Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Gmail op iPhone XS
Geplaatst op 8 januari 2020 om 17:01 door Noor.W

Ik weet het nu niet meer.... Ik heb op mijn iPhone Gmail als app met die rode M. Ook heb ik de app Mail van Apple (standaard-app blauw met witte envelop). Ik heb op een site een feedback ingevuld en kreeg antwoord op mijn Apple-app. Daar reageer ik op vanuit de Apple-app, hoor Zoefff, maar mail komt niet in de Apple-app bij verstuurd. Ik schrijf een testmail naar een dochter, hoor Zoefff en mail komt in prullenmand in dezelfde app, waar ik de andere mails ook vind. In deze Postbus-app staat een map Gmail in lichtgrijs (niet aan te klikken) met 2 mappen tw “Belangrijk” en “Met ster” en daar staan een paar files in, die er eens zijn ingezet (ik weet niet meer hoe).
Diezelfde files staan ook in de gmail-app onder “Labels-Postvak in”. Verder zie ik daar de niet-verzonden mails in de Prullenbak, net als in de Apple-app.. In die prullenbak komen ook mails die ik vanuit Gmail-app probeer te versturen.
Samengevat: Ik ontvang mails in de Apple-mail-app en dezelfde in de Gmail-app, maar mijn antwoord erop komt in de prullenbak bij beide apps.
Nu hoor ik net van mijn dochter dat ze mijn antwoord op haar mail wél heeft ontvangen terwijl hij hier dus niet in verstuurd staat, maar in de prullenbak zit. Ook krijg ik van iemand anders een reactie op mijn mail, die dus in de prullenbak terecht kwam bij mij ipv in de map verstuurd staat.
Aanvulling: Vanuit de Apple-app verstuurd is de ondertekening: Noor W..... en vanuit de Gmail-app is de ondertekening A.E. W....., hoor ik net. (Ik vind de Apple-mailapp veel logischer werken dan de Gmailapp.).
Vraag: wat heb ik fout ingesteld en hoe los ik dit op?


Achternaam geanonimiseerd. Geen privégegevens in de openbare clubs (beheerder MaritaA)

6 reacties
MaritaA zegt:

Ja die benaming voor mappen/postbussen van gmail is hopeloos verwarrend.
labels is bij gmail de benaming voor een map waar je mails in wil bewaren, b.v familie, tennisclub etc.

Dan zijn er ook nog categorieën, iets wat ik niet gebruik, hopeloos verwarrend.
Google mail zet ook veel aan, aan postbussen (labels), ik geroutineerde op digitaal gebied word er zelfs kriegel van.

Wat ik zou doen, is eens inloggen bij de webmail van google via de browser op je pc
kijk hoe daar de instellingen staan m.n. het onderdeel labels, postbussen die je niet wil hebben kan je daar op verbergen zetten en zelf aangemaakte verwijderen.

dan de verschillende ondertekening
ik denk dat de standaard ondertekening A.E. W... is net zoals in de standaard app van Gmail, die exact de webmail kopieert (instellingen) ook te vinden in de webmail.

Die andere ondertekening, vermoed ik, is ooit als ondertekening(handtekening) op de iPad aangemaakt?? Kijk eens bij de instellingen op de Apple apparaten.

Verwijder of verberg die postbussen onder inkomend. (Webmail)
test het dan nog eens uit, of gebruik een tijdje de webmail en kijk op iPhone hoe Google ermee omgaat.

na webmail gecontroleerd te hebben, zou ik de mail uit de apple mailapp verwijderen en weer toevoegen, na harde reset.
de gmail app verwijderen en eerst daar mee werken, dan kan later de gmail app weer toegevoegd worden. Indien echt nodig..

8 januari 2020 om 20:09.
MaritaA zegt:

Zie schermafbeelding om een eventuele ondertekening/handtekening te vinden in de mail app van Apple voor gmail

8 januari 2020 om 20:37.
Noor.W zegt:

Dank Marita voor je snelle reactie. Je schermafbeelding bekeken en bij mij stond het ook zo. Ik gebruik alleen Gmail op mijn iPhone, omdat ik daarop niet mijn andere mails wil ontvangen (Gmail staat op iPad bij Accounts op “inactief”).
Het eerste deel van je antwoord ga ik zo op mijn pc bekijken en volgen.
Blijft de vraag waarom verstuurde mail via de Apple-app en via Gmail-app in de prullenbak terecht komen en niet in de map “verstuurd”.
Als ik de mails uit de mailapp van Apple verwijder, hoe voeg ik die dan weer toe? Geen idee en daar staan een paar mails in om te bewaren.
Ik vind idd via de Apple mailapp het prettigste werken, Gmail ligt mij niet.

9 januari 2020 om 12:03.
MaritaA zegt:

Niet de mails zelf verwijderen, maar het mailaccount zèlf via instellingen.
Harde reset en het gmail account weer toevoegen/opnieuw instellen.

Met IMAP ingestelde accounts verliezen hun mail niet. Je hoort het dus allemaal via de webmail terug te kunnen zien, tenzij in prullenmand geplaatst en die geleegd.

9 januari 2020 om 13:01.
Noor.W zegt:

Ik heb Gmailaccount verwijderd van iPhone, Telefoon uitgezet via aanknop+volumeknop, gewacht en toen opnieuw opgestart. Daarna account weer toegevoegd. En alles is nog hetzelfde.Verstuurde mail komt bij mij in de prullenmand; niet in verstuurd of onderaan in verzonden (zoals die map bij Gmail genoemd wordt).
Ik heb getracht een foto bij te voegen van het Postbussenscherm van de AppleMail op mijn iPhone. Gmail staat er tussen haakjes en vaag; de mappen eronder bevatten wél mails, maar niet die ik net verzonden heb; die staat in de Prullenmand met de 1 er achter! De geadresseerde heeft dit mailtje wél ontvangen!Ik weet het niet meer.

9 januari 2020 om 16:23.
Noor.W zegt:

Aanvulling: Op mijn desktop staat ook Gmail en ook vanaf daar gestuurde mails komen in de prullenbak en na enige tijd bij de ontvanger. Ik denk er over Gmail van telefoon te verwijderen, maar heb daar dan een nieuwe vraag over., want dit is zenuwslopend

9 januari 2020 om 17:25.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club