Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Microsoft 365 op macOS Monterey 12.2.1
Geplaatst op 19 februari 2022 om 16:55 door Anita61

Goedemiddag,
Na een reguliere update van Microsoft 365 worden de afzonderlijke apps (word, excel, etc.) eerst gecontroleerd voordat ik ze kan openen. Dit controleren duurt heel lang, soms wel 5 minuten per app. Mijn vraag is, is dit normaal of hoort dit sneller te gaan.
Ik heb dezelfde vraag gesteld in de Microsoft community, daar werd gezegd dat dit mogelijk het gevolg is van de MacOs software en niet met Microsoft Office 365 zelf te maken heeft.. Ben benieuwd of er meer mensen hier ervaring mee hebben.

3 reacties
Miax zegt:

Goedemorgen,
Bij mij gebeurt dat ook, maar dat was al voor MacOS Monterey. Op het ogenblik merk ik het alleen wanneer ik de Mac opnieuw heb opgestart. Ik sluit de Mac ongeveer eens in de 2 weken af, dus dan heb ik daar niet zo veel last van.
Wanneer ik de Mac heb opgestart en ik wil een van de Office apps gebruiken, start ik het bestand op en soms alle office apps die ik wil gebruiken en ga dan eerst mijn mail of iets anders bekijken. Wanneer een app eenmaal gecontroleerd is, dan heb ik daar daarna geen last meer van.
Maar ik blijf het lastig vinden.
Mia

20 februari 2022 om 09:24.
MaritaA zegt:

Dames , dit was al in Mojave bij velen.
Staat helemaal los van Office, het zijn weer meer beveiligingsmaatregelen van Apple
t.o.v. Apps van “buitenaf”
Ik heb het ook, Office is sowieso “a slow starter” op een Mac.

om die controles te ontwijken, althans de irritatie ervan, doe ik net als Mia en sluit de onderdelen eens in de zoveel tijd.

je kan deze beveiliging in de Terminal afzetten, iets wat ik toch niet uitleg in de clubs, maar daarmee ga je aan1 van de redenen waarom je een Mac kocht voorbij, nl. de strenge veiligheidseisen.

Kortom: neem het voor lief.

20 februari 2022 om 09:51.
Anita61 zegt:

Hartelijk dank voor jullie reacties Mia en MaritaA. Ik laat het lekker zo, veiligheid staat voorop. Ik neem ondertussen gewoon een lekker kopje koffie!
Fijne zondag

20 februari 2022 om 10:03.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club