Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
avatar
Opstartpagina Mail ipv Google ?
Geplaatst op 15 september 2019 om 15:59 door Ex-lid

Goede middag, Mag ik een irritant probleemtje aan de clubleden voorleggen ? Nast meerder Apple producten heb ik ook een Mac met Mojave versie 10.14.6. Het probleem is dat mijn startpagina "Google" is. En zo ook als zodanig ingesteld Desondanks komt bij het opstarten het programma " MAIL " als start pagina naar boven. Ik heb al diverse pogingen gedaan om met "Safari"/ voorkeuren de zaak opnieuw in te stellen. maar dit heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd. Bij opstarten blijft "Mail" als startpagina naar voren komen. Weet u toevallig een oplossing ?
Met vriendelijke groet
Joop van Vliet.

5 reacties
MaritaA zegt:

Voor de duidelijkheid:

Bij het opstarten......
opstarten van de Mac, of bij openen van Safari (laatste betekent dat de Mac al is opgestart.

Dit zijn wel 2 verschillende zaken, welke van de 2 is het?

15 september 2019 om 17:11.
avatar
Ex-lid zegt:

Goedemorgen, De mac staat altijd in de sluimerstand. En herstart deze 1 keer in de 2 maanden opnieuw op.Dan krijg ik een schermbeveiliging te zien, als ik daarna de spatietoets aanklikt komt niet Google ,maar "Mail" op. Dit is ook het geval als ik de machine uit de sluimerstand haalt.
MVG
Joop van Vliet

16 september 2019 om 11:53.
MaritaA zegt:

Toch even wat verkeerd gebruikte termen behandelen in het kader van duidelijkheid, omdat we anders een Babylonische spraakverwarring krijgen.

"Dan krijg ik een schermbeveiliging te zien,​​​​​​"

De Mac start of herstart (uit slaapstand halen) niet op met meteen de schermbeveiliging aan, die kan je instellen vanaf 1 minuut.

Ik denk dat u het bureaublad bedoelt. Hoe dat er uit ziet is afhankelijk van het aanwezige besturingsysteem. (Bij Mojave de woestijn-zandberg , die eventueel meekleurt met dag/nacht)

Inloggen (opnieuw opstarten of uit slaapstand halen) kan zo ingesteld worden dat dan gelijk een programma (s) mee opent(en
Google is geen programma, maar een zoekmachine, die in een browser (Safari, Chrome,Firefox, Opera, allen wel een programma), ingesteld kan worden als zoekmachine , of eventueel een andere zoekmachines (Bing,Startpage, etc.)
Je kan in het Programma Safari een voorkeur geven voor de start pagina daarin en dat zou dan de zoekmachine Google kunnen zijn.

Dus wat is de wens:
1. Dat de browser/programma (Safari ?) mee opstart met de zoekmachine Google als startpagina, daarin, bij opstarten of uit slaapstand halen
of
2. Dat er niets mee opstart bij inloggen/uit slaapstand halen? (geef ik de voorkeur aan, om diverse redenen) een extra klikje en het gewenste programma opent. (safari aanklikken in het Dock)


Dat mail nu mee opent, kan hier in ieder geval stop gezet worden, mits ooit zo ingesteld.
Open Systeemvoorkeuren
Gebruikers en groepen
Bovenin inloggen selecteren
In de rechterkolom zijn programma's te zien die mee opstarten.
Staat mail daarbij?
Zo ja, open het hangslotje met beheerders (inlog) wachtwoord (anders kan er niets verandert worden)
Selecteer mail, wordt blauw
Klik dan op het minnetje onderin (NIET het vakje erachter aankruisen, want dan verberg je de opstart, en is weinig zinvol, want je systeem moet harder draaien, nogmaals ik heb het niet zo op mee opstartende programma's)

Dan omdat een herstart nu zinnig/nodig is, kan er gelijk nog iets gecontroleerd worden.
Kies >Herstart> het volgende menu verschijnt, (zie schermafbeelding)
Staat daar: heropen vensters bij opnieuw inloggen, aangevinkt, dan ter overweging, dit zou een mede oorzaak kunnen zijn, dus beslis of dat gewenst is of niet

16 september 2019 om 12:47.
avatar
Ex-lid zegt:

Goedemiddag refererend aan u mail dd 16/09.Inderdaad bedoelde ik het bureaublad,sorry De wens is,dat er niets opstart bij het openen.Er openen 2 onderdelen automatisch tw Preview en PopClip.Deze 2 onderdelen worden automatisch verborgen.Mail staat dus niet in het lijstje. Bij herstart staat het auto- openen niet aangevinkt. Ter info voor u "mail " opent nog als 1e uit de slaapstand.

16 september 2019 om 13:51.
avatar
Ex-lid zegt:

Geachte mevr " Marita". Na het verzenden van mijn laatste mail aan u. Heb ik de machine afgesloten ,en direct daarna weer opgestart, En naar het schijnt blijkt het probleempje te zijn opgelost.( Hoe ? ) Mag ik u en de andere leden hartelijk danken.voor u aanwijzingen en adviezen.

16 september 2019 om 14:04.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club