Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Checklist van Seniorweb opslaan in ‘ Boeken’ op iPad
Geplaatst op 12 maart 2019 om 13:26 door RvdVeerdonk

Een PDF kun je opslaan in de app ‘Boeken’ op je iPad. Waarom lukt dat niet met de checklists in PDF die je van Seniorweb ontvangt als je meegedaan hebt aan een quiz?

5 reacties
MaritaA zegt:

Komt die PDF binnen per mail, als ik het goed begrijp?

12 maart 2019 om 15:30.
RvdVeerdonk zegt:

JNee, je komt er via een link in de mail. Met die link wordt er in Adobe een PDF geopend.
Ik heb dat al vaker meegemaakt. Elke keer als Seniorweb een quiz publiceert over een bepaald onderwerp, krijg je na het insturen een checklist over dat onderwerp. Deze keer ging het over de clouddiensten. Op de pc kan ik die downloaden en opslaan, maar ik open de mail vaak op mijn iPad en de gmail app en dacht die PDF dan op te kunnen slaan in 'boeken'

12 maart 2019 om 17:48.
avatar
Ex-lid zegt:

Zowel bij het openen van een PDF op de iPad in de eigen Apple PDF reader, als wel in Adobe Acrobat kan je via het Deel-symbool (vierkantje met pijltje) de PDF naar Boeken sturen. Voorbeeld zie bijlage. Getest op iPad.

12 maart 2019 om 18:08.
RvdVeerdonk zegt:

Uiteindelijk is het gelukt. Normaal klik je op het vierkantje met pijl naar boven rechtsboven in, dan kun je 'kopieer naar boeken' aanklikken, maar dat werkt hier dus niet. Daarna heb ik op het tekentje daarnaast gedrukt, zeg maar dat soort kompas, dan kom ik blijkbaar in Safari op Seniorweb.nl. Daar kreeg ik de mogelijkheid om op 'kopieer naar Acrobat' te klikken (moest eerst nog aanmelden met Adobe account) en vervolgens kon ik doen zoals je hierboven hebt aangegeven..
Dankjewel voor deze oplossing

12 maart 2019 om 18:26.
RvdVeerdonk zegt:

Ik ben er nu dus achter dat ik die mail beter kan openen in de Apple-mail-app, zodat ik gelijk in Safari kom, en niet in de Google-mail-app.

12 maart 2019 om 22:28.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club