Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Time Capsule
Geplaatst op 26 februari 2014 om 15:58 door Elz144
Weet iemand of de Time Capsule draadloos kan werken of moet hij altijd aan mijn Experia Box v8 verbonden zijn met een internet kabel?
5 reacties
MaritaA zegt:
In de handleiding, die standaard in de doos erbij zit, staat exact hoe het moet, dus usb kabeltje in het KPN modem en de andere kant in WAN (wide area network)poort van de Time Capsule. Zo is dat een draadloze verbinding, hoe onlogisch dat ook lijkt te klinken.
Een TC, is behalve externe opslag,voor je Time Machine, ook o.a. een Airport, door het in brugmodus te zetten, neemt hij de functies van je modem over, dus gebruik je wifi op pc of laptop, maakt die ook via wifi contact met de TC, dat is draadloos.
Ga eerst eens lezen hoe het allemaal moet, dit is een vriendelijk bedoelde tip, zodat je niet dagen bezig bent om het in te stellen.

Ik neem aan dat je je modem wel even een andere naam en wachtwoord hebt gegeven, dan de standaard van KPN?

26 februari 2014 om 16:44.
Elz144 zegt:
Beste MaritaA, Lees net je berichtje en hartelijk dank daarvoor.
Het is inderdaad krom dat je TC aan je modem moet hangen. Het is alleen draadloos t.o.v. mijn iMac. Ik probeer het nu anders op te lossen. Ik ben bezig om een antdiefstal kabel voor de TC te vinden. Nu dat valt helemaal niet mee. Bij iCentre niet in het assortiment, bij Kensington Security is men al twee dagen aan het zoeken voor me…… Mijn naam en wachtwoord voor mijn modem heb ik niet gewijzigd. Kan ik ergens vinden hoe ik dat moet doen?
Ik ga wel even op internet zoeken.
Met vriendelijke groet,
Mieke Elzenaar
1 maart 2014 om 13:24.
Elz144 zegt:
Nogmaals bedankt voor de tip.
Ik heb inmiddels naam en wachtwoord van mijn experiabox gewijzigd.
Groetjes,
Mieke Elzenaar
1 maart 2014 om 14:08.
MaritaA zegt:
Niet zo krom als het lijkt Mieke, draadloos aangesloten betekent geen usb kabel van je apparaat, (pc, laptop tablet, smartphone)naar dat modem, dus wifi. (overal in huis internet hebben)Tja en om naar het www te gaan, moet er ergens contact gemaakt worden met de buitenwereld.
Dieven ontzien niets, dus laat die antidiefstalkabel maar zitten, nemen ze dat niet dan wel je pc. Men lijdt het meest hetgeen men vreest.
1 maart 2014 om 17:30.
Elz144 zegt:
Dank voor je support. Je bent echt een kanjer!
20 maart 2014 om 13:24.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club