt en laat afspelen in de standaard screensaver die in Systeemvoorkeuren zit.
In de Zip-file zit het bestand Aerial.saver. Het [.saver] formaat is een MacOS standaard formaat voor programma's die als Schermbeveiliging in Systeemvoorkeuren kunnen draaien.
Als je meer wilt weten over deze screensaver dan raad ik je aan om ook de volgende beschrijving te lezen (Engels): https://github.com/JohnCoates/Aerial/blob/master/Readme.md

Ik heb deze screensaver getest en geen gekke dingen geconstateerd. De broncode heb ik ook gecontroleerd. Er wordt bijna uitsluitend in Apple programmeertaal Swift geprogrammeerd met standaard routines.

Voorlopig laat deze screensaver nog wel even draaien. Het zijn inderdaad heel fraaie beelden.

17 januari 2019 om 15:13.
Anita61 zegt:

Dank je wel WG-Beekhuis voor je reactie. Ik heb inmiddels het programma geïnstalleerd en ben erg blij met de prachtige beelden.

17 januari 2019 om 15:36.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club