Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Office voor de Mac [Word&Excel]
Geplaatst op 24 november 2019 om 09:06 door charlot_60

Ik gebruik word en excel, op de IMac. Sinds kort doet zich een vreemd probleem voor. Wanneer ik paginanummers in de documenten invoeg, zie ik dd nummers wel op mijn scherm. Wanneer ik het document wil printen is het paginanummer veranderd in {page}. Heeft iemand een idee hoe ik dit op kan lossen? Nog een korte aanvulling, dit probleem doet zich sinds kort voor.

6 reacties
MaritaA zegt:

Ik kan het niet reproduceren, mijn Mac is in onderhoud bij Apple en mijn laptop staat geen Microsoft Office op.

Maar zo uit het hoofd wat algemeens.
Je maakt pagina nummering via kop-en voettekst?
Sluit je het af na instellen.
Gebruik je een all in one printer, bedenk dat die extra 0,9 cm marge onder en boven gebruiken, ivm met de bewegende kop, zodat het papier goed vastgehouden kan blijven worden cq recht blijft.
Dit in tegenstelling tot een laserprinter.

Gebruik je de standaard marges onder en boven, of zijn die kleiner gemaakt?
Elke pagina komt met het woord pages ipv een paginanummer of is het alleen op de allereerste pagina?

Staat de printer ingesteld op pdf, dan heb je inderdaad kans dat de paginanummering er niet op komt, raar maar waar verschijnsel soms, de ondoorgrondelijke wegen van Microsoft programma,s.

Maak svp eens een proefpagina met pagina nummer in Pages, wordt dat wel uitgeprint?
Pages kan je opslaan als docx/worddocument.

NB vermeld voortaan versie software en gebruikt besturingssysteem

24 november 2019 om 15:08.
charlot_60 zegt:

Beste Marita,
hartelijk dank voor je reactie. Je hebt gelijk, het is onhandig om niet de software versie en het gebruikte besturingssysteem te vermelden. Het gaat om de Office voor Mac, versie 16.31 [19111002], besturingssysteem: macOS Catalina versie 10.15.
De pagina nummering maak ik in de voettekst, die ik afsluit na het instellen van die nummering. De printer is een all-in-one, waarbij de instellingen wb de marges oké zijn. Overigens wordt de paginanummering goed afgedrukt wanneer ik het document door een windows laptop af laat drukken [dit geldt voor zowel de all-in-one als de laserprinter]. De proefpagina in pages vermeldt wel het paginanummer.
Nu heb ik een keer in een Wordtekst de hyperlink uit moeten schakelen om een juiste print te krijgen [rechtermuisknop-rolmenu-hyperlink verwijderen], en de update naar Catalina is gebeurd nadat het {page} probleem is ontstaan. Zou hier een oorzaak kunnen liggen?? Het lijkt me een instelling te kunnen zijn is Word voor Mac, maar geen idee of dat ook zo is.

25 november 2019 om 10:08.
Miax zegt:

Ik gebruik de zelfde office versie en ook hetzelfde besturingssysteem als jij, en heb ook een all-in-one printer en heb dat probleem niet.
Ik heb even gekeken bij Word -> voorkeuren -> autocorrectie en daar het tabblad autotekst aangeklikt. Daar zie je links een lijst, met o.a. "- PAGINA -" , bij mij staat het in het Nederlands. Wanneer ik dat aanklik dan komt in de kolom daarnaast "- 1 -" te staan. Kan het zijn dat daar bij jou {page} staat. Dat veranderen in 1, dan moet het goed zijn.
Ik weet niet of het dat is, maar is te proberen.
Soms gebeuren er rare dingen zonder dat je het zelf in de gaten hebt.
Succes Mia

25 november 2019 om 10:55.
charlot_60 zegt:

Dankjewel Mia voor je bericht. Ik heb je stappen gevolgd [was daar zelf niet opgekomen] en gekeken. Ook bij mij staat er naast PAGINA -1-
:-(

25 november 2019 om 12:23.
charlot_60 zegt:

Nu denk ik dat ik het gevonden heb, naar aanleiding van jouw tip, Mia.
Bij voorkeuren, naar afdrukken > opnemen in afdrukbare versie > vinkje voor veldcodes uitgezet

25 november 2019 om 12:30.
Miax zegt:

Fijn dat het opgelost is

25 november 2019 om 13:28.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club