Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
avatar
Opnemen uitzendingen van tv of films op usb stick om deze in de vakantie af te spelen op tv.
Geplaatst op 20 maart 2019 om 15:33 door Ex-lid

Wat moet ik doen / heb ik nodig / moet ik kopen om dit te bewerkstelligen. Mijn apperaten zijn: iphone, ipad en macbook pro. Wie kan mij helpen? Vriendelijke groeten,

Simon 1950

28 reacties
avatar
Ex-lid zegt:

Heeft U een mogelijkheid om de uitzendingen die U wil mee nemen, nu al op te nemen op bijvoorbeeld en harddisc-recorder ?

Bij moderne smartTV’s kunt U een harddisk aansluiten en programma’s opnemen.

Ondertussen kunt U eens kijken naar de producten van EyeTV.

U zou ook kunnen overwegen om (tijdelijk) een abonnement te nemen op NLziet. Na de vakantie weeropzeggen. De uitzendingen kunt U ook in het buitenland bekijken en terugkijken. Ik zelf heb hier hele goede ervaringen mee, maar misschien heeft uw TV-provider ook wel een webbrowser-oplossing of een app beschikbaar, bijvoorbeeld ZiggoGo.

En met een SmartTV (waar een usb-stick in past), AppleTV, of een al-of-niet ingebouwde ChromeCast oplossing kunt U audio en/of video content afspelen en/of naar de (Apple)TV streamen.

Wie is uw TV-provider in Nederland ?

20 maart 2019 om 16:30.
avatar
Ex-lid zegt:
Mijn provider is online, we kunnen ook tv kijken op iphone en ipad. Ook streamen van ipad of iphone lukt ons ( mits we de goede tv hebben ) wel. Beste nnsa Het zou ( heel ) fijn zijn om films en tv programma’s op te nemen op usb stick, als ik dat voor elkaar zou kunnen krijgen. Ik hoor van u, vriendelijke groeten.

Simon 1950
 
20 maart 2019 om 17:13.
avatar
Ex-lid zegt:

Beste Simon, laten we het dan beperken tot het opnemen/converteren van uitzendingen. Heeft U nu de mogelijkheden om een uitzending op en harddisk op te nemen ?

De workflow is meestal:

- programma opnemen op harddisk;
- opname bewerken (reklame eruit knippen, begin/einde strippen);
- opname converteren naar afspeelbaar formaat;
- geconverteerde bestand op usb-stick zetten;

Als U een iPad / Mac compatible usb-oplossing overweegt, kan ik U de iXpand drive van Sandisk adviseren.

Meer info over iExpand drive...

20 maart 2019 om 19:20.
avatar
Ex-lid zegt:
Beste nnsa,

Nee ik weet niet wat een harddisk is, dus ook niet het opnemen daar mee.
Converteren programma’s zegt me ook niets,
Ixpand drive heb ik voor de iphone gekocht voor in principe extra opslag op de iphone. Staat al qwat op ondertussen, maar verder gaat het niet.
Misschien wilt u dat mij leren? Vriendelijke groeten,

Simon 1950
21 maart 2019 om 00:45.
avatar
Ex-lid zegt:

Beste Simon, een harddisk is een hardeschijf, waarop een uitzending kan worden opgenomen. Zoiets moet eerst aanwezig zijn, om die uitzendingen om te zetten naar een usb-stick. Ik wil U best wat weg-wijs maken, maar misschien is het beter om in uw omgeving iemand op te zoeken die hier al ervaring mee heeft en U wat kan demonstreren, of via SW hulp aan huis aanvragen.

21 maart 2019 om 09:02.
avatar
Ex-lid zegt:

Beste nnsa,

zal wat verder informeren bij kennissen en anders naar de tv winkel bij mij op de hoek lopen en vragen naar een harddisk. Bedankt voor de info en mocht het nog niet lukken kom ik wel weer terug bij senioren web. Vriendelijke groeten,

Simon 1950

21 maart 2019 om 10:46.
fred612 zegt:

Op de Macbook pro zit een SSD is als harde schijf .
U kunt toch met de Macbook TV zenders opzoeken en die programma's bekijken en /of opnemen/opslaan en later bekijken?? ( Ik ben geen Apple kenner)

21 maart 2019 om 11:16.
avatar
Ex-lid zegt:

Fred,

Dat klopt, maar hoe dat werkt weet ik niet. Best moeilijk om daar iemand voor te vinden die dat even voor doet en mij dat leert. Ik geef de moet niet op, ga er mee aan de slag. In ieder geval bedankt voor de info, vriendelijke groeten

Simon 1950

21 maart 2019 om 11:45.
avatar
Ex-lid zegt:

In mijn eerste antwoord heb ik gewezen op de EyeTV tuner stick. Die kan ook aangesloten worden op de Macbook Pro. Daar mee kan je programma’s opnemen (en afspelen) van NPO-1,2,3, die vrij zijn te ontvangen in jouw regio waar de Macbook zich dan bevindt (DVB-T protocol).

21 maart 2019 om 11:53.
fred612 zegt:

In veel buitenlanden landen is op Tv een kanaal waar een samenvatting van Nederlandese tv te vinden is.
Op internet is dat altijd te zien als je een TV abonnement hebt met KPN of Ziggo.
Opgenomen prgramma's kan je dan afspelen op Tv via usb kabel. Pc is dan de stick.
Live internet op TV wil alleen op tv via HDMI kabel die niet op macbook zit of mbv een google chrome cast dongel van ca 40 € volgens mij. Heb ik net ook geleerd voor mijn TV.

21 maart 2019 om 12:09.
avatar
Ex-lid zegt:

@Fred612: Simon heeft Online als TV provider. En Ziggo laat Apple gebruikers momenteel zeer in de kou staan.

@Simon: volgens mij moet U met uw huidige provider Online al een heel eind komen. Zij vertellen dat U kunt opnemen en deze opnames 365 dagen terug kan kijken. Ik weet niet of dat ook kan vanuit buitenland (EU). Ook vertelt Online dat U overal TV kan kijken (waar U internet heeft) met de CanalDigital app.

Misschien kan een andere SW Online gebruiker hier meer over vertellen.

Maar deze interactieve tv-app van Online zou uw vraag toch moeten kunnen oplossen, zonder extra kosten ? (tenzij uw bestemming buiten de EU is).

21 maart 2019 om 12:39.
avatar
Ex-lid zegt:

Hallo,
Thuis heb ik ook een dongel moeten plaatsen om alles via iphone of ipad of netflix en ook video land af te spelen. Dat lukt wel met de dongel / online, goed zelfs. Mijn grootste frustratie is dat ik niet kan opnemen, op usb zetten en later deze usb stick in de tv plaatst en alles af spelen. Gr Simon 1950

21 maart 2019 om 17:53.
Niekie zegt:

Hier weleens gelezen Simon?
(oeps zelfde link als nnsa)

Niek

21 maart 2019 om 18:17.
fred612 zegt:

Dit gaat over ''opnemen'' door de provider, NIET op de pc, volgens mij?
Je kunt de opnames bij de provider niet op een stick zetten en meenemen alleen via deze provider zijn modem of bij ziggo bv Horizonbox afspelen.
Pc programma via app kan je wel bekijken maar meestal niet opnemen op de pc.

21 maart 2019 om 18:48.
avatar
Ex-lid zegt:

Tip: ik zou de zinsnede dat U afwezig bent in december verwijderen.

21 maart 2019 om 22:34.
avatar
Ex-lid zegt:

Beste mensen,

Inderdaad kan je bij online de programma’s die je thuis opgenomen hebt in het buitenland afspelen en bekijken op iphone en ipad, en dat gaat dan bij de juiste tv ( streamen )dan natuurlijk ook. Dat doe ik namelijk thuis ook. Daar ben ik net achter gekomen. In principe ben ik al een heel eind verder geholpen want je kan thuis ( en ook in het buitenland gaat dat ) tot 100 uur tv opnemen. Blijft een ( klein ) probleem om dit op een usb stick te zetten en te doen afspelen. Maar ik ben door jullie veel wijzer geworden, bedankt allemaal. Ga nog wel wat verder snuffelen over dit usb probleem. 👍😊🙂

22 maart 2019 om 01:23.
fred612 zegt:

Als ik het goed begrijp gaat het nu over ''opnemen'' bij ONLINE of KPN of ZIGGO?
Hoe kunt u die programma's in het buitenland zien waar geen Ziggo kabel ligt, wel ONLINE?
(Online) op laptop internet tv kijken kan wel in het buitenland , maar Hoe dat opnemen op die laptop gaat, zou ik graag willen ?? laptopbeeld kan met HDMI kabel op groot TV scherm
Mijn vraag van 12 maart over 2 beeldschermen leerde mij dat het verschillende systemen zijn
?

22 maart 2019 om 10:48.
avatar
Ex-lid zegt:
Hallo Fred,

Moet eerlijk zeggen dat online geen verkeerde keus is al provider van internet en tv. App down loaden bij de app store ( gratis ) en je kan al die die dingen doen in Nederland maar ook in Europa. Momenteel de Canarische eiland. Kan gewoon 100 uur opnemen, maar ook hier vandaan de opdracht geven via die app van online. Dus als er wifi is kan je bijna alles zelf regelen. Ook programma gemist werkt goed.👍😊
22 maart 2019 om 11:32.
fred612 zegt:

Nogmaals ik begrijp dat je via internet de ''ONLINE app'' gebruikt om bij provider Online dingen stuurt om optenemen en terugtezien op je macs. Niet op TV af te spelen daar? Niet op stick te zetten wat de vraag was.
Met HDMI wil dat wel pc beeld op TV, met usb niet, usb-3 op mac ook niet, lijkt mij??

22 maart 2019 om 13:02.
avatar
Ex-lid zegt:

Hallo Fred,
Je hebt een eigen schijf bij online waar je tot 100 uur op kan nemen, ook nog uit kan breiden naar een grotere maar dat weet nu even niet. Die eigen schijf kan je afspelen op ipad en iphone ( macbook pro weet ik niet ) als dat gebeurt kun je het streamen naar de tv. Wel met de juiste tv natuurlijk, ik doe dat thuis met een dongel gekocht in de winkel die ik via usb op tv hebt geplaatst. Daar door kan ik nu ook netflix en video land bekijken via de zelfde dongel. Gr Simon

22 maart 2019 om 17:20.
fred612 zegt:

Simon volgens mij is je terminologie wat eigen /verwarrend merk ik nu na veel mails.
Je bedoelt dat je, zoals iedereen ook bij KPN of Ziggo, bij de profider ONLINE op je modem 100 uur kunt opnemen en afspelen op je TV. Het schrijven van online leek mij eerst tegengestelde van offline en geen mij bekende provider. Of je dat video afspelen of casten of streamen noemt doet er even niet toe maar het gaat alleen maar WIFI via een Google Chrome Cast a €30 dongel.Daar mee maak je van een TV ook een Smart TV . Hoe en op welk adres/kanaal kijk je de ONLINE opnames op je ipad en iphone??

25 maart 2019 om 17:31.
avatar
Ex-lid zegt:

Tot nu toe kan je bij Ziggo alleen offline opnemen, tot de Horizon of andere PVR vol is. Vele SmartTV’s met Android systeem hebben een ingebouwde ChromeCast. Afspelen werkt ook prima via AppleTV. De Online provider heeft hier apps voor beschikbaar en een webbrowser.

25 maart 2019 om 19:56.
avatar
Ex-lid zegt:

Ik heb een app van Online bij de app store gedownload en dat regelt alles automatisch. Zoekt zelf het kanaal op, en je kan meerdere toestellen er op afstemmen. Mijn kanaal heet eetkamer. Werkt goed hoor.

25 maart 2019 om 23:32.
fred612 zegt:

Allemaal prima, dan begrijp ik de vraag blijkbaar niet?

26 maart 2019 om 10:53.
avatar
Ex-lid zegt:

Ik denk dat Simon er door voortschrijdend inzicht achter is gekomen, dat er een andere oplossing voorhanden is binnen zijn internet/tv-omgeving.

26 maart 2019 om 11:27.
avatar
Ex-lid zegt:
Beste nnsa en fred 612,
nnsa zegt het precies goed, tijdens deze brieven wisseling kwam ik er van lieverlee achter wat ik allemaal kon doen op mijn eigen tv. Daar had ik geen idee van, maar lopende onze gesprekken dook ik er zelf ook in bij online enandere mensen aanspreken wat de mogelijkheden waren. Daar had ik geen idee van, dus was de oplossing dicht bij. Via dat zetje van jullie er over praten e.d. Viel ineens het kwartje.👍 dus is het geregelt.
26 maart 2019 om 18:43.
avatar
Ex-lid zegt:

Fred, jij stelde vraag op welk kanaal hij dat uitzende op mijn tv kan ik zeggendat de tv zelf het kanaal (dongel) op hdmi 14 had gezet en de programmas op dat kanaal uitzond. Groeten.

26 maart 2019 om 18:49.
avatar
Ex-lid zegt:

Hier nog een recente aanvulling van de Consumentenbond over dit onderwerp.

28 maart 2019 om 17:47.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club