Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Vergrendelscherm aanpassen iPhone XR
Geplaatst op 15 mei 2019 om 21:45 door CDriessen

Wie weet of het mogelijk is het vergrendelscherm van een iPhone XR aan te passen. Daar staan nu de functie zaklamp en foto's op. Die laatste snap ik nog, de eerste niet.
Het liefste heb ik er helemaal niks op staan.

groeten Chris

7 reacties
MaritaA zegt:

Helaas is dat sinds iOS 12 niet meer mogelijk, tot ongenoegen van velen.
Kennelijk zijn er veel klachten bij Apple hierover binnengekomen.

Wie weet wordt het aangepast in iOS 13.

In iOS 11 was het een kwestie van 3D Touch uitzetten.

15 mei 2019 om 22:29.
CDriessen zegt:

Dank je, dan weet ik dat.

groeten Chris

16 mei 2019 om 08:01.
MinyS zegt:

Ga naar instellingen bericht geving bedieningspaneel paneel Pas regelaars aan Daar kun je 5 apps uitschakelen en meerdere toevoegen. Ik heb versie 12.2

16 mei 2019 om 08:02.
CDriessen zegt:

Dank je MinyS, maar dat is niet het vergrendelscherm !!!!

16 mei 2019 om 08:06.
Noor.W zegt:

Is het de bedoeling dat die 2 knoppen vanaf het vergrendelscherm ook bruikbaar zijn? Op mijn XS gebeurt er niets als ik erop tik.
Groet, Noor

17 mei 2019 om 20:21.
MaritaA zegt:

Dag Noor.
Staat 3D Touch aan?
Instellingen>Algemeen>Toegankelijkheid.
Hier kan je ook de duur/druk van de vinger instellen.
Maak dat wat lang, omdat vaak de zaklamp op het vergrendelscherm aangaat als de iPhone in je broekzak zit, dat is dus de irritatie bij velen, die ik hierboven meldde. ( met een lege batterij tot gevolg)
Dus geen tik met de vinger...maar drukken.

Staat de zaklamp ook in het bedieningspaneel aan/aanwezig (is dus wat anders dan vergrendelscherm....., maar dat weet jij wel), want als het daar niet staat, kan je het ook niet vanaf het vergrendelscherm gebruiken. (ik vind het een super handig item, alleen al om dingen onderin mijn tas te zoeken😉)Valt sinds IOS 12 ook te bedienen met Hey Siri.

3D Touch werkt door erop te drukken met je vinger (zgn. Quick Actions of Peek and Pop) of tot een submenu opent en in dit geval gaat de zaklamp aan.

Zo kan je bij Apps met 3D Touch een soort van menuutje openen voor allerlei extra handelingen, zonder de app eerst effectief te openen ( soort van voorvertoning)

Als het werkt druk voor de aardigheid eens op het mail icoon of de agenda als je die gebruikt, dan zie je wat ik bedoel.

www.appletips.nl/iphone-6s-wat-is-3d-touch-en-hoe-gebruik-je-het/NB: Alleen een iPhone XR maakt gebruik van Haptic Touch, werkt een pietsie anders (nieuwer)
3 D touch gaat er vermoedelijk uit en wordt Haptic Touch.

18 mei 2019 om 12:44.
Noor.W zegt:

Hallo Marita,
Dank voor je antwoord en uitleg. 3D Touch stond goed bij instellingen, alleen drukte ik niet goed; nu wel 👍🏼. Ik vind het super handig om meteen een lichtje te hebben en de camera startklaar. Zou de verandering naar Haptic Touch misschien met een grote update ook voor de XS opgaan? We gaan het ervaren.
De link kijk ik in het weekend even. Dan ga ik weer verder spelen 🤔. Ik ben blij dat ik de overstap gewaagd heb naar de iPhone en wen al aardig.

Nogmaals dank voor alle hulp en adviezen en verder een goed weekend gewenst. Noor

18 mei 2019 om 17:39.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club