Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Adresboek MacOS exporteren naar Excel
Geplaatst op 5 juli 2020 om 16:35 door LeonMac

Ik wil al mijn contacten op mijn iMac omzetten in een excel bestand. Daarmee kan ik de adressering van enveloppen naar eigen goeddunken inrichten. Afdrukken van een vcf-card geeft te beperkte mogelijkheden. Daarin kan ik geen af te drukken velden selecteren. Ik weet niet hoe ik dat moet aanpakken. Googlen maakt me niet wijzer, integendeel.

22 reacties
MaritaA zegt:

Goh, het regent toch...😉

Wat is precies het probleem met het afdrukken?
voorvoegsel kan,
naam en meisjesnaam kan, en/of voorletters
adres, woonplaats postcode en land kan, wat dan nog meer?
zakenadres of privéadres kan ook

5 juli 2020 om 16:51.
LeonMac zegt:

We hadden eerder contact over dit probleem. Bij afdrukken van 'Contacten' krijg je ook voornamen er gratis bij. Die kan ik natuurlijk 'verstoppen' in 'notitie' o.i.d., maar dan verandert ook de mailadressering. Als ik een veld De heer en mevrouw in contacten toevoeg, krijg ik een geen goed etiket/enveloppe-print. Kijk maar in de bijlage.

5 juli 2020 om 17:01.
LeonMac zegt:

Ik wil dus alleen
De heer en mevrouw XXX
Straatnaam en huisnummer
Postcode en stad

Zonder dat ik het contact 'moet veranderen (verwijderen voornamen)

5 juli 2020 om 17:03.
MaritaA zegt:

Dit is een mailadressering, in de schermafbeelding dat is wat anders dan etiketten/enveloppen printen dus het lijkt dat er over twee verschillende zaken wordt gesproken..

5 juli 2020 om 17:04.
LeonMac zegt:

we begrijpen elkaar niet. en adreskaartje bevat de heer en mevrouw, naam en voornaam
Volledige adres etc. .Tot zover geen probleem. Datzelfde kaartje gebruik ik natuurlijk ook om een mailbericht te versturen. Als ik daarvoor diezelfde kaartgegevens wil gebruiken, komt er te staan: De heer en mevrouw XX@gmailcom. en dat vind ik niet aardig als ik Jan en Truus een mail stuur. Het kernprobleem is dus dat het adreskaartje allerlei gegevens bevat die ik voor meerdere doeleinden gebruik (zoals iedereen dat doet). Alleen kan ik voor bv een enveloppe of etiket geen velden verwijderen, zonder het adreskaartje te "vernielen".

5 juli 2020 om 17:12.
DirkB zegt:

Mij lijkt dat je een spreadsheet wilt waarin de gegevens per veld zijn verdeeld, bijv, voornaam en achternaam in een apart veld. Is dat eigenlijk de vraag?
Voor mail zou ik geen aparte lijst gebruiken maar deze direct vanuit de contacten sturen die hopelijk met meerdere apparaten zijn gesynchroniseerd. Het mailprogramma vindt (als het goed is) de mailadressen automatisch, al bij intikken van de eerste letters.
NB het gebruiken van een aparte lijst betekent dat je die lijst moet aanpassen als er in het contactenbestand (het bronbestand) iets wijzigt.

5 juli 2020 om 17:36.
LeonMac zegt:

Een adreskaartje gebruik ik -zoals iedereen- voor meerdere doeleinden (adressering brieven, telefoneren, mailen etc). Erg handig dus. Maar als ik meerdere mensen (200) wil uitnodigen voor een feest met een kaart/brief, moet ik die adressen dus op 200 enveloppen zien te krijgen. Met een excel-bestand gaat dat supermakkelijk omdat ik daar zelf velden kan aanmaken die uitgeprint worden op een enveloppen (of etiket). Vanuit 'Contacten" is dat maar beperkt mogelijk: ik kan wel allerlei velden toevoegen (bv De heer en mevrouw als voorvoegsel), maar ik wil er dan geen voornamen bij hebben natuurlijk. Dat kan alleen als ik de voornamen uit 'hun' veld in 'contacten' haal (en opberg onder 'bijnaam' of in 'notitie'). Als ik dat doe (200 keer!), verandert ook de wijze waarop al die 200 mensen op enig ander moment met een mailtje aangesproken worden. Dan zou ik het voorvoegsel weer weg moeten halen en de namen weer moeten plaatsen in het daarvoor bedoelde veld in 'Contact'. Dat is behoorlijk omslachtig en erg veel werk. Als ik de adreskaartjes zou kunnen exporteren naar een excel-bestand is het maken van 200 enveloppen met de door mij verlangde adresgegevens, zo gepiept.

5 juli 2020 om 17:52.
LeonMac zegt:

Dus, Dirk: ik wil inderdaad een spreadsheet met de gewenste adresgegevens per veld.
overgezet vanuit de contacten op mijn iMac.
Je andere tips zijn mij goed bekend..

5 juli 2020 om 17:54.
MaritaA zegt:
@ LeonMac

Heb je nooit gezien dat in een MAIL adressering (het AAN veld)je dit kan wijzigen, selecteer,rechtsklik wijzig adres en maak van mevrouw/mijnheer, Pietje en Klaasje Jansen
De eerstvolgende keer hoef je alleen P in te typen en alles wat met een p aan mailadressen begint zie je in een menu, pik de juiste eruit.
Je moet in principe geen contacten gebruiken om te gaan mailen.
Zie in Mail onder Venster >geadresseerdenoverzicht je gebruikte mailadressen wanneer je daar een adres ziet met het icoon van de contactenkaart moet je dat verwijderen,als dat de aanhef van een contactenkaart is.
Maak je eigen maillijst met de benaming zoals je het wil, als door mij beschreven hierboven, zo werkt het voor mail.


dan de adressering voor etiketten, wat moet daarop, want vanuit het printermenu valt er nog wel wat aan te passen.

Als je het zo doet worden alle problemen hier getackeld.

Contacten exporteren naar Excel (.CSV), kan niet direct vanuit de contacten wel middels deze App uit de Appstore AB2CSV (€1.09) Lees de instructie op de website van de maker.
apps.apple.com/nl/app/ab2csv/id402453326?mt=12
5 juli 2020 om 17:55.
MaritaA zegt:

@DirkBoom, nee Dirk juist niet mailen via de contacten app op een Mac, maar ja jij hebt geen MAc, dus kan ik het je niet kwalijk nemen, maar voor mij erg vervelend, want mensen worden op het verkeerde been gezet.

5 juli 2020 om 17:56.
LeonMac zegt:

Jij (MaritaA) werkt in mail vanuit je geadresseerden-overzicht. Dat kan maar lijkt mij omslachtig omdat je bij een wijziging van een mailadres dat op twee plaatsen moet aanpassen: in het geadresseerden-overzicht en in 'contacten'. Wat mij betreft is dat in strijd met het principe van één centraal databestand.

5 juli 2020 om 18:03.
LeonMac zegt:

De App AB2CSV heb ik gekocht en is waardeloos!!

5 juli 2020 om 18:05.
MaritaA zegt:

Is niet omslachtig, juist razendsnel, ja wel even aanpassen nu, maar daarna begint "Apple" de boel al automatisch aan/in te vullen en adressering is precies zoals je wilt.Welke velden moeten er in adres etiketten voor enveloppen?

5 juli 2020 om 18:08.
LeonMac zegt:

Voorvoegsel (De heer en mevrouw)
Naam
Adres
Postcode Stad

Dat kan natuurlijk vanuit 'contacten' maar dan moet ik het veld 'voornaam' leeg maken. En daar heb ik dus geen zin in.

5 juli 2020 om 18:11.
MaritaA zegt:

Probeer deze, ander prijskaartje
apps.apple.com/nl/app/exporter-for-contacts-csv-excel-more-formats/id402323447?mt=12


Je kan je geld voor Apps terugvragen, alleen mag je daarna die App nooit meer downloaden..

5 juli 2020 om 18:11.
LeonMac zegt:

Dank voor je tip om geld terug te vragen (Kende ik niet). Ga er mee aan de slag en laat weten of die app wél doet wattie belooft

5 juli 2020 om 18:17.
DirkB zegt:

Volgens mij gaat de vraag over het maken van een spreadsheet van waaruit naar keuze gegevens kunnen worden geselecteerd. Dat zegt LeonMarc om 17:54 uur en daar begint de vraag ook mee. Ik denk dat even naar het begin terug moet worden geschakeld.

5 juli 2020 om 18:18.
MaritaA zegt:

hier de uitleg voor geld terugvragen:
support.apple.com/nl-nl/HT204084
 

5 juli 2020 om 18:19.
MaritaA zegt:

nee @Dirk exporteren vanuit contacten op Mac naar CSV..

citaat eerste regel in het bericht...
Ik wil al mijn contacten op mijn iMac omzetten in een excel bestand

5 juli 2020 om 18:21.
MaritaA zegt:

Vanaf hier sluit ik de discussie, alleen het antwoord van LeonMac wordt geplaatst t.a.v. de APP of die wel of niet bevalt.

5 juli 2020 om 18:22.
LeonMac zegt:

app werkt zoals beloofd. Dank voor tip, MaritaA!

5 juli 2020 om 19:09.
MaritaA zegt:

Joepie..

5 juli 2020 om 19:33.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club