Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Numbers versus Excel
Geplaatst op 12 oktober 2019 om 11:57 door C1951

Ben sinds deze week overgestapt van excell naar numbers. In excell waren twee opties voor opslaan documenten: save en save as . in numbers zie ik alleen bewaar. Wat ik wil is een document onder een andere naam opslaan

4 reacties
MaritaA zegt:

Zoals in elk programma op je Mac kan je de naam wijzigen midden bovenin in het menuutje wat de naam van een document en de opslagplaats weergeeft.
Zo ook in Numbers.

Zie de schermafbeelding.
Rode pijl > zet de cursor achter naamloos, wis en vul een andere naam in.
Let op dat er achter de naam een .(punt) numbers (blijft)staan, de extensie naam.

Groene pijl: opslag plek kiezen, staat standaard in iCloud, wel zo veilig en te bereiken vanaf alle Apple apparaten, maar kan aangepast worden.


Ps. ik heb als beheerder de titel aangepast van Excell naar Excel, dit ivm zoekopdrachten in het berichtenarchief, die niets kan verwerken bij een foute naam.

12 oktober 2019 om 12:12.
C1951 zegt:

Marita bedankt. Ik heb zelf al wel een manier ontdekt en dat is: Onder het kopje Archief gebruik ik dupliceer. Er ontstaat dan een kopie met de oorspronkelijk naam plus toevoeging kopie. Deze naam kan ik dan veranderen zoals boven aangegeven.

12 oktober 2019 om 14:45.
PeterVoorz zegt:

Opslaan Als bereik je in door in het Archief menu op de option toets te drukken. Daardoor veranderd Dupliceer in Opslaan als.

13 oktober 2019 om 07:27.
MaritaA zegt:

Of door als er maar 1 lettertje tekst in het document/werkblad staat op Archief en Bewaar (of Sluit)te klikken, dan komt hetzelfde "aanpas" menuutje voor naam en opslagplaats.
En dat krijg je ook als je op het rode bolletje klikt, als je in het document/werkblad zit.

Er zijn altijd meerdere wegen op een Mac die naar hetzelfde Rome leiden.

Maar ik vind het wijzer om gelijk bij aanvang van een nieuw document/werkblad de naam te wijzigen,(eventueel opslagplaats) wat handiger werkt als je aan meerderen tegelijk bezig bent.

13 oktober 2019 om 09:18.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club