Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
USB
Geplaatst op 2 april 2020 om 16:08 door JanH

Ik heb een iMac van 2019 en wil muzieknummers kopiëren van de iMac naar een USB-stick voor gebruik in mijn auto. Ik heb het inmiddels op veel manieren geprobeerd maar het lukt niet de muziek afgespeeld te krijgen. Steeds verschijnt op de radio de melding "unsupported". Ik heb het vermoeden dat het te maken heeft met het formatteren van de USB of een verkeerde muziekbestand. Echter op welke manier ik ook formatteer of welke bestandswijze ik ook gebruik, het afspelen lukt niet. Wie kan mij helpen?

11 reacties
HelmaB zegt:

Misschien eens kijken welke bestandsformaten door de radio ondersteund worden?
Welk type autoradio is het?

2 april 2020 om 16:33.
JanH zegt:
Het betreft een Denon radio.
2 april 2020 om 16:34.
HelmaB zegt:

Ok en welk type?

2 april 2020 om 16:49.
HaWee zegt:

ik gok dat het wel eens te maken kan hebben met de formattering. Mac formatteert standaard anders dan Windows en afhankelijk van de grootte (in GB) van de stick wordt ook een verschillende formattering gebruikt. Afhankelijk van de radio zou FAT of FAT32 waarschijnlijk werken, een andere formattering waarschijnlijk niet
En uiteraard zal ook het bestandstype van de muziek verschil maken en soms zelfs het aantal bestanden en wel of geen mappen etc.

2 april 2020 om 17:09.
Mc-Johan zegt:

Bij mij mag de USB stick niet groter zijn dan 3 GB. Anders werkt het niet.

3 april 2020 om 12:20.
Willem-B zegt:

In de meeste gevallen kunnen MP3 bestanden op een autoradio afgespeeld worden, dat kun je terugvinden in de handleiding. Het format van audiobestanden wordt bepaald door de zogenaamde Codec, zie voor meer info: https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Codec

Je hebt misschien een conversieprogramma nodig die de juiste codec gebruikt om een afspeelbaar formaat in je autoradio aan te maken.

Converteren naar MP3 kan met het Apple Music (voorheen iTunes) programma, zie de volgende beschrijving: https://support.apple.com/nl-nl/HT204310

Ik gebruik zelf vaak het Open Source programma XLD om muziekbestanden te converteren, zie de volgende informatie https://sourceforge.net/projects/xld/

3 april 2020 om 21:19.
JanH zegt:

Dank! Voorlopig voldoende info om te gaan experimenteren.

4 april 2020 om 13:22.
MaritaA zegt:

@JanH

graag even tzt terugkoppelen hoe het is opgelost, veel meelezers in de clubs en eventueel ter lering voor anderen.
MaritaA (beheerder)

4 april 2020 om 14:35.
JanH zegt:

Ik heb alle tips uitgeprobeerd en daarnaast veel informatie van het internet gehaald en verwerkt.
resultaat: nul. Ik heb voorlopig het probleem geparkeerd en ga in een later stadium kijken of het dan op te lossen is. Voorlopig bedankt voor alle tips.

25 april 2020 om 11:16.
MaritaA zegt:

Bedankt voor het terugmelden, neem eens contact op met de fabrikant van de autoradio of het bedrijf dat de auto radio heeft geplaatst.

25 april 2020 om 13:42.
Willem-B zegt:

Ik heb nog eens gezocht, ik kan alleen vinden dat Denon Car Audio in een Peugeot of Citroën wordt geleverd. Bij de autofabrikant kun je via het model auto ook de handleiding downloaden, misschien kun je daarin nog informatie vinden.

25 april 2020 om 17:00.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club