Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Ipad 7e generatie kan geen verbinding maken met wifi.
Geplaatst op 9 augustus 2020 om 09:51 door vogelvrij15

Goede morgen, Sinds gisteren is m'n wifi verbinding in eens verbroken op een Ipad. Wat ik ook gedaan heb, opnieuw opstarten, herstel netwerk instellingen, wacht woord opnieuw intikken, ik krijg geen verbinding.
Ik heb zelfs een nieuw eigen wachtwoord aangemaakt in de modem van Fritzbox. Alle andere apparaten werken wel zoals het hoort, andere ipad, iphone en mac. Bij appletips kom ik ook niet verder dan de handelingen die ik al gedaan heb. Heeft iemand van de club een oplossing? vriendelijke groet Hans.

11 reacties
RoyBosman zegt:

Heeft u de wifi router al stroomloos gemaakt?

9 augustus 2020 om 10:24.
r0n zegt:

Wanneer de oplossing van Roy niet helpt, dan de Ipad resetten, door de aan/uit toets en de home toets tegelijk ingedrukt te houden, tot het Apple logo verschijnt.

9 augustus 2020 om 10:35.
vogelvrij15 zegt:

Ja ik heb de Wi-Fi router een tijdje stroomloos gemaakt. Ook de home en thuisknop tegelijk ingedrukt maar blijft geen verbinding aangeven. Het gekke is dat alle andere apparaten met dezelfde Wi-Fi code het wel goed doen. Tot gister de bewuste IPad ook nog tot ik een apparaat wilde toevoegen via blue thoot.
Ik heb ook herstel netwerken gedaan ,alles zonder resultaat.

9 augustus 2020 om 11:09.
DirkB zegt:

Het probleem zit bij de iPad.
Als ik het goed begrijp, lukt de wifiverbinding niet meer sinds blue tooth is aangezet (of stond dat al aan toen je het apparaat wilde toevoegen?). In die blue tooth actie zit de sleutel naar de oplossing.
Domme vraag misschien maar staat wifi eigenlijk nog wel aan?
Wat gebeurt er als blue tooth wordt uitgezet?

9 augustus 2020 om 11:23.
Toon1954 zegt:

Wat u nog zou kunnen proberen is bij wifi op uw netwerk klikken en dan op vergeet dit netwerk. Vervolgens uw netwerk kiezen en het wachtwoord invullen.
Ik hoop dat het hierna weer werkt.

Toon

9 augustus 2020 om 11:35.
vogelvrij15 zegt:

Ja hoor op de andere apparaten heb ik gewoon WiFi . Het zal wel iets met de IPad zijn ik heb anders ook geen idee, maar in ieder geval voor de reacties.

9 augustus 2020 om 11:37.
Freedom zegt:

Nog een laatste poging;
is het juiste netwerk op de ipad wel ingeschakeld?

9 augustus 2020 om 11:44.
vogelvrij15 zegt:

Ja hetzelfde netwerk als de andere.

9 augustus 2020 om 11:53.
DirkB zegt:

Als het nou niet lukt, zou ik er iemand naar laten kijken. Een frisse blik wil wel eens helpen.
Ik heb om 11:23 uur nog een suggestie betr. Blue Tooth gedaan en ik begrijp dat de iPad het netwerk wél ziet maar geen connectie maakt. Betr. het wachtwoord: kun je ZIEN wat je daar invult? (staat bijv. caps lock niet aan?)

9 augustus 2020 om 12:25.
MaritaA zegt:

Ja op een iPad kan je de netwerknaam zien als je die invult, dus zie je ook of hoofdletters aan staat. En als mijn iPad met Bluetooth is verbonden met een ander apparaat, dan nog staat er een v-tje bij het netwerk en die pakt het weer op, als de bluetoothverbinding uitgeschakeld wordt, dus...dat klopt niet, Dirk.


Wat staan er rechtsboven voor icoontjes naast de accuweergave?
Wat ik mis in het bericht, is om vergeet dit netwerk toe te passen.
Zie bericht Toon1954.
Is dat toegepast?


Een harde reset kan soms pas helpen als je het een paar keer achter elkaar uitvoert
en op de juiste wijze.. Het is wat anders dan aan/uit zetten.

Wat staat er bij vraag om verbinding op de iPad.?

Nog een keer vergeet dit netwerk toepassen.
Dan paar keer harde reset (3)
Probeer dan nog eens het netwerk opnieuw toe te voegen, het lijkt erop dat door de verandering van het ww, dit kennelijk nog niet uit het geheugen van de iPad is.

Uitvoeren harde reset:
Gelijk thuis en aan/uitknop indrukken
ingedrukt houden ook als er staat:zet uit
Het scherm wordt zwart, nog steeds ingedrukt houden.
Als Witte Apple Logo verschijnt de knoppen loslaten.
Rustig wachten tot de iPad vanzelf weer opstart.

herhaal daarna nog een paar keer. (eerst wifi netwerk (vergeet dit netwerk) verwijderen!)

9 augustus 2020 om 15:05.
vogelvrij15 zegt:

Beste mensen hartelijk dank voor jullie reactie en inspanning om mij te helpen. Inmiddels ben ik naar en computer winkel geweest nadat ik de bewuste Ipad mee naar m'n werk had om te kijken of inloggen daar ook een probleem was. En wat schetste mijn verbazing, de wifi verbinding kwam gelijk tot stand. Toen was het mij wel duidelijk dat ik iets niet goed gedaan had thuis. De medewerker computerwinkel adviseerde ook om de router te resetten en een harde reset toe te passen op de Ipad. Thuis gekomen heb ik de stekker eruit getrokken en na 10 min weer aangesloten. Toen bleek dat al m'n andere apparaten ook opnieuw ingelogd moesten worden. Ik weer dezelfde code ingetikt als gisteren en nu ook steeds een foutmelding dat het wachtwoord niet klopte. Ik begon nu toch wel moedeloos te worden tot ik op het scherm van de IMac zag dat je de code van WPA2moest intoetsen. En ja hoor na deze code te hebben ingetoetst deed alles het weer. Ik voelde me super blij maar ook een beetje dom. Het was een leer momentje voor mij en misschien hebben anderen er ooit nog wat aan. groet Hans

10 augustus 2020 om 20:03.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club