Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
“Aankopen” op iPhone XS
Geplaatst op 17 december 2019 om 10:40 door Noor.W

Als ik bij Aankopen in mijn account kijk vind ik diverse apps niet, o.a. Spotify.Ga ik één stap terug in mijn account (nadat ik eerst gekeken heb bij Aankopen) dan krijg ik een lijstje te zien met “onlangs Bijgewerkt” en daar in staat Spotify wél. Ik snap dit niet. Hoe zie ik bij Aankopen al mijn apps? Ik zie daar wel meer apps niet. Overigens onhandig dat ze niet alfabetisch staan.......
Groet, Noor

5 reacties
MaritaA zegt:

Als je de Apps bekijkt die je ooit hebt gekocht in de App store is bovenin een 'Menu' met twee keuzes: Alle en Niet op deze iPhone.
Staan ze toevallig onder "niet op deze iPhone", dat kunnen b.v. apps zijn die wel op de iPad zij geïnstalleerd, maar niet op de iPhone (navigatie App hoef ik niet op de iPad b.v.)

Soms hebben mensen apps "weggegooid" omdat die niet bevallen, maar het irriteert ze dan dat die nog in de aankopenlijst staan (!) dan kan je ze verbergen, naar links schuiven en je kan kiezen voor "verberg", soms gebeurd dat ook per ongeluk.

Verborgen apps zijn te vinden via
App store
onderin apps in menu selecteren
op poppetje (jij) klikken
bovenin op je naam klikken (inloggen bij je account)
scroll naar beneden naar "verborgen aankopen".

Via het bekende wolkje kan je ze weer downloaden, mits Apple de apps nog ondersteund.

Apps kunen wel alfabetisch gesorteerd worden, maar dat geldt voor de bureaubladen/beginscherm(en) niet je aankopen overzicht.

17 december 2019 om 18:55.
Noor.W zegt:

Helaas Marita, ik heb gedaan wat je hierboven beschrijft, maar nóch bij “alle” nóch bij “ niet op deze iPhone staat onderaan “verborgen aankopen”. Via “zoeken” vindt hij Spotify ook niet, maar bij “onlangs bijgewerkt” staat het wél en Spotify werkt ook.
In Instellingen heb ik Automatisch updaten op “aan” en ik heb de laatste Apple-update.
Kan het nog te maken hebben dat ik een gratis account van hun gebruik; lijkt mij toch niet. Ik heb meer apps “verborgen” en die zijn idd ook nergens te vinden. Bvb Keynote...

18 december 2019 om 12:03.
MaritaA zegt:

Noor, verborgen aankopen staan niet onder "onlangs bijgewerkt" of "alle" of "niet op deze iPhone"

Hier nog een keer hoe je bij verborgen aankopen komt, mits die er zijn...

Sluit de App Store eerst eens af


Verborgen apps zijn te vinden via
App Store app openen
onderin "apps" in menu selecteren
op poppetje (jij) klikken rechtsboven.
Vervolgens bovenin op je naam klikken (je gaat dan inloggen bij je account)
scroll naar beneden naar "verborgen aankopen".

Zijn daar geen verborgen aankopen; zou het kunnen zijn dat ze onder een andere app zitten, gebeurt wel eens als mensen willen verplaatsen of verwijderen.

Alle beginschermen doorgekeken; soms is er opeens een extra beginscherm/bureaublad, dus controleer de bolletjes onder aan, of je echt op alle schermen met apps hebt gekeken.

18 december 2019 om 13:45.
Noor.W zegt:

Sorry Marita, ik heb één stap steeds overgeslagen, nl. De zin: Vervolgens op je naam klikken. En inderdaad vond ik daar heel veel apps. Pffff. Allemaal wel eens geprobeerd en toen weer opgeruimd. Kan ik daarvan wat ik niet meer wil gebruiken, verwijderen? En hoe dan? De app Spotify staat daar gewoon in als “open”. Nu zien hoe ik de link kan maken naar de wekker......, dus verder met mijn andere vraag.
Dank voor je moeite.
Hartelijke groet, Noor

19 december 2019 om 10:43.
MaritaA zegt:

Ter afsluiting, nee. Verborgen apps kunnen niet verwijderd worden.
Daarom kan je ze verbergen.
Klinkt wat tegenstrijdig, maar Apple stelt je in staat om te zien wat jeaangeschaft hebt met je Apple id.
Pas als Apple besluit een app niet meer te ondersteunen, dus verdwijnt, om welke reden dan ook, zal je die ooit niet meer in de lijst zien.

19 december 2019 om 13:07.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club