Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
NFC op paspoort uitlezen met iPad 5
Geplaatst op 30 maart 2021 om 23:11 door hemahugen

Ik heb onlangs ontdekt dat sommige toepassingen, bijv bank overboekingen vragen om een verificatie via je paspoort. Door eerst de numerieke code te checken en vervolgens door via de achterkant van de iPhone de nfc van het paspoort te lezen. Met de iPhone 7 is dat alleen mogelijk als je eerst de app nfc voor iPhone download ( via de Apple Store).
Ik zou dit ook met mijn iPad 5 (iOS 14.4.2) willen uitvoeren. Maar ik weet niet of er een dergelijke nfc app voor de iPad beschikbaar is. Heeft iemand hiermee ervaring en kan hij mij informeren hoe ik dit kan realiseren?

2 reacties
CDriessen zegt:

Als je zoekt op ‘nfc’ op je iPad in de AppleStore dan zie je vanzelf of die beschikbaar is voor je iPad.
groeten Chris

31 maart 2021 om 05:25.
hemahugen zegt:

Na veel gezoek ben ik er achter gekomen dat er geen iPads zijn die over een NfC reader beschikken. de beste informatie vind je in op de website van NFC World: https://www.nfcw.com/nfc-phones-list/ en daarbinnen de site waarin de telefoons staan die geen NFC hebben, met daarin de iPads van Apple: https://www.nfcw.com/nfc-phones-list/#ringers.
Het is wel mogelijk een afzonderlijke NFC Tag reader te kopen en die met je iPad te verbinden en zo toch nog NFC tags te kunnen lezen met je iPad. Maar dat vind ik te omslachtig en te duur.

Hiermee denk ik dat mijn vraag beantwoord is. Bedankt, CDriessen voor je hulp.
Het onderwerp kan wat mij betreft worden afgesloten.

5 april 2021 om 18:39.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club