Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Twain printers
Geplaatst op 11 juli 2019 om 16:12 door finnga

Ik ben op zoek naar een printer/scanner die de TWAIN driver herkent en kan samenwerken met mijn iMAC

6 reacties
avatar
Ex-lid zegt:

Zou U niet beter op zoek kunnen gaan naar een Printer/scanner die gewoon ondersteund wordt door uw huidige en wellicht toekomstige MacOS ?

11 juli 2019 om 20:38.
finnga zegt:

Ik zoek die printer omdat Photoscore muziekscanprogramma alleen wil werken met Apple in combinatie met een TWAIN driver. Helaas wordt het niet bij de specificaties van printers/scanners vermeld. Vandaar mijn zoektocht. Mijn CANON printer/scanner is helaas niet geschikt. Blijf dus op zoek naar een goede tip in onze club!

12 juli 2019 om 10:15.
MaritaA zegt:

Ah, nu wordt het duidelijker.
Photoscore van Neuratron is OCR software voor muziek.

Hier is de FAQ van Neuratron voor Photoscore, daar wordt gesuggereerd om die twain driver problemen op te lossen in MacOS door in te stellen op Tiff.

Maar lees het eens door.

"Grappige" is dat dit met een Mac en oudere versies van Adobe Photoshop fotoprogramma's ook wel eens voor wil komen, ook dan is de oplossing inscannen via Tiff (m.n. direct vanuit de camera inladen in Adobe Photoshop)

www.neuratron.com/faq.htm#What_scanners_are_best_to_use_with_PhotoScore

Neuratron zelf al benaderd en gevraagd, voor zo,n duur programma kunnen ze wel wat service verlenen lijkt mij.

Wat te proberen valt is of VueScan mogelijkheden biedt (hangt prijskaartje aan , wellicht is er een trial versie) dit wordt nog wel eens gebruikt om oudere printers aan de praat te houden en te krijgen..
maar dat moet u zelf eens door lezen op hun website. (Hamrick is de ontwikkelaar)

https://www.hamrick.com/macos-mojave-scanner-software.html

Volgens mij ondersteunen sommigge Epson printers de "ouderwetse" Twain drivers nog wel voor MacOS, maar dat moet bij Epson nagevraagd worden.

12 juli 2019 om 11:18.
finnga zegt:

Dank MaritaA. Heb inderdaad ontdekt dat ik ook kan scannen via TIFF of PDF maar ik wil Photoscore graag rechtstreeks gebruiken en niet via de omweg via TIFF of PDF. Vandaar mijn zoektocht. Bij een vraag bij Photoscore verwijzen zij naar de leverancier(s) van de printer/scanner. Afschuiven dus

12 juli 2019 om 12:08.
finnga zegt:

Ik ben erin geslaagd mijn probleem definitief op te lossen. Ik kocht vandaag een EPSON printer/scanner en deze printer heeft een TWAIN-driver zodat ik nu PhotoScore direct kan gebruiken!!! Dank voor jullie reacties.

23 juli 2019 om 19:23.
MaritaA zegt:

Dus wat ik al vermoedde en schreef, Epson printer.
Mooi dat het daarmee is opgelost.

23 juli 2019 om 20:43.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club