Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Ander account voor Office 365 voor Mac
Geplaatst op 15 maart 2019 om 17:35 door MaritaA

Ik heb een vraag!

Office 365 home is geïnstalleerd op mijn Mac.
En daarmee One Drive met 1 TB opslag.
Het Microsoft account wat ik daarvoor gebruik, wil ik beëindigen en een nieuw, gemaakt mailadres (outlook account) daaraan verbinden.

Dat kan prima (lijkt het...) je opent een onderdeel van Office (in dit geval Word) en links verander je de gebruiker.
Wordt gelijk doorgevoerd op alle andere onderdelen van Office (PP Excel, One Note etc.)

So far so good.

Maaar niet de One Drive met 1 tb opslag, verandert mee en dus wel de One Drive verbonden aan dat nieuwe gemaakte Microsoft account met een magere 5 GB opslag...

Ik heb me suf gezocht op de website van Microsoft, daar vind ik wel hoe je het ww moet aanpassen, Maar dit niet. Hoe je dat sowieso moet doen, heb ik nergens gevonden.

M.i. ziet het ernaar uit dat ik moet gaan verwijderen,( het hele office op mijn mac) uitloggen/afmelden bij Office 365 Home en (alle gegevens exporteren en opnieuw downloaden met nwe account en weer alles importeren, nadat office 365 Home opieuw is geïnstalleerd.
(mails uit Outlook en bestanden in One Drive, pffff)

Of... zijn de wonderen de wereld niet uit.. en weet iemand de oplossing.
Daar zou ik blij van worden.

27 reacties
avatar
Ex-lid zegt:

Ik besef dat deze eerste reactie geen antwoord is op de vraag, maar wellicht een overweging, die misschien veel (uitzoek)werk bespaart: e-mailadres van uw Microsoft account wijzigen.

Als dit een mogelijk zou kunnen zijn, dan kan het vorige platform intact blijven, incl. de inhoud van OneDrive.

Hoe de volgende stap ook is/wordt: m.i. hoeft Office 2016/2019 niet opnieuw geïnstalleerd te worden, mits een gehuurde licentie van toepassing is.

Als er echt sprake is van een geheel nieuw Microsoft Office Home account dan spitsen de problemen zich inderdaad toe op Outlook en OneDrive. Het is me nog niet duidelijk waarom de nieuwe OneDrive maar 5Gb heeft. Dat zou toch ook 1Tb moeten zijn ?

Van het oorspronkelijke Outlook-account kan een export-bestand worden gemaakt, wat weer kan worden ingelezen in de nieuwe Outlook-account.

Dan houden we nog over inhoud oude OneDrive downloaden en naar de nieuwe OneDrive uploaden.

Maar wellicht volgt de 'keukentip' nog, maar voor een 'Home' omgeving ben ik bang dat het toch wat werk wordt. Voor zakelijke omgevingen zijn er tools om accounts om te zetten, maar daar hebben we hier niets aan.

15 maart 2019 om 18:47.
Niekie zegt:

Het Office pakket 365 wordt vaak onmiddellijk gekoppeld aan het gebruikte account.
Dirk Boom zal hier meer van weten, maar als je er niet uitkomt zou ik Microsoft bellen (020-5001500)
Ik heb het pakket zelf nog niet maar vond wel deze site over het ontkoppelen van een account van 365. (de site handelt over een optredende fout, maar beschrijft ook het ontkoppelen)

Niek

15 maart 2019 om 23:36.
MaritaA zegt:

Dank voor de berichten.
@nnsa, een alias maakt dat nog steeds lijkt of het account (mail) werkzaam is (wat ik definitief wil verwijderen). Veranderen is niet zo'n grote moeite, het geïnstalleerde Office is hier de "bottleneck". Maar dat schreef je zelf al.
Een nieuw account .....@ outlook.com maken geeft de standaard opslag ven 5gb in One Drive, pas als het gekoppeld zou worden aan een Office 365 versie (home, werk, school = lees abonneren via dat bewuste microsoft account) krijg je zolang dat abonnement duurt, die 1 TB opslag.
Het nieuwe account heeft geen abonnement op een Office 365.

(zelfde principe als je Apple id inzake iCloud drive opslag, gekochte apps, muziek e.d.)

@Niek, Ik was dat onderdeel tijdens het zoeken ook tegengekomen, maar dat zal niet de oplossing zijn, dat is b.v. om als je meer apparaten dan per abonnement is toegestaan hebt te ontkoppelen, je gebruikt het (office) niet meer op een bepaald apparaat, maar ik gebruik het natuurlijk wel.
Ik ga komende week Microsoft bellen.

Als daar wat zinnigs uitkomt, laat ik het weten.

Kennelijk ben ik de enige op de wereld die dit wil..., want er is werkelijk, ook buiten Microsoft's website, niets hierover te vinden.

16 maart 2019 om 10:36.
BenW zegt:

Voor zover ik de informatie van Microsoft begrijp en interpreteer, zou het huidige primaire account kunnen worden gewijzigd. Dit door eerst een alias te maken met een geldige Microsoft norm, dus @outlook.com e.d.. Deze maak je vervolgens primair en verwijdert hierna het vorige primaire account. OneDrive, Contacten e.d. zouden moeten blijven gekoppeld.
Dit meen ik te lezen in deze helptekst, gevolgd door deze helptekst (incl. alle sub-onderwerpen).
NB: Geen garantie dat dit de juiste methode is!!! Backup van gegevens is vereist!

16 maart 2019 om 11:30.
BenW zegt:

Aanvulling: het risico-element zit m.i. in de volgende omschrijving:

If you remove an alias that's an email address from a Microsoft domain (like @hotmail.com, @live.com, @outlook.com, or @msn.com), you're permanently deleting the alias and it can't be associated with any Microsoft account again.

Make sure you save any info that you want from this alias before you remove it. All your email and contacts for this alias will be immediately deleted from the server and can't be recovered, and you won't be able to access Microsoft services like Xbox, Skype, and OneDrive if they use that alias.

If you're removing a primary alias, you'll need to choose another primary alias before it can be removed. If you’re using the primary alias to sign in to Microsoft services, you may not be able to sign in to these services after you delete the alias.

Klinkt 'gevaarlijk' om daar mee te gaan experimenteren.

16 maart 2019 om 11:35.
Willem-B zegt:

Met problemen of wensen m.b.t. Microsoft accounts en licenties start ik meestal een chat. In alle situaties ben ik prima geholpen door de medewerkers. Bellen kan natuurlijk ook maar bij een chat proberen ze nog meer service te bieden. Het voordeel is dan dat ze evt. mee kunnen kijken en beter begrijpen wat je geregeld wil hebben.

16 maart 2019 om 21:08.
MaritaA zegt:

Weer dank voor de informatie.

@BenW. Na het eens rustig doorgelezen te hebben, (uiterst recent artikel, zag ik), lijkt het mij toch weer d.m.v. een alias te switchen. Het basisgegeven is dat ik het account wil sluiten (dat verbonden is met Office) en dan loop ik inderdaad het risico, waar jij terecht nog eens extra op wijst. Het lijkt te kunnen volgens de beschrijving, maar ze waarschuwen, lijkt mij niet zonder reden zo nadrukkelijk.
Ik ga dan op zeker in zo'n geval en leg dit voor aan Microsoft, als die het weten...

Aanvulling algemeen:
Ik was vergeten te melden dat mijn Office er eentje is voor 5 personen en er een soort van beheerder is, als die mij verwijdert en een nieuwe aanmeld-link stuurt, zou ik met het nieuwe account kunnen aanmelden. Blijft dan dat alles moet worden "gebackupt" en het oude Office eerst grondig verwijderen, uit ervaring weet ik dat, omdat dat anders problemen geeft, bij opnieuw installeren. (links-of rechtsom, je moet er even voor gaan zitten)

@WG Beekhuis. dank, goede, nuttige tip!

Als ik meer weet, laat ik het weten.

18 maart 2019 om 08:01.
Groetend zegt:

Ik zie het wat laat omdat het Apple is ...
Het Microsoft account is je identiteit voor alles wat je bij Microsoft hebt. Daarnaast kun je het gebruiken als e-mailadres.
Je identiteit verander je niet zo gemakkelijk, en terecht.
Je kunt wel Office 365 aan een ander Microsoft Account beschikbaar stellen. Je blijft eigenaar maar geeft gebruiksrecht aan anderen. Die ander krijgt dan zijn eigen 1 TB opslag bij Onedrive. Ik gebruik dat zo thuis.
De licentie voor 5 apparaten is voor zover ik weet 6 geworden. Het is dan 6 Windows/Mac PC's + 6 smartphones/tablets.
Via de wijziging van primair mailadres is m.i. de identiteit wel over te zetten. De koppeling van Office wijzigt dan mee.
Ik heb trouwens een eigen Micr. Account en een zakelijke (van een vereniging) en kan het eigendom van Office 365 wisselen.
Marita zit je probleem bij het overzetten van de Onedrive-inhoud?

18 maart 2019 om 08:25.
MaritaA zegt:

@Dirk Boom

Een wijziging van primair mailadres, zoals BenW ook al meldde klinkt ,"aantrekkelijk", toch gezien weer de waarschuwing even later en dan het nu primaire account, een alias wordt en die wil afsluiten, blijft, dat ik het e.e.a. uit de kast moet halen.

Dirk wat bedoel je precies met het overzetten van OneDrive inhoud?


Algemeen:
Van de week op een rustig moment ga ik chatten met Microsoft.
Ben erg blij met het meedenken van iedereen, maar wil zo veel mogelijk op zeker gaan.

19 maart 2019 om 08:15.
avatar
Ex-lid zegt:

De complexiteit zit waarschijnlijk in het besluit om een eerder aangemaakt emailadres, dat ook wordt gebruikt om in te loggen in het Microsoft-account, buiten gebruik te willen stellen.

De vraag wordt dan in hoeverre Microsoft bereid is om achter de schermen één en ander “om te zetten” van het ene account naar het andere account.

Misschien is nog de ‘veiligste’ manier om een geheel nieuw Microsoft account aan te maken (met nieuw emailadres) en het oude account nog even in tact te laten en dan de zaken over te zetten zoals de emails, bijlagen, contacten, agenda, OneDrive inhoud, OneNote data?, Office 365 licentie etc, voorzover Microsoft dit niet kan of wil doen. Maar waarschijnlijk is deze alinea ook de kern van de zaak. Deze methode kan gedurende een bepaalde tijd dubbele kosten vergen, omdat het oude account pas kan worden afgesloten als het nieuwe account goed werkt en alle data goed is overgekomen (denk hierbij aan OneDrive 1Tb en Office365, als er bij de migratie te weinig ruimte is op de OneDrive van 5 Gb).

19 maart 2019 om 09:18.
Groetend zegt:

Ja ik was cryptisch betr. Onedrive:
Mijn gedachte was dat je wellicht Office 365 aan een 2e Microsoft Account wilt koppelen omdat de 1ste Micr.account minder of anders wordt gebruikt maar op dit moment nog allerlei gegevens bevat.
Het veranderen van primair account en daarna het vorige primair account verwijderen, zou moeten kunnen. Wat voor boodschap komt er?

19 maart 2019 om 09:25.
MaritaA zegt:

@nnsa
Uiteraard wordt het oude mailadres niet afgesloten, alvorens het andere werkt.
Na de chat en de uitkomst daarvan, bepaal ik de "te ondernemen (veilige) acties"
Nieuw Microsoft account is er al, zie eerder bericht, kan nwe mailadres wel invoeren en word keurig overgenomen maar krijg geen 1 TB Onedriveopslag, want nieuwe mailadres is niet geregistreerd voor Office. (de Bottleneck, zoals ik al schreef)

@ Dirk,
Office aan een tweede Microsoft account hangen, maakt dat 1 persoon twee Office licenties in gebruik heeft. Daarvoor neem je geen abo voor 5 (nu 6) personen. (ook niet erg netjes)

Maar even hypothetisch, je doet het wel, je krijgt van de beheerder een uitnodigings-link, daarmee download je office (2 x downloaden kan niet, want het staat al op mijn Mac) dus kan me ook niet aanmelden lijkt mij met het nieuwe email-adres.

Dit lijkt mij dus een onmogelijk iets.

Er komt geen boodschap Dirk, ik meldde al eerder dat iets wat op mij toch overkomt als een gok, ik me niet aan ga wagen en dat ik het antwoord via de chat met Microsoft afwacht. (ik neem niet zo gauw iets voor zoete koek aan)

Mij lijkt het steeds duidelijker worden, dat ik inhoud (one drive) moe backuppen (flashdrive) mails kan ik exporteren en weer importeren, beheerder meld mij af en ik verwijder het hele office.
Beheerder meld mij aan met nieuwe mailadres en aanmeldingslink en ik begin"vers"
Daarna, kan alle mails van oud adres in nieuw adres geïmporteerd worden en de bestanden van de flashdrive naar OneDrive geupload worden.

Jullie horen als ik contact heb gehad met Microsoft..

19 maart 2019 om 18:21.
Groetend zegt:

Marita, Office aan een 2e Micr account hangen maakt niet dat 1 persoon 2 Office licenties in gebruik heeft. Een micr.account is geen persoon (wel een vertegenwoordiging daarvan). Om mijn voorbeeld te noemen (misschien niet jouw situatie): mijn vrouw, met haar Micr.account, heeft Office 365 aangeschaft. Vervolgens heeft zij aan mij (mijn Micr.account) het gebruik van Office 365 beschikbaar gesteld. Zij blijft dus eigenaar maar ik ben een legitiem gebruiker en kan zelf Office 365 downloaden, ook op mijn smartphone en tablet. Office 365 kan dus meerdere keren gedownload worden, het is niet gekoppeld aan een computer maar aan een gebruiker/micr.account.

19 maart 2019 om 21:33.
MaritaA zegt:

Dirk dit wordt een Babylonische spraakverwarring.

Even van het onderstaande uitgaan in Jip en Janneke uitleg:
Mevrouw A heeft een Office 365 voor 5 personen (gebruikers) aangeschaft
Gebruiker 1 is Mevrouw A
gebruiker 2 Marietje
Gebruiker 3 Jantje
Gebruiker 4 Klaasje
Gebruiker 5 Saartje

Elk persoon heeft het op zijn/haar pc gedownload en verbonden aan een Microsoft account (Hotmail of Live of Outlook) en hebben een One Drive opslag van 1 TB, wat daarbij gegeven wordt (opslaggrootte)
Als dat is gebeurd, kan een ieder van die 5 personen het op tablet en smartphone downloaden/gebruiken MET uitgebreide(re) (gebruiks)mogelijkheden, mogelijk geworden omdat ze legitiem (betalend) gebruiker zijn van een office 365.
Ben je geen officieel gebruiker van Office 365, heb je amper mogelijkheden op een smartphone en tablet.
Maar op smartphone en tablet zal met hetzelde Microsoftaccount verbonden moeten worden als wat men op de pc gebruikt/ingesteld/verbonden aan office 365.

Dit even hoe het in zijn werk gaat en werkt.

Gebruiker 5 (Saartje) wil het verbonden Microsoft account wat aan haar Office 365 verbonden is beëindigen/afsluiten (dus geen alias van maken, secundair, whatever) en een nieuw cq ander Microsoft account verbinden aan haar Office 365.
Vertel... hoe doet ze dat?

19 maart 2019 om 23:02.
avatar
Ex-lid zegt:

Hier nog wat te lezen...

20 maart 2019 om 11:21.
Groetend zegt:

Marita,
De toestemming voor Office 365 gebruik moet dan door Mw A worden ingetrokken voor Saartjes oude Micr.account. Daarna kan hij door Mw A worden toegevoegd aan Saartjes nieuwe Micr.account.
Saartje kan volgens mij Office 365 laten staan. Want als ik bijvoorbeeld Excel open, dan zie ik bovenin (rechts van het midden) de verbindingsmogelijkheid staan met een Micr.account (in mijn geval kan ik kiezen uit 3 micr.accounts: van mijzelf, een stichting, een vereniging. Maar ik ben mijzelf gebleven :-) ).

20 maart 2019 om 11:43.
Marixius zegt:

@Marita
log met je microsoft account waarmee je Office 365 hebt geactiveerd in op account.microsoft.com en ga naar “Uw gezin beheren”.
Daar kun je als beheerder gebruiker 5 (Saartje) verwijderen en een uitnodiging sturen naar het nieuwe adres van Saartje.

Saartje hoeft Office 365 niet opnieuw te installeren, wel moet ze op OneDrive uitloggen op haar oude MS account en vervolgens inloggen op het nieuwe account. Zodra de beheerder van het Office 365 account de gebruiker heeft toegevoegd heeft deze gebruiker meteen beschikking over de 1 TB opslag.

20 maart 2019 om 11:59.
avatar
Ex-lid zegt:

@Marixius: staat je "oude" data dan meteen in je nieuwe OneDrive ? en nieuwe outlook-account ?

20 maart 2019 om 12:31.
MaritaA zegt:

@Marixius
Dat het zo moest gaan vermoedde ik al en vermeldde ik ook in eerdere berichten, dank voor het meedenken.
De vraag van nnsa (20 maart 2019 12.31) sluit ik me van ganser harte bij aan.
Want dat is bepalend voor mij.
Ben je daarmee op de hoogte (want als dat zo is, ben ik een "gelukkig" mens)

Ps ik denk dat de mails niet overgezet worden, maar dat is zo gebeurd met exporteren vanaf de webmail.
OneDrive inhoud daar gaat het om

20 maart 2019 om 12:40.
MaritaA zegt:

@ Dirk, je bevestigt nu wat ik al eerder vermoedde (idem dito Marixius)
Ik schreef ook al dat ik in Word na opening In de linkerkolom, oude mail had aangepast naar nwe mailaccount.
MAAR dat de inhoud van OneDrive (de 1TB met inhoud) dan niet mee over gaat/verandert. Daar gaat het nu om.

Alleen de beheerder kan zaken voor je aanpassen,
Maar vrees dat ik eerst de inhoud (OneDrive)veilig zal moeten stellen (lees backup).

Dirk wees eens even niet je zelf (🙃) en log voor de aardigheid eens met een ander account in, zoals je vermeldde via excel hierboven, dan zal je ervaren dat je dan niet de OneDrive hebt waar je al je gegevens in hebt staan, die bij Office horen.

20 maart 2019 om 12:50.
Groetend zegt:

Marita dat klopt, die scheiding is er ook als je met 2 verschillende micr.accounts op 1 computer kunt inloggen
M.b.v. een externe harddisk moet het overzetten van de Onedrive-bestanden overigens niet zo spannend zijn.
Dat overzetten kan m.i. ook via de lokale bestanden als die zijn gesynchroniseerd met Onedrive. Je hebt dan geen internetverkeer, het gaat misschien sneller.

20 maart 2019 om 13:21.
Marixius zegt:

@Marita
Voordat je uitlogt op OneDrive moet je zorgen dat alle online opgeslagen mappen en bestanden locaal op je PC staan. Vervolgens log je uit op OneDrive en log je in met je andere Microsoft Account. Daarna kun je de locaal opgeslagen mappen en bestanden weer aan OneDrive koppelen.

20 maart 2019 om 18:38.
MaritaA zegt:

Inmidels contact gehad met Microsoft, maar “mijn weg van de minste weerstand” is niet mogelijk, wat ik al vermoedde en aangaf.

Inmiddels de weg bewandeld, die Marixius duidelijk omschreven aangaf en Mijn Office is verbonden aan een ander Microsoft account.

Dank allen voor het meedenken en ik sluit hierbij mijn eigen topic...

22 maart 2019 om 17:08.
Willem-B zegt:

Mag ik nog iets vragen? Ben nog wel benieuwd wat Microsoft heeft geadviseerd. Misschien zinvol voor toekomstige vergelijkbare situaties.

23 maart 2019 om 00:54.
MaritaA zegt:

Niets geadviseerd Willen, alswel mij bevestigd dat er geen “korte route” mogelijk is, wat ik hoopte en naar zocht, maar het moet zoals Marixius stapsgewijs schreef.
Oh ja, zonder de (lange) registratie code gaat het niet, dus zoals bekend, dat altijd goed bewaren!

23 maart 2019 om 08:22.
Groetend zegt:

Betr de Oh ja: welke registratiecode wordt bedoeld?
Mijn Office 365 heeft geen registratiecode, koppelen aan het micr.account volstaat.

23 maart 2019 om 09:36.
MaritaA zegt:

Als ik het me goed herinner, lang geleden aangekocht in een winkel (leuke aanbieding) en daar zat een registratiecode bij.

23 maart 2019 om 09:54.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club