Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Foto's via iCloud ook op de MacBook Air
Geplaatst op 1 oktober 2020 om 09:07 door KOOS1938

Mijn foto's in Lightroom op de iMac zijn heel groot en daar heeft de MacBook Air problemen mee, want het zijn 12.500 foto's. Nu zouden ze makkelijk kleiner kunnen. Op de MacBook Air is de capaciteit 121 GB en er is 13 GB beschikbaar. Voor de iCloud heb ik voldoende, maar ik zie maar 15 foto's op de MacBook Air.

10 reacties
MaritaA zegt:

Die vraag is al eerder door je gesteld.
De synchronisatie vanuit ICloud naar je MacBook Air, werkt dus niet goed...
Hoe komt dat: ??
weinig echt geheugen op je MacBook, is het een i3
Geheugen bijna vol misschien
Fotobewerking vraagt om rekenkracht, hou daar rekening mee met aankoop van een desktop, laptop.

Maar goed, hier moet Apple support aan te pas komen en laat ze maar meekijken, waarom je MacBook de foto's in iCloud niet laadt.
Dat kan ik niet zien vanaf hier

1 oktober 2020 om 09:37.
KOOS1938 zegt:

Het geheugen van de MacBook Air is 8 GB.
Het is een nieuwe van vorig jaar.

1 oktober 2020 om 10:33.
MaritaA zegt:

Wat het ook is, icloud foto's worden niet geladen....
Daar heb je Apple voor nodig.

1 oktober 2020 om 10:54.
LouiseH zegt:

Mag ik eens vragen Koos: Zijn dat allemaal "Raw" foto's?
Of gewone jpg's?
Als jij in Raw fotografeert dan zijn je foto's mega groot qua zwaarte. Ik fotografeer in jpg formaat en dan de hoogste kwaliteit (resolutie). Als ik de opnames maak in de Raw stand zijn diezelfde opnames vele malen zwaarder, vaak wel 8 tot keer. Dan krijg je dus mega bestanden.
Daar heb je een programma als Lightroom voor nodig. omdat de camera de foto dan niet zelf intern ontwikkelt zoals dat wel gebeurt als je in jpg fotografeert.
Vanaf het begin van deze discussie, jouw vraagstelling, vraag ik me al af waarom je Lightroom gebruikt en niet een simpel, maar uitstekend (vaak gratis) fotoprogramma.
Hamvraag: Fotografeer jij in RAW en zo ja, waarom? Ik begin namelijk te vrezen dat je Lightroom alleen maar gebruikt omdat het toevallig ooit in je Mac is geïnstalleerd.
Ik heb het gevoel dat je probleem nu nodeloos ingewikkeld is, sorry......
Adobe Photoshop Lightroom is primair een fotobewerkingsprogramma voor Raw foto's. Je kunt er ook jpg's in bewerken, maar dat kan véél eenvoudiger en minder ingewikkeld in andere fotoprogramma's.

3 oktober 2020 om 10:41.
KOOS1938 zegt:

Ik fotografeer in JPG omdat die kwaliteit goed genoeg is en ik geen hele moeilijke bewerkingen doe, maar met Lightroom (die ik apart gekocht heb) kan ik mist verwijderen, foto's rechttrekken etc,etc.
Ik denk dat 1 van de problemen is dat er op mijn MacBook AIr ook lightroom geinstaleerd is door m'n zoon toen ik ziek was.
De foto's staan natuurlijk ook in Finder, kan ik dan beter Lightroom op de Laptop verwijderen, want ik bewerk de foto's toch alleen op de iMac.
Ik begrijp natuurlijk dat alle foto's in de Cloud staan, maar het zijn er ruim 12.500 allemaal in de hoogste kwaliteit.

3 oktober 2020 om 17:46.
LouiseH zegt:

Als ik jou was zou ik Lightroom niet meer gebruiken, ik had hem ooit ook apart gekocht, maar fotografeer bijna nooit in Raw, het was het niet waard.
JPG's bewerken in Lightroom is een beetje ingewikkeld, het kan veeel simpeler. Het is echt meer bedoeld voor de bewerking van Raw bestanden.
Ik bewaar ook al mijn foto's in de Finder en als ik ze wil bewerken kunnen simpele dingen (zoals afmetingen, rechttrekken, kleine aanpassingen qua licht en contrast) kan dat in de app Foto's, maar ik houd niet zo van voorgeprogrammeerd organiseer gedoe van dat soort apps, sla echt alleen maar op in de Finder, dat is een soort "afwijking" van mij. De meeste mensen kunnen daar echter prima mee leven!
Ik heb vorig jaar Photoshop Elements 2020 gekocht (=de laatst nieuwe - Engels -, maar ik geloof dat 2019 in NL is). Dat is een betaal programma, maar ik was gewend om verregaand foto's ye bewerken en deed dat voorheen in Windows met Coral Paint Shop Po, ook niet gratis, maar ik wist er veel van en werkt helaas niet onder Apple apparatuur. Ik heb pas een nieuwe iMac gekocht en heb ook een MacBook.
Al met al concludeer ik dat jouw probleem, nu blijkt dat het allemaal jpg's zijn, uitsluitend te maken heeft met het aantal foto's dat je hebt opgeslagen. Het totaal is gewoon enorm!
Voor mijn gevoel is 12.500 foto's best veel voor een gemiddelde laptop (ik bedoel een MacBook).
Ik houd niet van opslaan "in the cloud", dus dat is geen onderwerp waar ik op reageer.
Ik heb, ondanks een iMac, dus veel opslagruimte, besloten grote hoeveelheden bestanden die ik niet meteen nodig heb of een beetje veel zijn voor opslag op de hard disc, al lang geleden besloten die op een externe schijf te zetten (heb er twee van ieder TB). Hang zo'n schijf via je USB aansluiting permanent aan je Mac daaruit gewoob openen Book en je hebt ze altijd bij de hand, kan ze van daaruit gewoon openen in welk fotoprogramma dan ook.
Hopelijk heb je hier iets aan, kan er weinig meer over zeggen... succes!

3 oktober 2020 om 20:15.
KOOS1938 zegt:

Tot nu bevalt Lightroom mij prima en ik heb juist Photoshop Elements weggegooid. Ieder z'n meug. Ik heb 1 keer de prijs betaald en heb geen doorlopend abonnement want dat vindt ik geldklopperij.
De foto's nemen op de iMac heel weinig ruimte in, ik had vroeger ook nog films, dan is je computer gelijk vol.
Ik was ook een tegenstander van iCloud, maar ik moest na een val een half jaar plat op bed en m'n zoon heeft toen een MacBook Air gehaald en gelijk iCloud geinstaleerd dus toen zat ook Lightroom erop en ik denk dat dat de narigheid geeft.
Woensdag is m'n Applehulp via TeamViewer ingelogd en kan de fouten er waarschijnlijk uithalen.

4 oktober 2020 om 11:21.
LouiseH zegt:

Fijn dat je licht aan de horizon ziet, Koos, ik heb het hele verhaal waarschijnlijk niet echt begrepen. Niet dat ik dat nu wel doe, maar dat is niet belangrijk.
Even ter verduidelijking: Ik heb Photoshop Elements 2020 als programma gekocht, dus niet per abonnement, daar zou ik ook nooit aan beginnen. Ben dat dus helemaal met je eens.
Het komt vast helemaal goed a.s. woensdag!

4 oktober 2020 om 14:39.
avatar
Ex-lid zegt:

Het verkleinen van een foto in Lightroom lijkt vrij simpel (ik las bij fotografie dat de topic was gesloten, dus geef ik hier maar mijn reactie). Ik vond namelijk uitleg op deze site. Misschien is dat nog nuttige informatie?

7 oktober 2020 om 14:37.
KOOS1938 zegt:

Problemen met iMac opgelost, met foto's nog niet want ik moet ze op een bepaalde manier opslaan i.v.m. iCloud en daar ben ik nog niet uit.

9 oktober 2020 om 11:43.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club