Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Grootte van reservekopie
Geplaatst op 19 april 2019 om 10:59 door Anita61

Goedemorgen, met macOs Mojave 10.14.4 maak ik regelmatig m.b.v. Time Machine backups op een LaCie harde schijf. Nu wil ik graag de grootte van de reservekopie per keer weten, er staan er inmiddels heel wat op. Als ik de LaCie benader via de Finder krijg ik informatie behalve de grootte van de kopie. Rechtermuisknop "Toon info" geeft aan de de grootte berekend moet worden en gebeurt er vervolgens niets. Iemand een idee?

6 reacties
MaritaA zegt:

Dag Anita, zo werkt het niet.

1. Open Time Machine zelf hetzij via de menubalk (als het daar staat)> dan klikken op Open Time Machine-Voorkeuren
En/of
als hij niet in de menubalk staat via systeemvoorkeuren.
Je ziet dit (schermafbeelding 1) en hij gaat aan de slag om een reservekopie te maken en berekent de hoeveelheid en de tijd die het zal duren.
Je ziet tevens hoeveel er in gebruik is voor een reservekopie op de externe harde schijf (ik heb een Time Capsule) bij jou zal La Cie zien staan.

2. Klik daarin op het hangslot, geef beheerderswachtwoord in en klik op opties rechtsonder en je ziet de ook gebruikte hoeveelheid. (schermafbeelding 2)
Dit is eigenlijk om zaken uit te sluiten van de backup.

Als de externe schijf is aangesloten, kan je ook de hoeveelheid gebruikte ruimte zien via Programma's > hulpprogramma's > Schijfhulpprogramma App.
(schermafbeelding 3)

Bedenk dat elke keer dat er wordt gebackupt, het een incrementele back up is, dus het laatste "nieuwe" sinds de voorgaande backup.
Je weet hoe je iet s terug zet of zaken kan zien uit een Time Machine backup?
(dus "back to the future")

19 april 2019 om 11:54.
MaritaA zegt:

Abeelding 2

19 april 2019 om 11:54.
MaritaA zegt:

Afbeelding 3

19 april 2019 om 11:55.
Anita61 zegt:

Dag Marita, dank je wel voor je uitgebreide reactie. De manier die je beschrijft bij 1) en 2) had ik al ontdekt; die informatie geeft "totaal gebruikt" en "beschikbaar". Ik vind het ook interessant om de grootte per backup te zien (ik ben best wel nieuwsgierig 😏). Klopt het dat je dat niet kan zien?
Overigens geeft de methode via afbeelding 3 ook veel informatie. Ik heb weer bijgeleerd! Het is altijd weer fijn om jouw manier van uitleggen met daarbij de illustraties te lezen!!

19 april 2019 om 12:26.
MaritaA zegt:

Dank je Anita,
Wat betreft je vraag, zie afbeelding 1, op het moment dat je dat opent zie je de berekening voor de Backup van dat moment, oftewel de grootte daarvan. (even geduld, het berekenen duurt soms even)
De tweede pijl: reservekopie
Kwestie van even naar het menu staren...en je ziet de grootte per backup van dat moment.
Als je de groottes van elke onafhankelijke backup wil weten, nee dat kan niet.

19 april 2019 om 12:33.
Anita61 zegt:

Duidelijk Marita, bedankt en fijne Paasdagen gewenst!

19 april 2019 om 13:46.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club