Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
iOS en gpx-bestanden
Geplaatst op 22 juli 2019 om 12:05 door CDriessen

Ik begreep uit een test van de Consumentenbond dat de smartphone inmiddels beter is in navigeren dan de specifieke fiets-navigatie apparaten. Ik wil in september gaan fietsen in Italië, daar zijn eventueel gpx-bestanden voor beschikbaar. Heb er verder geen ervaring mee, weet wel dat de app route.nl een mogelijkheid biedt om gpx bestanden in te lezen maar he resultaat daarvan is een knooppunten route en daar heb ik in Italië natuurlijk niks aan.
Kortom met welke app kan ik gpx-bstanden inlezen en vervolgens ook nog gebruiken als navigatie (offline als het kan). In de App Store al van alles geprobeerd maar nog niet met het gewenste resultaat.
Alvast dank voor het meedenken.

5 reacties
avatar
Ex-lid zegt:

Misschien is Bikegpx wat ? > even op zoeken in de Appstore.

22 juli 2019 om 12:31.
HaWee zegt:

niet zozeer beter alswel simpeler en je smartphone heeft een groter scherm.
Zorg wel voor een extra powerbank die je onderweg kunt aansluiten anders haalt je smartphone accu het einde van de dagrit niet.
Die gpx bestanden die er misschien zijn , controleer thuis eerst of de app die je wilt gebruiken er wel mee overweg kan EN controleer de gpx bestanden zelf eerst thuis op de computer.
gpx is een bestandsformat, daar kunnen verschillende zaken in zitten. Soms is een gpx alleen een verzameling van bezienswaardigheden en moet je zelf de route er tussen uitrekenen met je app (als die dat kan op die manier) soms is het een "kruimelspoor" en dat is meestal wel bruikbaar.

22 juli 2019 om 12:49.
MaritaA zegt:

Zelf een ervaren fietser zijnd, ook in het buitenland, gebruik ik liever geen iPhone, scherm is niet af te lezen , al met een beetje fel licht...., waterdichtheid, minder degelijke hardware,
hang hem aan een goed slot...
Powerbank is noodzakelijk.

Toch de iPhone willen gebruiken zorg dan dat de App OpenStreetMaps gebruikt, en de boel Offline gebruikt kan worden en last bust not least hoogte-verschillen aangeeft, hoe zuidelijker hoe heuvelachtiger....

wiki.openstreetmap.org/wiki/Apple_iOS

hierin zijn apps vermeld die samen werken.

Maps 3D pro is een app die ook hoogteverschillen aangeeft, wel betaalde versie, dit heb ik van een goede kennis, die erbij zweert....dus geen eigen ervaring.

apps.apple.com/nl/app/maps-3d-pro-outdoor-gps/id391304000

IK zweer bij Garmin fiets navigatie...

22 juli 2019 om 15:14.
Truus zegt:

ViewRanger is wellicht en geschikte app

22 juli 2019 om 15:53.
CDriessen zegt:

Dank voor de informatie allemaal hier ga ik mee aan de slag.
Groet Chris

22 juli 2019 om 16:11.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club