Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Contacten in iCloud
Geplaatst op 13 mei 2020 om 13:24 door JanH

Ik ben in het bezit van een iMac 2019 met macOS Catalina en heb het systeem zo ingesteld dat alle systeemvoorkeuren ook worden opgeslagen in iCloud. Wanneer ik de opgeslagen bestanden vanuit iCloud open valt op dat slechts een deel van de app "contacten" zijn opgeslagen, dit ondanks het feit dat ik bij "systeemvoorkeuren" de app "contacten" wel heb aangevinkt. Ik heb de indruk dat alle andere bestanden wel volledig worden opgeslagen. Waar gaat het fout en hoe kan ik dit verhelpen?

5 reacties
Jan033 zegt:

Als ik net goed begrijp ziet u vanuit iCloud niet al uw contactpersonen en vanuit de App Contacten op de iMac ziet u wel al uw contactpersonen. Heeft u misschien een Gmail account. Het zou dan kunnen dat een deel van uw contacten niet bij Apple in de Cloud staan, maar bij Google.
Ga op de iMac naar Contacten, Links op het scherm ziet u dan welke contacten In de iCloud staan, welke alleen op de Mac en welke bij andere clouddiensten zoals Google staan. Staan er links op het scherm geen groepen, dan naar Weergave, dan naar Toon groepen.

13 mei 2020 om 21:03.
JanH zegt:

Jan033, uw analyse klopt precies! Een deel van mijn contacten staat achter "alle iCloud" en het andere deel achter "alle Gmail". Dank! Nog een aanvullende vraag: Hoe kan ik alle contacten onder Gmail krijgen?

13 mei 2020 om 22:24.
Jan033 zegt:

U kunt dat als volgt doen: in Contacten op de Mac klikt u op 'Alle Google' U ziet dan al de contactpersonen die u bij Google heeft staan. U selecteert deze contactpersonen (klik op de eerste, druk de Shift in en klik op de laatste) en u sleept ze vervolgens met de muis naar de groep 'Alle iCloud'. Er verschijnt een rood getalletje dat het aantal contacten aangeeft en een groen plusje dat aangeeft dat er gekopieerd gaat worden. Zodra de contacten naar 'Alle iCloud' gekopieerd zijn, kunt u ze in 'Alle Google' verwijderen (Rechter muisklik, Verwijderen).
Zorg er wel voor dat op al uw apparaten, dus eventueel uw iPhone en iPad, bij Contacten iCloud als Standaard staat aangevinkt, anders blijft u bij een nieuwe invoer met het zelfde probleem zitten.

13 mei 2020 om 23:08.
JanH zegt:

Gelukt! Alle contacten staan nu keurig op iCloud. Ook mijn iPad en iPhone heb ik nu juist ingesteld. Heb inmiddels wel een nieuw probleem ontdekt, wellicht heeft u daar ook een oplossing voor. Als ik vanuit iCloud mijn mail benader krijg ik een leeg overzicht. De mail waarmee ik werk wordt derhalve niet opgeslagen in iCloud. Mij is gebleken dat dat waarschijnlijk ligt aan het feit dat daar twee accounts staan vermeld die ik niet gebruik (oa een me-account). ik heb geprobeerd mijn gmail-account daaraan toe te voegen. Dat is mij niet gelukt. Langs welke weg ik het ook probeer, ik krijg het gmail-account niet gekoppeld aan het mailprogramma in iCloud. Wellicht weet u een oplossing.

14 mei 2020 om 15:11.
HelmaB zegt:

@JanH
Eén vraag per onderwerp!.
Wil je dus voor het mailprobleem een nieuwe vraag maken?

Ik sluit deze af; aangezien dat opgelost is.
Helma (beheerder)

14 mei 2020 om 15:23.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club