Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Gedownloade muziek in de app muziek
Geplaatst op 6 februari 2021 om 11:25 door Nico001

Mijn systeem: iMac met Big Sur.
Bij het maken van filmpjes in Adobe Premiere Elements download ik regelmatig rechtenvrije muziek uit de audiostudio van You-tube.
Na gebruik verwijder ik de muziek weer uit Finder.
Nu merk ik dat deze muziek, althans een link, in de app muziek is opgeslagen. De muziek staat dan al niet meer in Finder. Dit veroorzaakt vervuiling in de muziekapp.
Is er een mogelijkheid om ergens een vinkje uit te zetten waardoor de link niet meer automatisch in de app muziek zichtbaar is?
Bij voorbaat bedankt voor een reactie.

2 reacties
MaritaA zegt:
6 februari 2021 om 12:42.
Nico001 zegt:

Dank je voor je, zoals gebruikelijk, snelle reactie.
In de bovenstaande link wordt uitgegaan van o.a. het verplaatsen van muziek naar een externe schijf. Maar de muziek is al uit de map 'downloads' verwijderd, alleen blijft de link in de app staan. De link moet ik steeds handmatig verwijderen. Op zich niet erg, maar als ik het vergeet weg te halen wordt het rommelig, zoals onlangs gebeurd is.
p.s. Ik heb trouwens al mijn bestanden, muziek, foto's en films in aparte directories op een LaCie schijf staan met een back up op een andere externe schijf. Ik probeer het geheel overzichtelijk te houden en daarom gebruik ik ook de map muziek op de iMac niet.
Op deze manier werkte ik al op mijn vorige iMac en daarvoor met Windows.

6 februari 2021 om 13:51.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club