Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Ex backup Time Machine formatteren
Geplaatst op 15 juli 2020 om 17:41 door LouiseH

Het is zover, ik heb mijn nieuwe iMac in huis!.
Eerst grondig mijn werkkamer opgeruimd (was hoog tijd) en nu staan er 2 Mac's naast elkaar. De nieuwe is nog niet opgestart, ik wil me goed voorbereiden. Heb de links naar de pagina's daarvoor opgeslagen. Maar eerst heb ik deze vraag:
Voor mijn "oude" Mac heb ik vorig jaar de 1TB backup schijf voor de Time Machine vervangen voor eentje van 2TB. Die hangt er natuurlijk nog aan en dat zal nog wel een poosje zo blijven.
Maar ik heb nog steeds de schijf van 1TB, nog in de staat zoals hij er af kwam, dus de hele inhoud die hij op dat moment had staat er nog op. Als ik die nou eens formatteer zoals voorgeschreven, via het schijfhulp programma (zie screenshot), kan ik hem dan gereed maken voor de nieuwe Mac? Die heeft gezien de SSD een schijf opslag van iets meer dan de helft van de oude Mac.

9 reacties
MaritaA zegt:

Ja , dat kan.
Je weet hoe, neem ik aan, indelen als Mac OS Uitgebreid (Journaled).
Doe dit op je nieuwe Mac, nadat alles is ingedeeld, taal, land, Apple id, mail, etc., misschien moet er wel ook nog eerst een update geïnstalleerd worden.
ps screenshot staat er niet bij, niet meer nodig lijkt mij.

15 juli 2020 om 18:18.
LouiseH zegt:

Ik ga er van uit dat die 1TB voldoende is voor mijn SSD Time Machine opslag op de nieuwe machine.
Zo niet dan zou ik die schijf, na de procedure "Journaled" willen formatteren als exFat, zodat ik de nieuwe inhoud zowel op Mac's als op m'n Windows10 laptop kan openen.
Bedankt!

15 juli 2020 om 18:22.
MaritaA zegt:

HÈ, Neee,
Die schijf kan je alleen gebruiken voor een Time Machine back up, het is geen externe opslag....Pas Op, of begrijp ik je verkeerd.

MacOS uitgebreid is AL een formattering, hoe kan je nou een Time Machine Backup schijf aasluiten op een Windows PC.. Het is geen USB stick.

BTW geef je nieuwe iMac een andere computernaam dan je "oude", voorkomt verwarringen, zie ik nu weer met een andere vraag in de club
Maak ervan b.v. iMac 2019 van ...

15 juli 2020 om 18:37.
MaritaA zegt:

LouiseH, ga nu eerst eens rustig die Mac instellen, anders ga je fouten maken, de Time Machine Back up hoeft echt niet meteen.. goed bedoeld.

15 juli 2020 om 18:43.
LouiseH zegt:

Wat ik bedoelde is dat ik ná die formattering hem in de Windows laptop nòg eens kon formatteren en dan als ExFat - maar begrijp nu dat ook dat niet kan. Dat zou zijn als hij feitelijk te "klein" is voor de nieuwe SSD, dus het is helemaal niet aan de orde.
Sorry voor mijn ignorance;-)
Goed dat je me waarschuwde voor die naam, ik zal hem ook een ander wachtwoord geven.

15 juli 2020 om 19:11.
MaritaA zegt:

Maar je kan een schijf niet op twee manieren formatteren, dat bedoelde ik, bovendien formatteren betekent wissen eerst.
Hij is NIET te klein om te gebruiken als een Time Machine backup schijf, dat schreef ik nergens.

Dus Mac inrichten, daarna morgen eens rustig de schijf formatteren zoals boven beschreven en dan hangt hij permanent aan de Mac, want Time Machine, gaat meestal backuppen zodra je hem weer opstart, of als hij in Slaapstand is wel tig keer per 24 uur.

Wil je bestanden uit kunnen wisselen met je Windows PC en je Mac, foto's, films, b.v. dan een usb stick formatteren in Ex Fat,.

Hoop dat het nu duidelijk is.
Een Time Machine backup schijf moet in ieder geval twee keer zo groot zjjn als de grootte van je SSD, dus je zit goed.

15 juli 2020 om 19:28.
LouiseH zegt:

Hierbij de bijlage die ik per ongeluk niet had toegevoegd. Fijn dat ik die externe schijf nu weer kan gebruiken als "nieuwe time machine", dat hij niet te klein is.
Ik begrijp alles wel, denk ik.
Nogmaals bedankt, Marita

15 juli 2020 om 21:27.
Debbieved zegt:

Gefeliciteerd, nu kan je weer aan de slag.
Rustig aan maar, als ik zoiets doe heb ik altijd een knoop in mijn maag, maar ik wil het wel altijd zo snel mogelijk voor elkaar hebben.
Altijd heel benieuwd wat het nieuwe speeltje weer beter of sneller kan.
Succes en veel plezier ermee.

16 juli 2020 om 07:04.
LouiseH zegt:

We hebben een hoop gemeen, Henny;-)
Dank je wel!

16 juli 2020 om 13:51.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club