Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Foto op tijdlijn verplaatsen (iPhone )
Geplaatst op 9 februari 2020 om 10:07 door RoyBosman

Dit bericht is oorspronkelijk in de Fotorafie-club geplaatst door 89Senior op 8 februari 2020 om 21:02 en verplaatst door de mede-beheerder van die club.

Beste,
Ik heb een vraag:
Hoe krijg ik een foto die ik op een latere datum toevoeg in de app "alle foto's" van mijn I phone in de goede volgorde van het jaar plaatsen. Dus: ik krijg op 23 januari 2020 een foto toegestuurd die gemaakt is op 3 juli 1990. Graag zou ik hem dan in de goede tijdlijn willen zetten. Hoe zou dat gaan?
Ik hoor graag van u.
Alvast bedankt voor de moeite.

Mvg,

5 reacties
RoyBosman zegt:

en de volgende reactie is binnengekomen:

HaWee zegt:
ik denk dat deze vraag in de Apple club thuishoort omdat het over een Iphone gaat.
Wat ik lees is het daar van belang om je type apparaat zo volledig mogelijk te geven en ook de OS versie die er op draait.

Algemeen over foto's op datum: het ligt er aan of het programma kijkt naar de bestandsdatum of naar de exif info van de foto zelf.
Als hij naar de bestandsdatum kijkt zal hij snel de verkeerde datum gebruiken zoals in je voorbeeld. Als hij kijkt naar exif data dan zou het goed moeten gaan omdat de exif data niet veranderd nadat de foto is gemaakt en als de camera de juiste datum heeft dan staat die juiste datum ook in de exif data en zal de foto op de juiste datum worden geplaatst.
Als de exif datum fout is , bv omdat de camera niet de juiste datum heeft dan kun je met een exif editor (even zoeken met google) de datum goed zetten.
8 februari 2020 om 21:20.

9 februari 2020 om 10:08.
RoyBosman zegt:

en de volgende reactie:

Willem-B zegt:
Dat kan door de foto eerst op een computer te downloaden en met een speciaal programma de metadata te controleren en zonodig te wijzigen. Eveneens kun je de bestandsgegevens zoals aanmaakdatum, wijziging datum aanpassen met een programma die de file attributes kan wijzigen.
Een andere methode is de foto’s in Albums plaatsen, waarin je zelf de juiste volgorde kunt bepalen.
8 februari 2020 om 22:35.

9 februari 2020 om 10:09.
MaritaA zegt:

Hier een uitleg van Apple over Foto's

support.apple.com/nl-nl/HT207368Apple plaatst in Jaren, Maanden etc. op basis van de gegevens in de foto (Exifdata), de aanmaakdatum van de foto is bepalend. Op die plek kan je er niets aan doen.
Het is een sortering.

Je kan op iPhone en iPad albums maken en daar de fotos, in de voor jouw gewenste volgorde plaatsen (Jaar, maand, dag )en de door jou gewenste naam geven.

9 februari 2020 om 10:25.
HaWee zegt:

zoals ik in mijn bericht aangaf, er zijn exif editors die dit kunnen aanpassen (datum vd foto) even zoeken op exif editor oid , als dat nodig zou zijn maar als de camera de juiste datum heeft hoeft het niet want dan komt de foto vanzelf goed terecht.

9 februari 2020 om 11:32.
HaWee zegt:

de datum en tijd en nog een aantal gegevens van de exif data kun je in Windows trouwens ook wijzigen (of verwijderen) met verkenner, ik weet niet of dat ook met de Mac kan met het vergelijkbare programma. In Windows verkenner is het rechtsklikken op de foto dan Eigenschappen en dan de tab Details .

9 februari 2020 om 13:49.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club