Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Advies gevraagd aanschaf Mac
Geplaatst op 22 februari 2021 om 09:22 door BenW

Om mijn kennis van het macOS op te vijzelen om anderen waar nodig met dit systeem te kunnen helpen overweeg ik de aanschaf van een (oudere) Mac Mini, bijvoorbeeld een Mac Mini A1283. Een oudere versie om de kosten binnen de perken te houden. Deze zijn voor om en nabij € 250,- te verkrijgen en zijn dan voorzien van 4 GB geheugen, 120 GB SSD en de macOS versie El Capitan.
De vraag is nu, is dit een verstandige keuze, krijg je daarmee een duidelijk beeld van de (on)mogelijkheden van het macOS en kan het technisch enkele aspecten aan? Met technisch bedoel ik dan o.a. het aansluiten van een 27" monitor welke is voorzien van DVI, HDMI en Display poorten.
Kortom, is dit wat of zijn er meer voor de hand liggende alternatieven zoals lenen, lease, e.d. Ook zijn uiteraard andere koopsuggesties welkom, mits dit prijstechnisch binnen de perken blijft. Eventueel een Mac Mini A1347?

1 reactie
BenW zegt:

Niemand ervaring met een Mac Mini?
De vraag maar even aanvullen dan. Welke variant is aan te raden? De quadcore modellen van 2010/2011 of juist de dualcore modellen vanaf 2014. Bij de laatste heeft wat mij betreft de aanwezigheid van Wifi 5 (ac) wel de voorkeur, de (nauwelijks) uitbreidbaarheid dan weer niet. De latere modellen, hoewel ongetwijfeld interessant, vind ik met de genoemde doelstelling simpelweg te duur.

23 februari 2021 om 17:42.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club