Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Knippen en Plakken
Geplaatst op 19 maart 2021 om 17:42 door LouiseH

Op 28-04-2015 heb ik in deze club geschreven over Knippen en Plakken in de Finder van m'n iMac. Dat lukte niet voor m'n foto's. Ik kon alleen maar kopiëren en plakken of verslepen naar een nieuwe lokatie met 2 vensters naast elkaar. Dit laatste ging/gaat bij mij niet goed, ze komen regelmatig in een andere map terecht, ik doe het dus niet nauwkeurig genoeg;-)
Dus ik bleef het doen via kopiëren en plakken en dan ook met 2 vensters, ik moest na het plakken immers de foto uit het vorige venster ook even verwijderen. Dit alles doe ik ook regelmatig met een hele rij foto's tegelijk, ben namelijk al al geruime tijd bezig m'n foto archief te reorganiseren.
Zojuist ben ik toch weer gaan zoeken of intussen Knippen en Plakken mogelijk is en... yesss... op "Appletips" gevonden hoe dat kan en het lukt ook perfect.
[citaat] Vanaf OS X Lion is het mogelijk om te 'knippen' in Finder, je kopieert eerst de bestanden om deze vervolgens te verplaatsen met behulp van een toetscombinatie. Volg hiervoor de volgende stappen:
[einde citaat] - De procedure volgt op de gelinkte pagina.
Er staat overigens dat dit mogelijk is "vanaf OS X Lion" en dat heb ik volgens mij echt niet, ik werk met macOS Catalinas versie 10.15.7 en heb het zojuist getest met twee verschillende foto bestanden.
Dit wilde ik even kwijt, ben er blij mee, wie weet heeft iemand iets aan deze info en als ik een open deur heb ingetrapt... nou ja...
 

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club