Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Kan ik zien of ik gehackt ben?
Geplaatst op 7 maart 2022 om 14:53 door Joke48

Goedendag,
Gisteren heb ik op de iPad op een button in een mail geklikt. Die mail kwam van Track en Trace als spam binnen. Waar de tekst over ging klopte: dat mijn retour pakket al een tijdje onderweg was, maar geen afzender had.En zij wilde mijn adres zo snel mogelijk ontvangen. Dus klikte ik op de button. Toen kwam ik op een vreemde website. Nu vraag ik me af, ben ik gehackt of heb ik een virus opgelopen???kan ik ergens op mijn Apple account zien of ik gehackt ben? Ik heb kort erna mijn broer gebeld die veel afweet van computers van Apple. Hij zei dat ik me niet ongerust hoefde te maken omdat ik nergens iets heb ingevuld. Ondanks zijn advies ben ik toch heel erg ongerust. Ik heb een iPad Air, iPhone en een Mac. Alledrie zijn ge-update naar de nieuwste versies

3 reacties
Joke48 zegt:

Direct na het sluiten van de mail heb ik bij Safari de geschiedenis, cookies en website data gewist.

7 maart 2022 om 15:28.
MaritaA zegt:

Voor dit soort spam is de beste controle.
Bel het bedrijf waar je het pakje naar toe terug hebt gestuurd en vraag of deze mail, appje, berichtje afkomstig is van hun.
Hoe vaak staat hier in de clubs en via de nieuwsbrieven van Seniorweb niet klik nergens op…..ter controle bel bedrijf of bank.
dus mailtjes van de bank en meer van dit soort, de bank het bedrijf zelf bellen!!

Nee je bent niet gehackt.
Google even wat gehackt is, ….


support.apple.com/nl-nl/HT204145


Verder regelmatig al in de clubs gezegd er bestaan geen Virussen voor iPad of iPhone.

7 maart 2022 om 15:45.
Joke48 zegt:

Dank je wel voor je antwoord MaritaA.
Het was ook dom van mij om in het bericht te klikken. Ik ben altijd zó op mijn hoede en voorzichtig, behalve zondagochtend. Ik begrijp het nog steeds niet van mezelf dat ik nu wel in de mail geklikt heb???

Vr. Gr. Joke48

7 maart 2022 om 17:19.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club