Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Welke app
Geplaatst op 13 januari 2020 om 17:34 door wimpunter

Dag,
Ik heb graag antwoord op de volgende vragen:
Welke app moet ik gebruiken om e-mail te versturen vanuit mijn outlook account, waarbij de contacten uit Google moeten komen en de bijlage uit One drive. Dus een app voor mailadres Outlook.com, contacten uit Google en documenten uit One drive. Ik werk op iPad Pro
Ik hoop dat u daar een antwoord op kunt geven.
vriendelijke groet, Anja
 

20 reacties
wimpunter zegt:

Toevoeging bovenstaande bericht: ik werk op iPad Pro

13 januari 2020 om 17:36.
DirkB zegt:

Even extra toelichten want ik zat erbij: het mailadres bij outlook.com staat op de iPad, dit mailadres is tevens toegang tot Onedrive en daartoe heeft de iPad ook toegang.
De Outlook app echter die is gebruikt, kan wel mail sturen incl. bijlage uit Onedrive maar kan niet bij de gmail contacten komen (NB importeren van die contacten is niet de bedoeling, ze blijven op gmail). Daarom is misschien het gebruiken van een andere app die wél de gmailcontacten kan oppikken handiger (die app is er). Met die app moet je dan een bijlage (uit Onedrive) kunnen versturen m.b.v. de paperclip maar dat lukte niet omdat de paperclip ontbrak, dus we hebben waarschijnlijk niet de juiste app geprobeerd.

13 januari 2020 om 17:42.
MaritaA zegt:

Verwarrend...pff
Hier is niet één app voor. Er zullen omwegen gebruikt moeten worden.
Waar staat het @outlook.com mailadres dan Dirk. In de originele Apple mail app of is outlook voor iOS uit de App store gehaald en gebruikt.
Is het niet slim om de contacten van Gmail te exporteren en te importeren bij Outlook .com?
Anders Gmail account invoeren en bij de vraag om synchronisatie alleen contacten aanvinken.
One Drive downloaden uit de App store, inloggen met je mail en ww, van daaruit kan je via de deelknop zaken aan de mail toevoegen. (Apple mail, niet de outlook mail app)

Advies, volg de digitale cursus iPad hier op Seniorweb

13 januari 2020 om 19:55.
DirkB zegt:

Outlook (uit Office 365) zit op de iPad (naar ik aanneem is dat uit de Applestore gehaald) maar het outlook.com mailadres legt geen verbinding met de gmailadressen, zelfs niet als het bijbehorende gmailadres ook in Outlook wordt gezet. Dat is dus een probleem (met de app Outlook denk ik tenzij ik iets over het hoofd heb gezien - ben geen Apple kenner).
Importeren van gmailcontacten in Outlook kan technisch wel maar dan zit je met het onderhoud van wijzigingen want er wordt dan niet gesynchroniseerd, dus dat is niet de bedoeling.

Om te weten of het outlook.com mailadres in de originele Apple mail staat, moet de vraagsteller even weten hoe die app eruit ziet. Kun je een plaatje toevoegen? Dan wordt het hopelijk concreter.

De Onedrive app staat al op de iPad. Maar 'ziet' die de gmailcontacten?

Misschien wil Anja hieraan ook nog iets toevoegen.
De oorspronkelijke vraag is eenvoudig, de uitwerking kennelijk lastig.

13 januari 2020 om 22:14.
HelmaB zegt:

Zo ziet de (Apple) Mail App eruit.

13 januari 2020 om 22:40.
DirkB zegt:
Heel goed, dank je, die staat op de iPad met daarin zowel mail van @gmail.com als @outlook.com. De app kan omgaan met contacten die in gmail zijn vastgelegd.
Dan is de vraag: als je in deze app een mailbericht maakt, hoe voeg je daaraan een bijlage toe? Dit lukte even niet.
13 januari 2020 om 23:13.
Marixius zegt:

In de mail-app klik je rechtsboven op het blocnote met pen symbool om een nieuw bericht te maken. Na het invullen van ontvanger e-mailadres en onderwerp kun je in het tekstdeel bijlagen toevoegen. Hiertoe tik je op het document symbool rechts naast het camera symbool, zoals aangegeven in de bijlage.
Vervolgens kies je de locatie waar je de bijlage vandaan wilt halen, in dit specifieke geval dus OneDrive. Daar zoek je naar het bestand dat je als bijlage wilt versturen.

14 januari 2020 om 06:59.
MaritaA zegt:

Of je selecteert eerst de bijlage in One Drive, die in de Bestanden app staat, waar hij ook staat en via de deelknop ( vierkantje met pijltje omhoog wijzend) en dan mail selectereni het volgende menu, die opent en de bijlage bevat.


Bestanden app is de opslag voor diverse ”cloud‘s” en apps die wel in de app zèlf zaken opslaan. Staat vrijwel zeker onderin het Dock.
Bestanden app = wit vierkantje met blauw map icoon.

Vanaf nu wil ik dat berichtplaatser zèlf eens gaat reageren.
Zo schiet het niet op Dirk.

14 januari 2020 om 07:38.
wimpunter zegt:

Dag, helaas kon ik niet eerder reageren, dat had zijn redenen.
Met de Apple mail app zoals foto boven, kan ik nu een document uit Word verzenden en kent hij de contacten. Daarin kan ik nu ook meerdere documenten tegelijk verzenden: dat probleem is dus opgelost.
Maar: als ik vanuit Word een document wil verzenden, dus kopie verzenden, dan klik ik op verzenden met Outlook, dan krijg ik niet het mail app symbool zoals boven aangegeven maar een andere, die de contacten niet kent en waarmee ik maar één document kan verzenden. Ik ga nu kijken of ik deze mail app kan verwijderen zodat het Word programma automatisch de app pakt die hierboven is aangegeven met fotootje.
Marixius bedankt voor de aanwijzing, dat heb ik over het hoofd gezien en HelmaB bedankt; nu weet ik welke mail app ik het beste kan gebruiken.
Dus even voor de duidelijkheid: het probleem is dus nu nog: hoe kan ik vanuit Word de documenten verzenden met de Outlooks-app zoals boven op foto van HelmaB

14 januari 2020 om 10:17.
wimpunter zegt:

Ik heb de Outlook app verwijderd, dus NIET de Outlook-app van symbool HelmaB.
ben teruggegaan naar Word- document verzenden - Via Outlook en dan moet ik eerst weer die app downloaden want anders kan ik het document niet verzenden.
dat is dus de Microsoft Office app. Daar kan ik dus alleen mee verzenden vanuit Word. Maar haalt niet de contacten uit gmail EN onthoudt niet de contacten; ik moet iedere keer opnieuw de adressen typen

14 januari 2020 om 10:34.
HelmaB zegt:

Voor de duidelijkheid.....
Het plaatje dat ik laat zien, is van de standaard Mail App van Apple.
Heeft niets met Outlook te maken.

14 januari 2020 om 10:42.
wimpunter zegt:

Oké.?! Vanuit die mail app kan ik dus wel werken. Maar vanuit Word kan ik dat weer niet

14 januari 2020 om 11:00.
MaritaA zegt:

Dat schreef ik al werk vanuit Apples mail App....
en gooi de Outlook mail app weg.
Microsoft apps op Apple apparatuur is niet een ideale match..

14 januari 2020 om 11:06.
Marixius zegt:

Ook vanuit Word kan je de standaard Mail-app activeren en een keuze maken of je een koppeling naar het bestand in OneDrive of het bestand zelf wilt versturen.
klik op het vierkantje met het pijltje naar boven.

14 januari 2020 om 11:07.
MaritaA zegt:

Een koppeling is weer wat anders dan een word bestand als bijlage in de mail sturen.

Wat is de bedoeling @Wimpunter

14 januari 2020 om 11:11.
Marixius zegt:

Daarom zei ik dat je vanuit Word een keuze kunt maken tussen een koppeling of het bestand verzenden. Tik je direct op E-mail dan wordt een koppeling verzonden.
Tik je op Bestanden verzenden, dan komt het bestand in de e-mail.

14 januari 2020 om 11:38.
wimpunter zegt:

Ik kan nu vanuit de standaard mail app van Apple WEL een (of meerdere) word document halen en deze app heeft ook de contacten gesynchroniseerd.. dus dat is oké.
maar... vanuit Word naar mail kan ik dat niet. Dan moet ik de Office mail app openen en kan ik een voor een een document versturen, dat natuurlijk lastig is: de ontvanger krijgt dan niet alle documenten in één mail. Daarnaast kent deze mail app niet de contacten en slaat hij die ook niet op na één keer ingevoerd te hebben.

14 januari 2020 om 11:40.
Marixius zegt:

In de voorbeelden hierboven heb ik in OneDrive een Word-document geselecteerd en met Word geopend. Vervolgens kun je met het vierkantje rechtboven met de pijl selecteren wat je er mee wilt doen.

14 januari 2020 om 11:43.
wimpunter zegt:

Marixius: inderdaad! Ik kan binnen het Word programma tikken op ‘kopie verzenden en dan ‘ verzenden met andere app’ Dan kan ik naar de standaard mail app van Apple. Ik geloof dat het probleem is opgelost. Ik dank jullie heel, heel hartelijk!

14 januari 2020 om 11:47.
Marixius zegt:

Vanuit OneDrive (waar je dus een of meerdere Word, Excel, Powerpoint, PDF of wat voor document hebt opgeslagen) kun je meerdere bestanden in één keer naar één of meerdere ontvangers mailen.
* Open de OneDrive-app
* Ga naar de map waar je documenten in staan
* Selecteer de bestanden die je wilt versturen door je vinger op het bestand te houden tot er een vinkje verschijnt. Dit doe je bij alle te verzenden bestanden.
* Tik dan bovenaan het scherm op ‘delen’ (vierkantje met pijl naar boven).
* Selecteer ‘bestanden verzenden’
* kies de mail app (blauwe icoon met witte enveloppe)
* in het nieuwe bericht worden alle documenten als bijlage opgenomen
* in de ‘Aan’ regel kun je alle e-mailadressen uit je contacten selecteren door op de + aan het eind van de regel te tikken

Dus niet de MS Office mail-app gebruiken, maar de mail-app van De iPad.

14 januari 2020 om 19:37.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club