Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Probleem bij wijzigen wachtwoord hotmail
Geplaatst op 3 juni 2019 om 09:22 door jean711

Van Microsoft kreeg ik laatst een bericht om mijn wachtwoord te wijzigen omdat er onregelmatigheden wareb vastgesteld. Ik heb dit lan genegeerd, (Omdat ik na een eerder wijziging, lange tijd problemen had op mijn macbook). Ben uiteindelijk toch begonnen aan het wijzigen. Ik klik nooit door op links in een mail, dus ben via Outlook aan de slag gegaan. En ja hoor, opnieuw veel problemen: bijna dagelijks moest ik mijn nieuwe wachtwoord invoeren. De situatie is nu dat ik wel hotmail ontvang, maar het niet kan verzenden op mijn macbook. Op de iPad werkt alles normaal.
Ga ik in Apple mail naar 'voorkeuren' en kies het 'hotmail' account, dan zie ik bij server uitgaande mail: "hotmail (off line)"
Kies ik vervolgens 'wijzig SMTP- serveerlijst', dan krijg ik keurig 'hotmail' te zien, maar de vermelding (off line) blijft staan. Ik heb ook al de identiteitscontrole via wachtwoord laten vervallen, door 'geen' in te vullen, maar ook dat biedt geen soulaas. Het is dus mijn eigen Mac die mij dwarszit.
Ik blijf mijn mail versturen met hotmail ondertekening. Die blijft dan staan in "uitgaand', dan klik ik hem aan met 'Bericht' 'versturen', verander het mail adres in mijn g-mail adres en verstuur het. Omslachtig, maar misschien geeft mijn Mac het op den duur op. Of heeft iemand nog een goed idee?

10 reacties
Lammert zegt:

Heb je ook gekeken bij 'accounts'? Ik heb bij mijn eigen Mail gekeken en dat is wat ik zo op het eerste gezicht zie.
Ik zou achter je mac moeten zitten om verder te kijken, maar dit is een begin.

Lammert Huizinga

3 juni 2019 om 11:43.
jean711 zegt:

ja. dat beschrijf ik in de 8e zin van mijn verhaal. Ik krijg de 'offline' melding niet gewijzigd en dat gaat over uitgaande mail.

3 juni 2019 om 15:59.
Lammert zegt:

Je kan naar ‘voorkeuren’ en naar ‘accounts’ gaan. Dat zijn twee verschillende items

3 juni 2019 om 17:18.
jean711 zegt:

inderdaad, maar in accounts kun je niet veel instellen. Natuurlijk heb ik mijn nieuwe wachtwoord daar ook ingevoerd. Doorklikken naar geavanceerd gaf de verwachtte instelling.
Mijn probleem, dat ik met de Mac geen hotmail kan versturen blijft.

3 juni 2019 om 18:25.
avatar
Ex-lid zegt:

Email account van Mac verwijderen ?
Eerst bepalen of er belangrijke emails verloren kunnen gaan..
Daarna account volledig opnieuw aanmaken.

Als de SMTP-instellingen (kennelijk) niet bewaard blijven.
Misschien SMTP-wachtwoord in Sleutelhangertoepassing niet gewijzigd ?

3 juni 2019 om 18:41.
jean711 zegt:

ik ga echt niet mijn account op de Mac verwijderen, daarvoor heb ik te veel belangrijke mails die niet verloren mogen gaan.
En met een account opnieuw aanmaken heb ik ook slechte ervaringen; dan krijg je gewoon de tekst dat dit account al bestaat en dat je dat niet kunt gebruiken.
In de sleutelhanger vind ik een ander wachtwoord dat hoort bij imap-mail.outlook.com
Hoort dat soms bij mijn hotmail account? Het komt mij in deze niet bekend voor en ik durf het ook niet zo maar te wijzigen.
Die lui van Microsoft weten niet half hoeveel ellende ze Mac-gebruikers aandoen door een wachtwoord wijziging te eisen!

3 juni 2019 om 19:32.
avatar
Ex-lid zegt:

Als U een wachtwoord wijzigt, moet het ook in de sleutelhanger worden gewijzigd. (Meestal vraagt uw mac hier automatisch om, soms niet) U zou kunnen proberen om het afwijkende wachtwoord in de sleutelhanger te wijzigen. Kopieer het huidige wachtwoord in d sleutelhanger in het geheugen van de mac via command-a, command-c en vul dan via toetsenbord het andere wachtwoord in. Sleutelhanger geeft aan waarvoor het wachtwoord is bedoeld. Plak het eerste wachtwoord desnoods in Teksteditor.

Verder bedoelde ik niet een nieuw email-account aanmaken, maar een nieuwe email-client (van uw bestaande account) in Outlook of Apple Mail. Probeer het eerst in Outlook, want in Apple Mail moet U een Applicatie-specifiek wachtwoord aanmaken bij uw AppleID en dat is ook even een slecht-begrepen dingetje. Maar voor uw eigen veiligheid.

Kies, als er keuze is altijd voor IMAP.

Gebruikt U overigens wel hetzelfde (nieuwe) wachtwoord voor ontvangen en zenden ? Vaak wordt verzuimd om het SMTP wachtwoord aan te passen.

3 juni 2019 om 20:49.
jean711 zegt:

Vandaag was Nick Brok (ambassadeur van Seniorweb) bij mij en hij heeft het probleem opgelost. De controle van het wachtwoord is geschrapt en 'uitgaande mail' is gewijzigd.
Via 'voorkeuren' zag ik bij uitgaande mail "hotmail (ofline)" staan. Omdat mijn provider Ziggo is (voorheen UPC mail), heeft hij bij uitgaande mail 'UPC mail' ingevuld. Ik kan dus weer hotmail versturen!
Mijn iPad (een nieuwe) maakte geen enkel probleem bij de wachtwoord wijziging maar mijn MBP blokkeerde uitgaande mail, terwijl mail ontvangen al die tijd mogelijk bleef.

18 juni 2019 om 16:37.
MaritaA zegt:

Ja maar Hotmail, is een onderdeel van Outlook, daarom moet bij de uitgaande server imapmail.outlook.com staan cq ingevuld worden. De uitgaande (èn inkomende server) is niet hotmail maar outlook

Dit soort zaken zie je ook bijv. bij veel van die providers die door anderen worden overgenomen,
bijv. Upc mail valt nu onder Ziggo, je kan je ....@upcmail.nl adres behouden/gebruiken maar bij inkomende en uitgaande server moet die van Ziggo vermeld worden.

Ik vraag mij nu wel af of met deze instellingen er b.v in buitenland of bij iemand bent die geen Ziggo als provider heeft, je mail kan versturen..als de uitgaande server niet van Outlook is

18 juni 2019 om 20:03.
jean711 zegt:

Marita, ik begrijp je opmerking en dezelfde gedachte kwam bij mij op toen gekozen werd voor uitgaande server 'upcmail'. Ik ben bij een buurman, flink verderop geweest en heb met zijn KPN netwerk alles kunnen versturen en ontvangen wat hotmail betreft. Dus ik ben blij dat ik niet meer zo'n ingewikkelde procedures hoef te volgen om mijn hotmail verstuurd te krijgen.
Iedereen bedankt voor het meedenken!

19 juni 2019 om 16:24.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club