Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Wijziging systeem wachtwoord iMac
Geplaatst op 5 december 2021 om 13:13 door hemahugen

Niet lang geleden is er een vraag geweest en beantwoord over hoe je een systeem/inlog wachtwoord van een iMac kunt wijzigen.(ik kan deze vraag niet meer terug vinden). Ik zou graag weten wat de consequenties van zo’n wijziging zijn. Verandert bijv het wachtwoord waarmee je de Sleutelhanger toegang kunt openen om de opgeslagen wachtwoorden te bekijken ook? Spelen bij andere acties systeem wachtwoorden ook een rol en zijn deze dan ook aangepast? Wie kan hierover een zinnige uiteenzetting geven?

5 reacties
MaritaA zegt:

HemaHugen bedoel je het inlog ww op de Mac, na opstarten van de Mac.

Even zeker weten want veel mensen halen beheerders wachtwoord en Apple id ww doorelkaar…

6 december 2021 om 09:51.
hemahugen zegt:

ik bedoel inderdaad het wachtwoord dat ik lang geleden ingesteld heb voor het openen en inloggen van de iMac. dat wachtwoord gebruik ik ook bij het zichtbaar maken van de beveiligde wachtwoorden in de sleutelhanger.

9 december 2021 om 21:16.
hemahugen zegt:

Kan niemand hier iets zinvols over zeggen. Ik vraag me enkel af wat de consequenties zijn van het wijzigen van het inlog paswoord van mijn iMac. Ik gebruik hetzelfde wachtwoord al vele jaren en maak me zorgen dat het (indertijd gemaakte simpele wachtwoord) makkelijk te hacken zou zijn en wellicht door niet gewenste "gasten" kan worden gebruikt.

21 december 2021 om 17:31.
MaritaA zegt:

Hemahugen ik zou als ik jou was de wachtwoorden van je mailadressen 1x per jaar aanpassen, dat kan gehackt worden.
Inlogww of beheerders inlog, is slechts om je computer te openen en daarmee te zorgen dat er geen “vreemde ogen” meekijken b.v in een werksituatie of als je een computer met meerderen deelt.
a. Het kan niet gehackt worden.
b. Is alleen interessant als iemand dat kent en met je Mac onder de armen het huis uitloopt (diefstal)
c. Kent iemand het niet dat inlog ww of beheerderswachtwoord, dan kan bij diefstal dat zo aangepast worden en heeft iemand een Mac, het enige waar je dan niet meer in kan is de sleutelhanger.
Apple denkt goed na over zaken..Dus kort maar krachtig overdreven om dit aan te passen…

22 december 2021 om 11:49.
hemahugen zegt:

MaritaA bedankt voor de uitleg. Het elimineert al mijn angstige vermoedens. Het item kan hiermee waar mij betreft worden afgesloten.

27 december 2021 om 09:53.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club