Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Tabbladbalk verdwijnt sinds 15.2.1
Geplaatst op 18 januari 2022 om 20:30 door Noor.W
Sinds iPadOS 15.2.1 verdwijnt geregeld mijn tabbladbalk met openstaande links in Safari. Ineens kan die balk helemaal weg zijn en soms, staan ze er weer. Kennelijk doe ik dan iets (?), maar ik weet niet wat.
Wie weet de oplossing om die balk met links te behouden of wat doe ik verkeerd?
Groet, Noor
12 reacties
MaritaA zegt:

Het werkt al zo vóór 15.2.1
zie bijgaande afbeelding.
Er zijn 3 geopende tabbladen in de tabbladbalk (allemaal seniorweb/ laatste berichten) onder de adresbalk
je ziet de tabbladbalk omdat je bovenin de website/link bent.
er is nog niet naar beneden gescrold om de resterende tekst te lezen.

18 januari 2022 om 22:07.
MaritaA zegt:

Maar..
na scrollen naar beneden ( zie afbeelding) verdwijnt die tabbladbalk.
Dit zodat er meer te lezen/zien is. Rustiger/overzichtelijker.
Wil je op een gegeven moment naar een andere al geopende website, hoef je niet naar boven te scrollen, je tikt met je vinger op de adresbalk en de tabbladbalk verschijnt.

18 januari 2022 om 22:10.
Noor.W zegt:

Dank Marita, maar bovenstaande was mij na jaren gebruik van de iPad wel bekend.
Ik heb net een nieuwe omdat de oude een ernstig probleem had intern; vandaar dat ik deze eerst heb geupdate en dacht dat mijn vraag te maken had met 15.2.1.
Het probleem is dat ik in Safari enige sites in de tabbladbalk had staan omdat die nog niet afgewerkt waren (bvb Track&Trace) , deze balk ineens na een ander klusje op de iPad verdwenen zijn. Ga ik daarna in Safari opnieuw een site openen, dan kán het gebeuren dat ik weer de eerdere tabbladen zie, soms ook veel oudere.
Daarom heb ik nu een Favorietenbalk erboven gezet omdat die blijft staan, maar wél leesruimte inneemt.
Hoe kan het dat die tabbladbalk ineens leeg wordt en hoe voorkom ik dit?
Bijgaand een scherm foto.

19 januari 2022 om 16:27.
Noor.W zegt:

Misschien moet ik hier de oplossing zoeken?

19 januari 2022 om 16:33.
MaritaA zegt:

Noor ik heb het gevoel dat we langs elkaar heen praten.
Daarom ga ik het wat anders benaderen.

Wil je zo vriendelijk zijn ( uitgaand van je laatste schermafbeelding) om de favorietenbalk weg te halen.(instellingen>Safari>favorietenbalk op uit)
Leg dan je vinger in Safari op de 4 blauwe vierkantjes rechtsboven er verschijnt een menu en sluit daar eventueel geopende tabbladen.

en sluit Safari af door uit beeld weg te vegen

20 januari 2022 om 10:21.
MaritaA zegt:

Vervolgens Safari weer openen via het beginscherm op de iPad je krijgt het beginscherm van Safari zoals dat heet en open dan Seniorweb.
Dan nog een keer Seniorweb open , MAAR doe dat door eerst op het blauwe plusje rechtsboven, te tikken, dat brengt je naar een nieuwe startpagina en daar dan weer seniorweb openen herhaal exact deze procedure nog een paar keer zo krijg je een tabbladbalk bovenin.

Ik vermoed dat jij naar andere websites gaat tijdens het surfen door geen gebruik te maken van “ het plusje” bovenin, waardoor geen tabbladbalk aangemaakt wordt.

20 januari 2022 om 10:27.
Noor.W zegt:

Dank voor je hulp, Marita. Ik open een nieuw tabblad altijd via het plusje en soms via een link. Daarin komt dan de vraag of je wilt openen in een nieuw tabblad. Het rare was dat ik meerdere tabbladen in Safari open had staan, iets anders deed op tablet, terug ging naar Safari en de balk met links was verdwenen. Ik zet opnieuw Seniorweb erin en toen kwamen de andere openstaande links ook weer tevoorschijn. Dit had ik nog nooit meegemaakt; soms stonden die links wel meerdere dagen open (bvb van Post Track & Trace) tot het pakje op bestemming was.

Op de tweede foto heb ik op groen: Nieuwe tabs op achtergrond; is dát misschien een verkeerde instellling? Wat wordt trouwens daarmee precies bedoeld?
Wil je mij nog antwoord geven op de vraag over de Favorietenbalk en de hier bovenstaande vraag? Ondertussen ga ik enthousiast verder met dit nieuwe apparaat en zal extra opletten wat ik doe. 🤔

20 januari 2022 om 12:23.
MaritaA zegt:

Aha, nu wordt het duidelijk, (denk ik..)
als je nu eens via het plusje een stapeltje websites opent, 20 stuks, dan raakt de tabbladbalk zo vol, dat je bij de laatste niet meer weet wat de eerste geopende tab/website was.
Je kan door je vinger op een plek in de tabbladbalk te houden naar links of rechts schuiven, om er door heen te gaan wat allemaal geopend is. Test dat eens uit.
Vermoed dat je dat soms per ongeluk doet, aanraakschermen zijn uiterst gevoelig.
Dat zou dan verklaren waarom de tabbladbalk even min of meer uit beeld is en weer in beeld verschijnt bij openen van een anderwebsite cq op link klikken.

Hier nog een link, wellicht nuttig
support.apple.com/nl-nl/guide/ipad/ipada3308ec5/ipados


Citaat:
….Dit had ik nog nooit meegemaakt; soms stonden die links wel meerdere dagen open (bvb van Post Track & Trace) tot het pakje op bestemming was….
Bij beëindigen surfen controleren via de 4 vierkantjes of er nog tabbladen open staan? Desgewenst afsluiten?

Verder lijkt er toch een Babylonische spraakverwarring te zijn.
Jij praat over tabbladbalk, ik ook, maar kijk ik naar je schermafbeelding van 19 januari 16,27 zie ik daar de favorietenbalk en niet de tabbladbalk…
Vandaar dat ik zei in een eerder bericht zet die eens uit in de Instellingen, het wordt erg “druk” bovenin en de favorieten zijn toch altijd via de icoontjes te zien bij het gebruik van het plusje? (Plusje staat voor nieuwe startpagina in Safari)mits uiteraard in het menu de favorietn op groen gezet, maar dar heb jij gedaan (schermafbeelding 19 jan. 16.27)

20 januari 2022 om 13:23.
Noor.W zegt:

Okay. Dankjewel, ook voor de link; genoeg weer te lezen om geheugen op te frissen. Inderdaad lijkt dit aanraakscherm zeer gevoelig en heb ik er nu een toetsenbord bij met trackpad; ook even mee leren omgaan.
Ik herinner me een antwoord van jou hoe je je oude device naar fabrieksinstellingen moet terugzetten, maar ik weet de titel niet meer. Kun jij me die nog geven of moet ik daar een nieuwe vraag van maken?
Tot zover is me weer veel duidelijk, waarvoor mijn hartelijke dank.
Fijne dag nog. Groet, Noor

20 januari 2022 om 14:11.
Noor.W zegt:

Hallo Marita
Ik heb op jouw advies direct die Favorietenbalk weg gehaald. Verder wist ik dat je de geopende sites in de tabbladbalk kunt verplaatsen, maar het blijft spoken op deze nieuwe iPad.
Ik laat het even voor nu. Kun je mij nog de topic doorgeven over hoe je je oude iPad kunt terugzetten naar fabrieksinstellingen; in welke volgorde moet je eerst dingen ontkoppelen/ sluiten/ verwijderen?
Nogmaals dank voor je tijd en hulp.
Met groet, Noor

26 januari 2022 om 11:15.
HelmaB zegt:

Hallo Noor,

Bij SW in "een" Club zoeken naar een topic als je de titel niet weet, is onbegonnen werk.
Waarschijnlijk kom je hier ook verder mee.
Links bovenaan staat iPadOS 15, maar je kunt ook nog 14 of 13 kiezen als dat nodig is.

support.apple.com/nl-nl/guide/ipad/ipad8f91b5e3/ipados

26 januari 2022 om 13:01.
Noor.W zegt:

Dankjewel Helma. IK ga het bestuderen. Ik meen me iets te herinneren dat je “Zoek mijn” moet verwijderen en iets met je accounts en nog iets.. Het is inderdaad ondoenlijk om alle topics te onthouden en dus komen er best wel eens dezelfde vragen langs. Mijn suggestie destijds was om elke vraag/topic een nummer te geven, die je dan voor jezelf kunt noteren als je denkt er iets aan te hebben.
Ik ga zo mogelijk dit weekend ermee aan de slag.
Nogmaals mijn dank aan beide en mooi weekend gewenst.
Hartelijke groet, Noor

27 januari 2022 om 10:18.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club