Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Fotos op Iphone 5s IOS 12.4.5 opeens door elkaar
Geplaatst op 11 februari 2021 om 15:36 door Mijntje

Voorheen kwam ik wanneer ik vanuit Whatsapp een foto bij wilde sluiten vanuit de App Fotos 'ergens' uit waar ik de foto's volgorde van data waarop ze genomen zijn terugvond.

In de App foto's op mijn Iphone staan onderaan 4 tabbladen. Namelijk 'Foto's' 'Voor jou' 'Albums' en 'Zoek'

Wanneer ik vanuit Whatsapp een foto wil toevoegen kom ik in het tabblad 'Albums' terecht bij 'Alle foto's' . Daar staan mijn foto's door elkaar. Ik kan ook voor een ander Album of map kiezen maar niet in het eerste tabblad 'Foto's' komen. Terwijl ik daar al mijn foto's keurig geordend heb.

Ik weet dat ik ook eerst op een foto kan klikken en deze dan bijsluiten bij een Whatsapp bericht. Ik weet ook dat ik een nieuw album kan aanmaken en mappen waarin ik mijn foto's orden die ik vervolgens bij Albums kan terugvinden.

Maar t liefst wil ik, zoals het altijd was, vanuit Whatsapp direct in 'Foto's' komen waar alles dus al geordend staat.

Heeft iemand een tip hoe ik dat kan doen?

Of weet iemand hoe ik van het tabblad 'Foto's' een Album of Map kan maken en deze verplaatsen naar het tabblad 'Albums'?

Ik denk dat voorgaande zich heeft voorgedaan nadat mijn partner op mijn laptop het vinkje in de cloud voor afbeeldingen uitgezet had en ik het daarna weer aangevinkt heb. Kan dat de reden zijn?

Zou fijn zijn wanneer iemand een oplossing voor dit raadsel weet.

Groeten Mijntje

4 reacties
MaritaA zegt:

Hoe staan de instellingen voor foto's
op alle Apple apparaten.
wordt icloud fotos gebruikt (groen) of niet

in Albums hoort een album recent te staan, daar staat de laatst genomen (toegevoegde) foto bovenaan.

kijk op de iphone bij instellingen > whatsapp > foto’s hoe de instellingen zijn.
Misschien staat geselecteerde foto’s aangevinkt en niet alle foto’s

12 februari 2021 om 08:43.
Mijntje zegt:

Beste MaritaA,
Allereerst dank voor het meedenken! Ik ben naar instellingen gegaan, vervolgens naar whatsapp. Dan krijg ik te zien 'geef whatapp toegang tot'. Bij fotos staat alleen de keuze tussen 'Nooit' en 'Lezen en schrijven' . Ik heb de laatste aangevinkt al begrijp ik niet wat 'lezen en schrijven' betekent 🤔. Jij wel? Kan ik nog ergens anders kijken? In ieder geval alweer wat bij geleerd! Ik weet nu waar de instellingen van mijn whatsapp staan.

Bij 'Albums' staat overigens bij mij geen album 'Recent' . Onder Albums staat wel 'Alle fotos' en daar kom ik dan ook terecht vanuit whatsapp. Maar daar staan mijn fotos dus door elkaar heen. Alleen onder het 'tabblad' fotos ondeer de App 'fotos' staan alle fotos keurig gesorteerd op datum. Maar 'fotos' is dus anders dan 'alle fotos' .

Misschien komt t doordat ik nog een oude Iphone heb. Dit jaar ga ik voor het eerst een nieuwe en recente versie kopen dan zal het probleem ook opgelost zijn. Maar tot die tijd had het mooi geweest wanneer het mij gelukt zou zijn het weer in oude staat te krijgen want dat is het rare, eerst kwam ik wel in het (ge-ordende) tabblad 'fotos' terecht.... Groetjes en nogmaals dank, Mijntje
 

12 februari 2021 om 11:23.
MaritaA zegt:

Lezen en schrijven betekent dat jij alle rechten hebt.
staat er alleen lezen kan je niets aanpassen.
dus lezen en schrijven voor de foto’s maakt dat jij kan toevoegen, verwijderen, etc.

computerterm...

12 februari 2021 om 12:14.
Mijntje zegt:

Opnieuw dank en nog een fijne middag gewenst!

12 februari 2021 om 14:03.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club