Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Gmail in mail iCloud
Geplaatst op 14 mei 2020 om 16:20 door JanH

Ik maak gebruik van een iMac 2019 met Catalina. Voor mijn opslag maak ik gebruik van iCloud. Wanneer ik de verschillende onderdelen in iCloud benader, blijkt dat alle onderdelen "gevuld" zijn maar dat het onderdeel Mail leeg is. De mailbestanden waarmee ik werk staan wel in mijn "gewone" mailprogramma maar niet in iCloud. De oorzaak is volgens mij gelegen in het feit dat dit onderdeel van iCloud geen gebruik maakt van mijn gmail-account maar van een tweetal andere accounts die ik niet meer gebruik. Ik heb geprobeerd mijn gmail-account toe te voegen aan het mailprogramma van iCloud. Is mij niet gelukt, ik vind niet de mogelijkheid dit account toe te voegen. Wie ken hiervoor de oplossing?

2 reacties
Jan033 zegt:

Nee, dat zal niet lukken, als u Gmail gebruikt staat al uw e-mail op de servers bij Google, als u inlogt op google.com kunt u uw e-mail daar vinden.. Alleen bij gebruik van een iCloud.com e-mail adres komt uw email op de servers van Apple terecht. U zou er nog voor kunnen kiezen om al uw Gmail door te laten sturen naar een iCloud adres, maar dan heeft u alle mails dubbel, dus erg zinvol is dat niet.

14 mei 2020 om 17:33.
JanH zegt:

Jan033, nogmaals bedankt voor de informatie. Ik heb inmiddels de informatie op google.com kunnen vinden. Daarmee is mijn probleem opgelost. Dank voor de info.

14 mei 2020 om 19:14.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club