Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Handsfree bellen met iPhone
Geplaatst op 21 februari 2019 om 11:04 door Peter261212

Geachte mevrouw, mijnheer,
Sinds ik iOS 12 heb geïnstalleerd op mijn i-phone SE kan ik de autotelefoon niet meer handsfree gebruiken. Als ik op de knop van de autotelefoon druk, krijg ik als antwoord "U moet eerst uw i-phone ontgrendelen". Maar dat is nu net het probleem, ik mag in de auto de telefoon niet aanraken.
Ik kan het automatisch slot natuurlijk op "nooit" instellen, maar dan blijft de telefoon permanent ontgrendeld. En dat is ook niet mijn bedoeling.
Is er een ontsnappingsroute? Alvast bedankt voor uw meedenken.
Met vriendelijke groet, Peter Lelieveld.

11 reacties
Miax zegt:

Kan het zijn dat u de code van de Simkaart moet invoeren. Wanneer er nieuwe software op de iPhone komt, dan gaat hij helemaal uit en dan moet je de toegangscode voor de iPhone ingeven maar ook de code van je Simkaart moet ingevoerd worden, anders kan je niet bellen, wel gebruik maken van de andere functies.
De simcode is de code die je van je provider hebt gekregen voor het simkaartje.

Als je telefoon open is ga dan naar instellingen, Telefoon en scrol iets verder naar beneden naar en druk op ‘Simpincode’. Vervolgens kun je op het schuifje drukken om de simpincode alsnog in te voeren.

Ik weet niet of dit het probleem is.
In ieder geval succes,
Mia

22 februari 2019 om 10:26.
avatar
Ex-lid zegt:

Heeft U al geprobeerd wat er gebeurt als U deze handeling (ontgrendelen) uitvoert, voordat U gaat rijden ?

Hier nog een beschrijving van de Niet storen functie.

22 februari 2019 om 12:12.
Peter261212 zegt:

Geachte Miax (Mia) en nnsa,
Hartelijk dank voor uw reacties. Toch ben ik nog niets opgeschoten. Maar misschien begrijp ik niet alle termen. Daarom, misschien heel vervelend voor u, ga ik proberen te beschrijven wat ik denk te begrijpen.
1. Boven op de i-phone zit de sluimerknop. Door die knop ongeveer 3 seconden lang in te drukken kan ik de telefoon aan of uit zetten.
Na het aanzetten moet ik mijn toegangscode invoeren. Vervolgens krijg ik het bericht dat de “Simkaart is vergrendeld”. Met een code kan ik de simkaart ontgrendelen.
Dit is geen enkel probleem.
Overigens, de simpincode kan ik niet instellen of wijzigen onder “Instellingen – Telefoon – Simpincode”. Dit gaat wel bij iOS 10. Maar ik werk met iOS 12-1-4; daar moet ik naar “Instellingen – Mobiel netwerk – Simpincode”.
2. Het ontsluiten van de telefoon.
Onder “Instellingen – Beeldscherm en helderheid – Automatisch slot” kan ik instellen na hoeveel tijd het scherm zwart wordt.
Als ik de telefoon met zwart scherm optil wordt die “geactiveerd”. Is de telefoon nu “open” of “ontsloten” of “ontgrendeld”?
3. Ontgrendelen.
Ik vermoed dat ontgrendelen inhoudt dat ik de telefoon met mijn toegangscode of Touch ID heb “geactiveerd – geopend – ontsloten – ontgrendeld”.
Ik kan met deze actieve telefoon ook bellen via de autotelefoon. Als ik nu ga rijden, valt het scherm na 1 minuut weer op zwart; dan kan ik niet meer bellen. Antwoord van de autotelefoon is dan: “U moet eerst uw i-phone ontgrendelen”. Maar dat mag ik niet, ik mag tijdens het rijden de telefoon niet aanraken.
Als ik 2 keerkort op de knop van de autotelefoon druk, wordt het laatstgekozen nummer WEL gebeld.
4. De Niet storen functie.
“Instellingen – Niet storen – Activeer”. Bij handmatige instelling moet ik de telefoon toch kunnen gebruiken? De Niet-storen functie is tenslotte nog niet geactiveerd.
Welke instelling ik ook gebruik, het lukt niet te bellen via de autotelefoon (behalve dan het laatstgekozen nummer door 2 keer kort te drukken).
Met ingang van iOS 12 is dit het geval. Daarvóór heb ik de autotelefoon enkele jaren zonder problemen kunnen gebruiken.
Wilt u zich er alstublieft nog eens over buigen? Is er een ontsnappingsroute?
Met vriendelijke groet,
Peter Lelieveld.

26 februari 2019 om 16:11.
avatar
Ex-lid zegt:

Beste Peter, hoe staan bij U bijgaande instellingen ?
En wat voor carkit gebruikt U ?
Carkit updaten ?
Is de Bluetooth wel goed gekoppeld ?
Misschien een keer opnieuw koppelen ?

26 februari 2019 om 17:12.
Peter261212 zegt:

Beste nnsa,
Hartelijk dank voor uw reactie. Op de bijgevoegde foto kunt u zien hoe mijn instellingen staan. Lijkt mij goed.
De carkit die ik gebruik is een Nokia CK-7W. Die heb ik niet ge-updated.
Bluetooth is goed gekoppeld, maar ik zou het nog eens kunnen proberen.
Hiertegen pleit het feit dat ik wel met de autotelefoon kan bellen met niet-ontgrendelde i-phone door 2 keer kort te drukken, maar dan wordt alleen het laatstgekozen nummer gebeld. Zonder dat ik vraag wie er gebeld dient te worden.
Bovendien, mijn vrouw werkt met een i-phone 5C onder iOS 10.3.3. Met dat toestel is er geen enkel probleem.

Ook ik kon zonder probleem met de autotelefoon bellen, tot het moment dat ik iOS 12 installeerde. Dit doet mij sterk vermoeden dat het aan iOS 12 ligt.
Dat kan weer 2 oorzaken hebben.
1. Apple heeft zijn iOS 12 zo gemaakt dat je niet meer handsfree kunt bellen. Dit ter ontmoediging van het bellen tijdens autorijden.
2. In iOS 12 is er een instelling die het wel mogelijk maakt om handsfree te bellen, maar die instelling heb ik nog niet gevonden.

Denkt u dat het zin heeft hierover contact op te nemen met Apple?
Met veel dank voor uw meedenken en een groet van Peter Lelieveld.


 

27 februari 2019 om 11:58.
DirkB zegt:

Als ik het goed begrijp, dan werkt de smartphone prima en maakt hij verbinding met de carkit. Gaat het nu over gebeld worden en opnemen via de carkit?
Als ik de instelling bekijk: er staat 'inkomende gesprekken en berichten worden stilgehouden als de iPhone vergrendeld is'. Dat lijkt mij niet de bedoeling.
Gebeld worden mag altijd, de carkit neemt dan op en in de auto gaan microfoon en luidspreker aan het werk.

27 februari 2019 om 12:18.
Peter261212 zegt:

Geachte Dirk Boom,
Het gaat om zowel bellen als gebeld worden. Het is juist dat er staat 'inkomende gesprekken en berichten worden stilgehouden als de iPhone vergrendeld is'. De andere mogelijke instelling is 'Altijd'. En dat is ook niet de bedoeling. Maar een andere mogelijkheid bestaat er niet. De iPhone van mijn vrouw (5C onder iOS 10) staat precies hetzelfde ingesteld als mijn toestel. En op haar toestel werkt het prima. Ook daar staat ingesteld dat inkomende gesprekken worden stilgehouden, maar we kunnen er uitstekend mee bellen zowel als gebeld worden. Ik begrijp niets van deze instelling. En U?
Met een groet van Peter Lelieveld.
 

27 februari 2019 om 13:04.
avatar
Ex-lid zegt:

Beste Peter,

Uw instellingen lijken goed te staan (staan bij mij het zelfde). U zou bij Activeer nog BlueTooth kunnen proberen. Helpt dat ook niet, dan lijkt het op een probleem tussen de iPhone en de CarKit. Opnieuw met BT koppelen kan helpen.

27 februari 2019 om 16:51.
Willem-B zegt:
De iPhone is tegenwoordig beveiligd tegen ongeoorloofd gebruikt van USB accessoires.
Als de iPhone aangesloten wordt dan moet de iPhone eerst ontgrendeld worden met de toegangscode of de Touch-id.
zie de informatie op de volgende link: https://support.apple.com/nl-nl/HT208857
Eerst de auto op contact zetten op starten en direct daarna de iPhone ontgrendelen vóór het wegrijden.
27 februari 2019 om 21:45.
Peter261212 zegt:

Geachte WG-Beekhuis,
Het heeft even geduurd. Alle instellingen nog eens goed nagelopen, zeker uw laatste aanbeveling, die op de link werd uitgelegd. Inmiddels slechts twee keer geprobeerd, maar HET WERKT.
Ik ben u zeer dankbaar voor uw oplossing. Ik gebruik de autotelefoon weinig, maar in het geval dat ..., dan hoef ik niet eerst een uitwijkplaats te zoeken.
Met respect voor uw kennis, en vriendelijke groet,
Peter Lelieveld.

6 maart 2019 om 17:36.
Willem-B zegt:

Peter, bedankt voor de terugkoppeling dat het werkt, in mijn situatie is de procedure hetzelfde.

6 maart 2019 om 18:51.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club