Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Google maps op iPhone en iPad
Geplaatst op 24 december 2019 om 14:22 door jacques2
bij gebruik van google maps zie je boven in het scherm informatie over de navigatie. die informatie is weergegeven vanuit de rijrichting en daardoor duidelijk.
in het midden van het scherm zie je de voortgang van de rit, weergegeven door het veranderen van de gekleurde pijl. deze pijl is niet altijd weergegeven vanuit de rijrichting en daardoor verwarrend.
weet iemand of ik dat laatste kan instellen?
5 reacties
MaritaA zegt:

Geen idee... wellicht iemand anders die Google als navigatie gebruikt.

Misschien hier wat te vinden
support.google.com/maps/answer/3273406

Ik gebruik HereWeGo als navigatie, prima, valt te proberen...neemt weinig ruimte in qua opslag. Gratis, gemaakt door grote autofabrikanten. Waarschuwt bij te hard rijden...naast vele andere mogelijkheden, die vrijwel in elke navigatie app zijn te vinden.

25 december 2019 om 09:29.
CDriessen zegt:

Ik gebruik Waze, nederlands-talig en ook nog een gratis. Maar bovenal zeer up to date en nauwkeurig. Bovendien kan je daar makkelijk instellen hoe de rijrichting eruit ziet:
Altijd naar "boven" of met de richting mee. Ik vind de eerste instelling prettiger.
Bij Google heb ik niet kunnen vinden hoe je dit kunt instellen.
groeten Chris

25 december 2019 om 10:55.
PeterVoorz zegt:

Ik gebruik Google Maps voornamelijk op de fiets (naar PCHaH leden). Daarbij hanteer ik de standaard instellingen, dat voldoet. Maar ik kan me voorstellen dat dit in de auto niet voldoende is. Kijk eens bij bij Instellingen, Navigatie. Daar staat een optie om het Noorden bovenaan te houden.

26 december 2019 om 09:12.
Marixius zegt:

Bij de instellingen van Google maps kun je bij de navigatie-instellingen bij de kaartweergave aangeven of het Noorden bovenaan de kaart gehouden moet worden. Als Noord-weergave aanstaat volg je niet de rijrichting, maar de route zoals je vroeger met de landkaart op schoot de weg volgde. Wil je de rijrichting volgen, dan zal m.i. de Noord-weergave moeten uitschakelen. Ik zou hier eens mee expirimenteren.

26 december 2019 om 11:18.
jacques2 zegt:

Dank aan iedereen die gereageerd heeft. Marixius heeft mijn probleem opgelost! ik ben er blij mee!

28 december 2019 om 20:03.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club