Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
iMac, MS Excel, terugkerende documenten
Geplaatst op 30 december 2019 om 19:36 door K78R9L74P

Mevrouw, meneer. Sinds ongeveer een maand heb ik problemen met het programma MS Excel voor Mac versie 16.16.17 (191208). Wanneer ik een document in dit programma heb gemaakt, gebruik ik na voltooiing bijna altijd "opslaan als" en daarna "sluiten". Het probleem is nu dat wanneer ik later (vaak de volgende dag) weer Excel opstart en naar een document klik, allereerst zo'n 6 oudere document achter elkaar verschijnen die ik in omgekeerde volgorde hiervoor had opgeslagen en afgesloten. Dan verschijnt er boven in de balk de naam van dat document gevolgd door: [laatst opgeslagen door gebruiker] en soms nog gevolgd door [comptabiliteitsmodus]. Ik klik deze achterelkaar weg door op de rode punt te klikken. Pas dan kan ik naar het document dat ik daadwerkelijk wil bewerken. Het herhalen van al die oude documenten wordt vervelend naarmate ik meer documenten maak. Wat doe ik fout? Hartelijke groet, Kees

7 reacties
Marixius zegt:
‘Opslaan als’ gebruik je als je een nieuw document wilt opslaan, of wanneer je meerdere versies van hetzelfde document wilt opslaan.
Als je een document geopend hebt om dat te bewerken kun je dat na bewerking ‘opslaan’. Het document wordt dan onder dezelfde naam en locatie opgeslagen.
Het oude document wordt dan als het ware vervangen door het nieuwe.
Gebruik je na bewerking ‘opslaan als’, dan kan je niet onder dezelfde naam en locatie opslaan, je creëert dus een nieuwe versie van dat document en de oude versie blijft bestaan.
31 december 2019 om 12:00.
K78R9L74P zegt:

Meneer, bedankt voor uw reactie. Als gevolg van griep heb ik geen aandacht aan de computer kunnen gegeven. Wel heb ik vanmorgen de Excel documenten opnieuw opgeslagen met "opslaan" en daarna "sluiten", maar daarna verdween mijn klacht niet.

6 januari 2020 om 09:15.
Marixius zegt:

De reeds opgeslagen documenten verdwijnen niet vanzelf. Deze zult u eerst handmatig moeten verwijderen.

6 januari 2020 om 09:33.
K78R9L74P zegt:

Bedankt voor uw snelle reactie. Maar waar kan ik de opgeslagen als documenten vinden? Moet ik bijvoorbeeld het gewijzigde document een nieuwe naam geven en het "oude" document daarna verwijderen?

6 januari 2020 om 09:44.
Marixius zegt:

Ik heb het vermoeden dat u doelt op het overzicht van recent geopende bestanden in de MS Office programma’s. Dit overzicht is aan te passen, c.q. In- of uit te schakelen.
voor meer info zie hier

7 januari 2020 om 06:58.
K78R9L74P zegt:

Ik dank u voor uw hulp. Omdat ik nog enkele problemen heb op mijn iMac, heb ik besloten om pc hulp aan huis in te schakelen. Vriendelijk bedankt voor uw meedenken.

7 januari 2020 om 12:24.
MaritaA zegt:

Andere vragen over je mac kunnen gesteld worden in de Apple club...
MaritaA (Beheerder Apple club)

7 januari 2020 om 13:48.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club