Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Photoshop Elements 2020
Geplaatst op 13 december 2020 om 15:42 door LouiseH

Misschien moet ik deze vraag in de fotoclub stellen, maar omdat ik PSE2020 op de iMac gebruik probeer ik het eerst hier.
Ik was gewend aan Photoshop CS6 (stand alone versie), maar die werkt niet op mijn nieuwe Mac met Catalina, dus heb ik vorig jaar meteen Photoshop Elements 2020 gekocht, alleen in Engels te koop, maar dat is geen probleem voor me.
Nu ben ik al maanden bezig het programma te begrijpen en dat lukt niet, ik vind het helemaal niet gebruiksvriendelijk, volg de handleiding van Adobe als steun, maar wat er staat gebeurt bij mij heel vaak niet en ik kom er dan niet uit. Ik vind zelf dat ik goed kan logisch denken, maar dat is misschien wel het nadeel;-). Nu wil ik een boek kopen over het programma, zag "Ontdek Photoshop Elements 2020" van André van Woerkom, dat o.a. te koop is bij Bol. Het is Nederlands, maar dat vind ik okay, kan voor termen gemakkelijk omschakelen tussen de 2 talen.
Concrete vraag: Heeft iemand ervaring met dat boek?
Ik zit al maanden met twee Mac's naast elkaar, omdat ik steeds terug val op de oude Mac vanwege CS6 en wil eigenlijk alleen door met de nieuwe, dus met PSE 2020
 

7 reacties
MaritaA zegt:

Er is volgens mij niemand die PSE 2020 op een Mac gebruikt.


geen antwoord op je vraag maar deze al “doorgeworsteld”
helpx.adobe.com/nl/photoshop-elements/

13 december 2020 om 15:52.
LouiseH zegt:

Bedankt Marita! ik ga die links nalopen, intussen doe ik schietgebedjes dat PSE 2020 ook werkt in Big Sur, waar ik overigens voorlopig nog niet aan begin hoor, maar ik verbaas me op dat punt nergens meer over.
Straks kom het er nog van dat ik i.p.v. de oude Mac mijn laptop met Windows10 en 2 geïnstalleerde Paint Shop Pro versies er naast zet en ga gebruiken, oh jeeee...

13 december 2020 om 16:55.
Nico001 zegt:

Ik gebruik Photoshop Elements 2020 (Engelse versie) op mijn iMac met Big Sur.
Problemen heb ik tot nu toe niet ondervonden.
Het boek dat genoemd wordt ken ik niet en kan daar dus ook geen mening over geven.
Maar ik heb wel een andere tip, zelf ben ik geabonneerd op de cursus Photoshopplezier. Deze is in het Nederlands en alle versies van Photoshop en Elements worden in deze cursus besproken.
Wellicht heb je hier iets aan.

Nico

13 december 2020 om 22:23.
LouiseH zegt:

@Nico: Daar heb ik een paar jaar geleden een cursus CS6 gevolgd. Het werkte met videofilmpjes, waar je - als je betalend jaar om is - helaas niet meer bij kan. Het levert me dus geen naslagmateriaal. Er is zit dan dus niets anders op om al het geleerde zelf goed te noteren. Ik heb me toen suf zitten pennen om te voorkomen dat ik weer voor een nieuw jaar moest betalen, want die instructie filmpjes kon ik niet meer zien. Soms kan je door omstandigheden een poos niet actief ermee bezig zijn en dan zou je graag een of meerdere van die lessen nog eens zien.
Ik neem aan dat het nog steeds zo werkt....
Ik heb toen een goed boek gekocht over CS6, dat mocht ik dus zelf houden.

 

14 december 2020 om 08:23.
LouiseH zegt:

Heb het boek van André van Woerkom gekocht (on line, slechts 1 dag onderweg geweest!). Vooralsnog ga ik daar voor.
Bedankt voor de adviezen!

15 december 2020 om 20:16.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club