Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Vreemd gedrag distributielijsten (groep) uit Contacten in Mail
Geplaatst op 5 februari 2021 om 21:51 door 557086

Een van onze leden heeft sinds kort een probleem met het kunnen selecteren van een van zijn groepen (distributielijsten) in Mail. Dat probleem is ontstaan toen hij 1 van zijn bestaande distributielijsten aanpaste door 1 lid te verwijderen. Ik heb dit zelf uiteraard nagespeeld, en bij de ene groep ging het goed en bij de andere niet. Wel werd bij mij 1 groep alsnog selecteerbaar toen ik de apps Mail en Contacten had gestopt en uiteraard weer gestart.
Wie komt dit probleem bekend voor, en, waar het natuurlijk om gaat, wie weet de oplossing? Het ligt dus niet aan de configuratie van de mail, want alles wordt netjes verstuurd en ontvangen, het gaat dus alleen niet goed bij bepaalde groepen (distributielijsten).

3 reacties
MaritaA zegt:

Verwijder de groep en maak opnieuw aan.
is te proberen.
 

6 februari 2021 om 15:29.
557086 zegt:

Bedankt voor de tip, maar dat had ik geprobeerd, ook de nieuwe groep doet het niet. Het lijkt erop alsof alleen oude groepen nog werken als je er niks aan verandert. Er is inmiddels een work around omdat het op een andere Mac van dit lid wel werkt. Mac met probleem is redelijk oud, er worden ook geen updates meer voor aangeboden. Normaal gesproken zou ik een volledige herinstallatie aanbevelen, maar dat is in dit geval wat veel van het goede.

6 februari 2021 om 15:53.
MaritaA zegt:

Dan denk ik dat ouderdom zijn tol eist...
opstarten in veilige modus en een schijf ehbo uitvoeren is nog een laatste nee heb je, ja kan je krijgen.

6 februari 2021 om 16:02.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club